Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Χαιρετώ όλη την κοινότητα αυτό είναι το πρώτο μου [από πολλά ελπίζω] post :)

Διάβασα αυτόν τον οδηγό για την συμπλήρωση της φόρμας οπότε παραθέτω τις απαντήσεις:

i) Το ποσό είναι από 900€ έως το μέγιστο 100-150 πάνω (αν είναι δυνατόν να μείνει στα 900 :Ρ )

ii) Gaming [online multiplayer και offline single], νταξ θα χρησιμοποιούμε τον υπολογιστή και για βασική οικιακή χρήση αλλά φαντάζομαι αν παίζει παιχνίδια δεν θα έχει θέμα να παίξει και καμιά ταινία ;) | Δεν θα ασχοληθώ με mining.

iii) Κανένα.

iv+v) Θέλω οθόνη/ποντίκι/πληκτρολόγιο/ηχεία δεν είναι ανάγκη για κάτι τρελό απλά να είναι αξιοπρεπή, βάση να δωθεί στον υπολογιστή.

vi) Θα ήταν καλό να αγοραστούν από ένα κατάστημα για να μειωθεί το κόστος των μεταφορικών.

vii) Μπορώ να το συναρμολογήσω μόνος μου.

viii) Έχω όλες τις εκδόσεις win και λέω να επιλέξω win7 64b.

ix) Θα γίνουν αλλαγές όταν τα μέρη του υπολογιστή δεν θα αποδίδουν το ίδιο. Δεν θα γίνει ποτέ sli/crossfire.

x+xi) Όχι δεν θα γίνει.

Πριν δημοσιεύσω είδα το και το θέμα που προτείνει ο rowain αλλά άκρη δεν έβγαλα οπότε δημοσιεύω αυτό.

Δημοσ.
Δημοσ.
Επισκέπτης
Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)

#Hyphen

Βλέπω ότι μου έχεις προτείνει έναν intel με λιγότερους πυρήνες, αν και ξέρω πως τα παιχνίδια δεν αξιοποιούν [ακόμα] πολλούς πυρήνες πιστεύω πως σε multitasking εφαρμογές θα μου χρειαστούν οι παραπάνω πυρήνες που μου προτείνει ο Διαμαντής. Τώρα όσο αφορά τις gpu (που είναι και το σημαντικότερο κομμάτι) μπήκα στον gpu master και μου έβγαλε το παραπάνω αποτέλεσμα λινκ εδώ

ObLQkh2.png

Οπότε πάλι τείνω προς την πρόταση του Διαμαντή.

Δημοσ.

Η R9 280 είναι καλύτερη της 270x, από κει και πέρα εσύ θα κρίνεις αν αξίζει τα λεφτά που ζητάει παραπάνω. Μη ξεχνάς το 1GB παραπάνω VRAM, που πλέον έχει μεγάλη σημασία ακόμη και στο 1080p.

Multitasking αν εννοείς αρκετές καρτέλες chrome, μουσική, ένα anti-virus και κανά 2-3 εφαρμογές να τρέχουν από πίσω όπως skype κλπ, δε θα κωλώσει κανένας από τους δυο, δε κωλώνουν επεξεργαστές παλιότεροι... ούτε και θα δεις διαφορές.. μόνος σου μιλάς για gaming και απλή οικογενειακή χρήση. Οι πυρήνες θα σου χρησίμευαν σε rendering και multi-thread εφαρμογές, μη μπερδεύεις το tasking με το threading. Δε προσπαθώ να ξεκινήσω πόλεμο μεταξύ amd/intel, αλλά πιστεύω ότι ο 4590 θα ήταν καλύτερη επιλογή έναντι του 8320 μιας και έχει δυνατότερους πυρήνες.

