Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά αν αλλάξω το όνομα και πάλι δεν θα είναι λάθος απο την στιγμή που δεν εχει η ταυτότητα λατινικούς χαρακτήρες; Στο site έλεγε να γράψεις ακριβώς το όνομα που εχει η ταυτότητα σου. Ε η ταυτότητα εχει μόνο Ελληνικά και αυτό έκανα.

Επίσης όπως λεει και ενας πιο πάνω δεν εχουν γραφεία στην Ελλάδα, άρα θα παρω στο εξωτερικό.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μωρε δικαιο εχεις και εσυ αλλα ειναι ολη η κατασταση μπερδεγουεη... Το σίγουρο ειναι οτι πρέπει να αλλαξει ταυτότητα...

Δημοσ.

Αν οι ταυτότητες χωρις λατινικούς χαρακτήρες είναι άκυρες τοτε δεν θα έπρεπε να ταξιδεύουν δεκάδες άνθρωποι κάθε μέρα στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Κάνεις λάθος. Νομικά οι ταυτότητες χωρις λατινικούς χαρακτήρες δεν εχουν ισχύ για πουθενα!

Στην πράξη ειναι θέμα πολιτικής αεροδρομίου/εταιρείας/υπαλληλου... Εχει κάθε δικαίωμα να σου αρνηθεί την ταυτότητα αυτή και ΚΑΝΕΝΑΣ-πιστεψε με, δε προκειται να του πει τιποτα οσο σαματα και αν κάνει ο επιβατης γιατι πολυ απλα ακολουθεί τον κανονισμό και δεν τον παραβλέπει...

Τι να σου πω, με δελτίο ταυτότητας του 90 πήγα και ψήφισα πρόσφατα, και με το ίδιο δελτίο πέρασα πριν κανα δυο χρόνια απο πάτρα - αγκόνα, και με το ίδιο πέταξα για θεσ/νίκη πριν κάτι μήνες με aegean, πουθενά δεν είχα πρόβλημα. Σε αστυνομικό έλεγχο με το αμάξι πριν 5 χρόνια μου είχαν πει να αλλάξω δελτίο (γιατί δεν μοιάζω τόσο στην φώτο πλέον) , δεν το έκανα και έκτοτε σε 2-3 ελέγχους που μου έγιναν, δεν μου το ανέφεραν πάλι (αν και ένας μου είπε να αλλάξω το δίπλωμα - πάλι λόγω μαλλιού- ούτε αυτό το έκανα). Είναι ανάλογα και σε ποιον θα πέσεις φαντάζομαι, αλλά να είμαι τόσο τυχερός και να μην πέφτω στους "προβλεπέ"?

Δημοσ.

Ρε παιδιά αν αλλάξω το όνομα και πάλι δεν θα είναι λάθος απο την στιγμή που δεν εχει η ταυτότητα λατινικούς χαρακτήρες; Στο site έλεγε να γράψεις ακριβώς το όνομα που εχει η ταυτότητα σου. Ε η ταυτότητα εχει μόνο Ελληνικά και αυτό έκανα.

Επίσης όπως λεει και ενας πιο πάνω δεν εχουν γραφεία στην Ελλάδα, άρα θα παρω στο εξωτερικό.

Γι'αυτό σου έδωσα το διεθνές τηλέφωνο.

Γενικά, είναι υποχρέωση του Ευρωπαίου πολίτη που θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό εντός ΕΕ, να έχει την καινούρια ταυτότητα. Ή διαβατήριο. Ακριβώς για να υπάρχει η λατινική επιγραφή. Ακριβώς γιατί όπως σου είπα προηγουμένως, ο Σουηδός κι ο Άγγλος δεν καταλαβαίνουν τούτο το αλφάβητο. Άρα ακόμα κι αν η Ryanair δεν προνόησε να το κάνει σαφές x2, θα 'πρεπε να το ψιλιαστείς για να μην τρέχεις, που δυστυχώς τώρα θα τρέξεις! Κι αυτό στο λέω γιατί η Ryanair μπορεί να σου πει ότι δε φέρει καμία ευθύνη.

Αν οι ταυτότητες χωρις λατινικούς χαρακτήρες είναι άκυρες τοτε δεν θα έπρεπε να ταξιδεύουν δεκάδες άνθρωποι κάθε μέρα στην Ελλάδα.

Εξαρτάται. Έχω φίλη που έβγαλε ταυτότητα με ελληνικούς στα 14 της κι είναι ακόμα σε ισχύ, δεν έχουν περάσει 15 χρόνια αλλά θεωρητικά θα καλό θα 'ηταν να την αντικαταστήσει. Με αυτήν, δεν μπορεί να ταξιδέψει Αγγλία. Πήγε κι έβγαλε διαβατήριο (το θέωρησε πιο πρακτικό - μη με ρωτάς).

Και για μία ακόμα φορά: Άλλο εντός Ελλάδας, άλλο εκτός. Εδώ μπορεί να κάνουν τα στραβά τα μάτια και να μη σου πουν τίποτα κι ας έχει λήξει (το ρισκάρεις όμως να κολλήσεις σε αεροδρόμιο σε άλλη πόλη;). Στο εξωτερικό και θα σε ξεψυρίσουν και θα πρέπει κάπως να διαβάσουν το όνομά σου...

Δημοσ.

Τι να σου πω, με δελτίο ταυτότητας του 90 πήγα και ψήφισα πρόσφατα, και με το ίδιο δελτίο πέρασα πριν κανα δυο χρόνια απο πάτρα - αγκόνα, και με το ίδιο πέταξα για θεσ/νίκη πριν κάτι μήνες με aegean, πουθενά δεν είχα πρόβλημα. Σε αστυνομικό έλεγχο με το αμάξι πριν 5 χρόνια μου είχαν πει να αλλάξω δελτίο (γιατί δεν μοιάζω τόσο στην φώτο πλέον) , δεν το έκανα και έκτοτε σε 2-3 ελέγχους που μου έγιναν, δεν μου το ανέφεραν πάλι (αν και ένας μου είπε να αλλάξω το δίπλωμα - πάλι λόγω μαλλιού- ούτε αυτό το έκανα). Είναι ανάλογα και σε ποιον θα πέσεις φαντάζομαι, αλλά να είμαι τόσο τυχερός και να μην πέφτω στους "προβλεπέ"?

απλά κάνουν τα στραβα μάτια... Αν στην επιστροφή απο Ιταλία δε το δεχόταν θα ετρεχες με πρεσβείες και θα ειχαν δίκαιο...

Εδω εγω εχω με λατινικούς και κανα 2 φορές μου εχουν κάνει μανούρα (τη μία σε πρεσβεια δε με εξυπηρετησαν)... Προφανώς εγω δε την αλλάζω αλλα εσυ και η μητέρα του φίλου μας θεωρω οτι θα έπρεπε να την αλλαξετε για να μην τρεχετε...

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) δεν εχουν λήξη οι ελληνικές ταυτότητες... Θα ήταν πολυ πιο ξεκαθαρα τα πραγματα..

Ξέρω και εγώ θειάδες και γιαγιαδες με ταυτότητα "Βασίλειον της Ελλάδος" και κορώνα...

Δημοσ.

απλά κάνουν τα στραβα μάτια... Αν στην επιστροφή απο Ιταλία δε το δεχόταν θα ετρεχες με πρεσβείες και θα ειχαν δίκαιο...

Εδω εγω εχω με λατινικούς και κανα 2 φορές μου εχουν κάνει μανούρα (τη μία σε πρεσβεια δε με εξυπηρετησαν)... Προφανώς εγω δε την αλλάζω αλλα εσυ και η μητέρα του φίλου μας θεωρω οτι θα έπρεπε να την αλλαξετε για να μην τρεχετε...

