pavlos0160 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα, επειδή το pc μου (PC 1 της υπογραφής μου) ανεβάζει τρελές θερμοκρασίες τώρα που πιάσαν οι ζέστες σκέφτομαι να αλλάξω κουτί. Με 4 ώρες Payday 2 στα full έπιασε max 71 ο cpu και 72 η gpu και σε idle εχει 46 βαθμους ο cpu και 47 η gpu. Εκτος απο οτι θέλει καθάρισμα το κουτί, σκέφτομαι για αγορά άλλου κουτιού, μικρότερου απο το HAF-X που έχω τώρα και με υποδοχή μικρότερων ανεμιστήρων 12αριδες αντί για 20αριδες που εχω τωρα. Πιστεύω ετσι θα εχω καλύτερες θερμοκρασίες. Τι λετε?? Σκέφτομαι να πάρω το ίδιο κουτί με το PC 2 της υπογραφής μου μιας και μου βγήκε πολύ καλο, το Corsair 300R δηλαδή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaiosgtr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 μικροτεροι ανεμιστηρες και καλυτερη ψυξη ειναι αντιστροφα πραγματα. ενας μεγαλος ανεμιστηρας δινει περισσοτερο αερα και λιγοτερο θορυβο. να υποθέσω το budget σου ειναι γυρω στο 70αρι ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prospector8 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δεν ανανεωνεις λεω εγω καλυτερα την παστα στο cpu σου?? Παρε μια Mx-4,και θα δεις μεγάλη διαφορα πιστεύω. Κανε επισης λαμπικο το εσωτερικο του κουτιου και μετα βλεπεις αν εχεις ανάγκη για νεο κουτι. Οι θερμοκρασίες της gpu για καλοκαίρι ειναι normal. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
wazzaa Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Θα συμφωνήσω με τον Βάιο.Ακριβώς αυτό που είπε. Όταν έχεις 20άρηδες ανεμιστήρες δεν γίνεται να πας σε 12άρηδες και να έχεις καλύτερη ψύξη.....Δες το και μόνο από τα CFM του καθενός. Δοκίμασε να το καθαρίσεις μιας που αν έχει σκόνη σίγουρα θα σου δημιουργεί πρόβλημα, επίσης κοίταξε την πάστα του επεξεργαστή μήπως θέλει άλλαγμα.Όσο για την GPU αν έχεις αυτή με το ένα fan, και πολύ καλή θερμοκρασία έχεις....Τώρα το καλοκαίρι τα κουτιά ανεβάζουνε πολλές θερμοκρασίες...Άμα έχεις και ζέστη στο σπίτι τότε ακόμα χειρότερα....Εγώ για να καταλάβεις το φοβερό, αν ανοίγω το παράθυρο (μένω βόρεια και φυσάει αρκετά) πέφτω 2-3 βαθμούς κάτω.... Το απόγευμα.Από μεσημέρι με κλειστά παράθυρα και βράδυ με ανοιχτά μπορεί να έχω και 6 βαθμούς διαφορά σε Idle.....ΥΓ: Δεν είναι εποχές για ανούσια έξοδα... Δοκίμασε πρώτα αυτά και μετά το συζητάμε.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaiosgtr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 εαν εχεις γεμισει το κουτι ανεμηστηρες και εισαι σε αυτην την κατασταση τοτε πρεπει να αλλαξεις κουτι αλλιως δεν συμφερει. με το HAF X που εχεις, εαν παρεις καινουργιους ανεμιστηρες (εννοειται καλυτερους απο τους υπαρχον) θα δεις σιγουρα διαφορα. *ασχετο. βλεπω τωρα οτι το κουτι δεν ειναι φτιαγμενο απο αλουμινιο αλλα απο ατσαλι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlos0160 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Πάστα χρησιμοποιώ την Arctic Silver Ceramique, η MX-4 είναι καλύτερη?? Επίσης οι μεγάλοι ανεμιστήρες μπορεί να έχουν μεγαλύτερο CFM αλλά οι μικρότεροι είναι πιο δυνατοί σε πίεση αέρα. Το budget είναι γύρω στο 70αρι + ανεμιστήρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaiosgtr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 μην επιμενεις. οσο μεγαλυτερος τοσο καλυτερος για παραδειγμα βρηκα τον BitFenix Spectre Pro που βγαινει και σε 230mm που απο'τι βλεπω χωραει στο κουτι σου. κοιτα τωρα διαφορες στα μεγεθη: 230mm ~ 156.27 CFM 25.6 db(A) 1.81 mmH2O 