Εγώ συμφωνώ με τη πρόταση και τον δυο παιδιών, αλλά δε θα πήγαινα με τίποτα στο μόνιτορ του Διαμαντή.. έχω 21.5 μόνιτορ και η διαφορά από ένα 23" ή 24" είναι χαοτική. Θα προσπαθούσα να χωρέσω ένα P2414H ή U2414H. Επίσης ο Hyphen δεν έχει βάλει κουτάκι, οπότε να το έχεις και αυτό στο νου σου. Και επίσης, και τα δυο παιδιά δεν έχουν βάλει ψύκτρα, που ειδικά το build με τον 8320 θα τον χρειαστεί άμεσα.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.

#selianx Η ψήκτρα δεν είναι πρόβλημα μπορώ να διαλέξω και κάποια μόνος μου (αν και δεν είχα παρατηρήσει ότι δεν είχαν βάλει να πω την αλήθεια).

Ναι η intel έχει ποιο δυνατούς πυρήνες και αξιοποιήσιμους στα παιχνίδια έναντι της AMD αλλά αυτό στην πράξη πως με επηρεάζει; Να το θέσω μπακαλίστικα αν ακολουθήσω την σύνθεση του Διαμαντή ή του Hyphen θα έχω διαφορά σε fps ή σε ποιότητα εικόνας; Θα χρειαστώ ποιο γρήγορα αναβάθμιση κάποιου υλικού; Τι διαφορές υπάρχουν;

Ευχαριστώ για την διόρθωση σχετικά με tasking με το threading :)

Δημοσ.

Αν το πάμε από άποψη εικόνας, του Hyphen θα είναι καλύτερη καθώς έχει καλύτερη οθόνη (και σε μέγεθος, και σε θέμα οθόνη σαν Panel).
Σε FPS πάλι του Hyphen θα είναι καθώς έχει καλύτερη κάρτα γραφικών. Ο CPU δε ξέρω πως θα επηρεάσει ακριβώς, πάντως βάσει χαρακτηριστικών ας πούμε ότι θα έχει και από εκεί κάποια FPS παραπάνω. Για να μη σου λέω αερολογίες, θα σου μιλήσω από τη δική μου εμπειρία. Είχα AMD Phenom II X4 965 BE, και πήγα σε 4670k, με την ίδια GPU (7950). Στο Dota 2 παρατήρησα boost ~20-30 FPS max, στο CS:GO δε θυμάμαι ακριβώς αλλά φαίνεται να είναι αρκετά πιο πολλά (κρατάω μια πισινή ότι είναι Placebo-effect). Ο 965 BE δεν είναι πολύ κατώτερος του 8320 σε single-thread εφαρμογές, βγάλε τα συμπεράσματα μόνος σου.

Παρ'όλα αυτά, η εμπειρία σου είτε είναι σε Intel είτε σε AMD θα είναι ίδια, όταν είναι κάπου να "κωλώσει" το μηχάνημα δεν θα ευθύνεται αυτός, είτε ο ένας είτε ο άλλος, αλλά λόγω GPU. Και τα δυο CPU είναι εξίσου δυνατά, εξίσου αξιόλογα και αξιοσέβαστα.
Για μένα εφόσον δε θα κάνεις OC, πήγαινε σε Intel, αλλιώς καρφωτά για AMD.

Προτιμώ τη σύνθεση του Hyphen κυρίως λόγω PSU,GPU,Monitor και σε δεύτερη μοίρα λόγω CPU, δε θα ήταν άσχημος ο συνδυασμός των δυο βάζοντας για παράδειγμα το CPU/MOBO του Διαμαντή, στη σύνθεση του Hyphen.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Οκ οπότε περιμένω να μου προτείνετε ή βρίσκω ένα κουτί και μια ψήκτρα και πάω για την σύνθεση του Hyphen.

Λογικά μέσα στον άλλο μήνα θα γίνει η αγορά οπότε υπάρχει χρόνος και για παραπάνω συζήτηση :Ρ

Δημοσ.

Για κουτιά μπορείς να κοιτάξεις και άλλα νήματα,στα χρήματα σου χωράνε διάφορα.Να δώσεις προτεραιότητα σε κάρτα και οθόνη.Ψύκτρα να κοιτάξεις να βάλεις πάντως στο σύστημα.

• Like 1
Δημοσ.

Η R9 280 είναι καλύτερη της 270x, από κει και πέρα εσύ θα κρίνεις αν αξίζει τα λεφτά που ζητάει παραπάνω. Μη ξεχνάς το 1GB παραπάνω VRAM, που πλέον έχει μεγάλη σημασία ακόμη και στο 1080p.

Multitasking αν εννοείς αρκετές καρτέλες chrome, μουσική, ένα anti-virus και κανά 2-3 εφαρμογές να τρέχουν από πίσω όπως skype κλπ, δε θα κωλώσει κανένας από τους δυο, δε κωλώνουν επεξεργαστές παλιότεροι... ούτε και θα δεις διαφορές.. μόνος σου μιλάς για gaming και απλή οικογενειακή χρήση. Οι πυρήνες θα σου χρησίμευαν σε rendering και multi-thread εφαρμογές, μη μπερδεύεις το tasking με το threading. Δε προσπαθώ να ξεκινήσω πόλεμο μεταξύ amd/intel, αλλά πιστεύω ότι ο 4590 θα ήταν καλύτερη επιλογή έναντι του 8320 μιας και έχει δυνατότερους πυρήνες.

Εγώ συμφωνώ με τη πρόταση και τον δυο παιδιών, αλλά δε θα πήγαινα με τίποτα στο μόνιτορ του Διαμαντή.. έχω 21.5 μόνιτορ και η διαφορά από ένα 23" ή 24" είναι χαοτική. Θα προσπαθούσα να χωρέσω ένα P2414H ή U2414H. Επίσης ο Hyphen δεν έχει βάλει κουτάκι, οπότε να το έχεις και αυτό στο νου σου. Και επίσης, και τα δυο παιδιά δεν έχουν βάλει ψύκτρα, που ειδικά το build με τον 8320 θα τον χρειαστεί άμεσα.

χαχαχαχαχαχαχ μπεσα εκλαψα μολις ειδα για το κουτι .

Νομιζα οτι θα το βαλει σε καφασι!!!! :-D

Sorry TS για το κουτι δυσκολη μερα !

Τσεκαρε κανα κουτι απο αυτα με την σειρα τιμης

http://www.skroutz.gr/s/4815887/Corsair-Carbide-Spec-01.html

http://www.skroutz.gr/s/2601228/Corsair-Carbide-200R.html

http://www.skroutz.gr/s/2615071/CoolerMaster-K380.html

http://www.skroutz.gr/s/441251/Aerocool-Strike-X-One.html

Αν θες υπαρχουν και ακριβοτερα  οπως  http://www.skroutz.gr/s/428670/Corsair-Carbide-300R.html

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Υπερευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις παιδιά! Θα αναρτήσω την τελική σύνθεση μόλις την παραγγείλω :)

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις :)

#Hyphen

Βλέπω ότι μου έχεις προτείνει έναν intel με λιγότερους πυρήνες, αν και ξέρω πως τα παιχνίδια δεν αξιοποιούν [ακόμα] πολλούς πυρήνες πιστεύω πως σε multitasking εφαρμογές θα μου χρειαστούν οι παραπάνω πυρήνες που μου προτείνει ο Διαμαντής. Τώρα όσο αφορά τις gpu (που είναι και το σημαντικότερο κομμάτι) μπήκα στον gpu master και μου έβγαλε το παραπάνω αποτέλεσμα λινκ εδώ

ObLQkh2.png

Οπότε πάλι τείνω προς την πρόταση του Διαμαντή.

Μην πιστεύεις τις μαλακίες (σόρυ για την έκφραση) του gpu master, παίζουν πολλά άλλα πράγματα ρόλο και η 280 είναι σαφώς δυνατότερη της 270x

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μην πιστεύεις τις μαλακίες (σόρυ για την έκφραση) του gpu master, παίζουν πολλά άλλα πράγματα ρόλο και η 280 είναι σαφώς δυνατότερη της 270x

Τι να πω... καθαρά μαθηματικές πράξεις κάνει η σελίδα.. δεν μπορώ να καταλάβω γτ βγάζει τόσο λάθος αποτέλεσμα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...