Ιταλία - Ελλάδα με πλοίο το έχω κάνει  6 φορές τα τελευταία 8 χρόνια και ουδέποτε μου ζήτησαν το οτιδήποτε (πράγμα που μου κάνει μεγάλη εντύπωση - δεν λέω) , στα γκισέ των μινωικών (ή της ανέκ) σου ζητάνε κάποιο αποδεικτικό (ταυτότητα/δίπλωμα/διαβατήριο) απλά για να σε ταυτοποιήσουν και να σου δώσουν το εισητήριο. Κάποιος ιταλός να μου κάνει τον οποιονδήποτε έλεγχο (ταυτότητα/διαβατήριο/αμάξι) δεν βρέθηκε ποτέ (είπαμε, μπορεί απλά να είμαι τυχερός). Στο πήγαινε μου έχει ζητηθεί να ανοίξω πορτ-παγκάζ 2 φορές (μάλλον για να δουν οτι δεν έχω στοιβάξει κάποιον λάθρο) αλλά εμένα (ίσως γιατί δεν είμαι μελαμψός???) ούτε χαρτιά, ούτε τίποτα. Κάτι που τονίζω, μου έχει κάνει τεράστια εντύπωση.

Όσο για να αλλάξω ταυτότητα, αν δεν με "τρέξουν" καμια μέρα για αναγνώριση λόγω λήξης του δελτίου, δεν με βλέπω να πηγαίνω να το αλλάζω για να είμαι ειλικρινής.

Δημοσ.

Όσο για να αλλάξω ταυτότητα, αν δεν με "τρέξουν" καμια μέρα για αναγνώριση λόγω λήξης του δελτίου, δεν με βλέπω να πηγαίνω να το αλλάζω για να είμαι ειλικρινής.

συμφωνώ απολυτα... και εγω το ίδιο... Αυτο όμως δε σημαίνει οτι ειμαστε 100% καλυμένοι σε κάθε περίπτωση.. ;)

Δημοσ.

Άλλο το εντός της χώρας, και άλλο το να περνάς σύνορα.

Δημοσ.

ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ!

OH MY GOD!

πήγα να κάνω τσεκιν για κύπρο και μου έβγαλε πάλι το όνομα μου έτσι

εντωμεταξύ δε ζήτησε στοιχεία τίποτα αριθμό ταυτότητας κλπ...αυτά στο τσεκ ιν δε γίνονται?

τα είχε αποθηκευμένα λέει οπότε δε μπόρεσα να βάλω όνομα στα λατινικά

δε θυμάμαι όταν έκλεισα το εισιτήριο το Μάη να ζητάει ταυτότητες κλπ

τόσα χρόνια κλείνω και θυμάμαι στο τσεκ ιν ζητούσε αριθμό ταυτότητας και ημερομηνίες γέννησης

τι συμβαίνει τελωσπάντων με την ryanair?

• Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Και εμενα το ιδιο.για θεσσαλονικη πεταω και ζητησε μοο ημερομηνια γεννησης και εθνικοτητα ουτε ταυτοτητα ουτε τιποτα.εσυ τι εκανες;

Γιατι εγω εχω αγχωθει.τι παιζει τελος παντων;;

Δεν μου ζηγησε ουτε οταν εκλεισα τα εισιτηρια αριθμο ταυτοτητας

Δημοσ.

Μηπως οταν ζηταγε αριθμο ταυτοτητας ταξιδευατε για UK? Γιατι και η Easy αν κλεισεις εισιτηριο Αθηνα-Λονδινο ζηταει, αλλα αν κλεισεις Αθηνα-Βερολινο οχι

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

τελικά τι βάζουμε; Ελληνικά ή Αγγλικά; Στο chat μου είπαν Ελληνικά αλλά δεν τους εμπιστεύομαι ότι δεν θα γίνει κάτι στο αεροδρόμιο. Δεν θέλω να έχουμε μπλέξιμο εκεί μετά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...