200mm ~ 148.72 CFM 27.5 db(A) 1.26 mmH2O 140mm ~ 86.73 CFM 22.8 db(A) 1.38 mm-H20 120mm ~ 56.22 CFM 18.9 db(A) 1.24 mm-H20 ο 140 εχει οντως μεγαλυτερη πιεση απο τον 200 αλλα τα 1,81 mmH2O πoυ βγαζει ο 230 ειναι πολυ πιο καλα. και μην σε μπερδευουν τα δηθεν χαμηλοτερα db στους μικρους. εαν συγκρινεις την αναλογια αερα/θορυβο πραγματικα δεν αξιζουν. αυτην την στιγμη εχεις τα μαμισια ανεμιστηρια ? τα εχεις αλλαξει θέση ? εχεις προσθέσει μηπως κανενα ακομα ? ο H80 τι ανεμιστήρες εχει ? η καρτα γραφικων σου εχει ενα ανεμστηρα οπως ειπε ο wazzaa ή παραπάνω ? και μην περιμενεις να δεις μεγαλες διαφορες απο την παστα εκτος εαν χρησιμοποιησεις την Coollaboratory Liquid Pro. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Prospector8 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δεν εχουν τοση μεγαλη διαφορα οι παστες, αλλα παρε την Mx-4 Ποια ανεμιστήρια να αλλάξεις ακριβώς? Το Haf X του φιλου μου εχει ενα μεγαλο μπροστα εναν μεγαλο στο πλαϊ και εναν μεγαλο πανω αν θυμάμαι καλα, εκτος και αν μπερδευω τα κουτια.. Δοκιμασε πρωτα αυτα που ειπαμε και βλεπεις μετα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlos0160 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Ανεμιστήρες εχω τον μπροστα που είχε το κουτί απο μόνο του. Έναν 20αρι πλαϊ, δυο 20αριδες πάνω και δυο 12αριδες πίσω στην H80. Όλοι Coolermaster. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vaiosgtr Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 η καρτα γραφικων ποσα ανεμιστηρια εχει ? γιατι για τον επεξεργαστη υπαρχουν λυσεις. για την gpu ειναι δυσκολα τα πραγματα απο'τι ξερω το κουτι ερχεται με προεγκατεστημένο εναν μονο ανεμιστηρα στο πανω μερος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pnick Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 H καλύτερη ίσως πάστα στην Ελληνική αγορά σήμερα είναι η Noctua http://www.e-shop.gr/noctua-nt-h1-thermalpaste-p-PER.809117 To κουτί φημίζεται για το airflow. Δεν είναι εκεί το θέμα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Να δω να αλλάζει κάποιος το HAF X με άλλο κουτί για να πετύχει καλύτερο airflow και ας πεθάνω μετά 7 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SigmaDelta Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Βέβαια,για να σου φύγει η ιδέα,μπορείς απλά να κάνεις "τράμπα" το πρώτο σύστημα στο κουτί του δεύτερου και γλυτώνεις και τα 70 Ευρώ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pavlos0160 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) Τοτε ισως για αρχη να δοκιμασω να βαλω παστα noctua, να αλλαξω τους ανεμιστηρες που εχω στην H80 με τους Corsair που ερχονταν μαζι με την ψυκτρα και να τοποθετησω και εναν ακομα ανεμιστηρα στην θεση που εχει για να χτυπα στην καρτα γραφικων. H gpu ειναι με τον εναν ανεμιστηρα. Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2014 από pavlos0160 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
karmen1983 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 εγώ λέω να πιάσεις να το καθαρίσεις και να ανανεώσεις τη πάστα και τα υπόλοιπα για ανεμιστήρες κλπ να τα αφήσεις για σουβλάκια. Το συγκεκριμένο κουτί έχει δεν έχει ανεμιστήρες, αποδίδει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ και αν το γεμίσεις με ανεμιστήρες δε κερδίζεις παρά μονάχα σε υψηλότερα επίπεδα θορύβου. Και επίσης από περιέργεια θα ήθελα να δω μια φωτογραφία από το εσωτερικό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα