arxaggelos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 το λαθος ειναι δικό σου. στην αεροπλοία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Αυτό ακριβώς.
Yperaspisths Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 H ταυτότητα είναι στα Ελληνικά. Επίσης στο site της ryanair δεν είδα τον κανόνα που λες. το λαθος ειναι δικό σου. στην αεροπλοία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. To αναφέρει στη σελίδα οτι το ονομα πρεπει να ειναι στα λατινικα όπως αναγράφεται στην ταυτότητα... Για να μη σου κάνουν μανούρες παρε τηλέφωνο στο helpdesk και κανονισε το... (fyi, μεχρι πριν 3 μηνες ήταν μονο στα αγγλικα)
gigisoni Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 H ταυτότητα είναι στα Ελληνικά. Επίσης στο site της ryanair δεν είδα τον κανόνα που λες. Όταν πας να γράψεις το όνομα λέει ότι πρέπει να γράψεις το ίδιο ακριβώς όπως είναι πάνω στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό σου. Επίσης, η ταυτότητά σου είναι και στα ελληνικά και στα αγγλικά, εκτός αν έχεις την παλιά που βασικά πρέπει να την αλλάξεις. Και ναι, έχουν δίκιο όταν σου λένε τα στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες, εξάλλου το site σε ξένη γλώσσα είναι, πως σου ήρθε να γράψεις στα ελληνικά; Αν θέλουν να σου κάνουν μανούρα έχουν πάτημα. Εγώ θα επικοινωνούσα με helpdesk να είμαι σίγουρος.
Yperaspisths Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 H ταυτότητα είναι της μητέρας μου και είναι ΜΟΝΟ στα Ελληνικά. Όπως λες και εσυ είναι η παλιά. Το site της ryanair στα Ελληνικά είναι(αυτο που μπηκα εγω τουλάχιστον) και στο όνομα και στο επίθετο μια χαρά Ελληνικά μπορούσα να βάλω Όταν πας να γράψεις το όνομα λέει ότι πρέπει να γράψεις το ίδιο ακριβώς όπως είναι πάνω στην ταυτότητα ή στο διαβατήριό σου. Επίσης, η ταυτότητά σου είναι και στα ελληνικά και στα αγγλικά, εκτός αν έχεις την παλιά που βασικά πρέπει να την αλλάξεις. Και ναι, έχουν δίκιο όταν σου λένε τα στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες, εξάλλου το site σε ξένη γλώσσα είναι, πως σου ήρθε να γράψεις στα ελληνικά;Αν θέλουν να σου κάνουν μανούρα έχουν πάτημα. Εγώ θα επικοινωνούσα με helpdesk να είμαι σίγουρος.
gigisoni Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 H ταυτότητα είναι της μητέρας μου και είναι ΜΟΝΟ στα Ελληνικά. Όπως λες και εσυ είναι η παλιά. Το site της ryanair στα Ελληνικά είναι(αυτο που μπηκα εγω τουλάχιστον) και στο όνομα και στο επίθετο μια χαρά Ελληνικά μπορούσα να βάλω Αν η ταυτότητα της μάνας σου εκδόθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 1999 ισχύει ακόμα. Αν εκδόθηκε πριν τις 24/06/1999 να σε πληροφορήσω ότι η ταυτότητα έχει 15ετή χρονική ισχύ οπότε έχει λήξει.
Yperaspisths Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Αν η ταυτότητα της μάνας σου εκδόθηκε το δεύτερο εξάμηνο του 1999 ισχύει ακόμα. Αν εκδόθηκε πριν τις 24/06/1999 να σε πληροφορήσω ότι η ταυτότητα έχει 15ετή χρονική ισχύ οπότε έχει λήξει. Noμίζω οτι ειναι του 1984
Cryptic Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Noμίζω οτι ειναι του 1984 Άρα έχει λήξει δυο φορές
Galatea Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Noμίζω οτι ειναι του 1984 Και που είπαμε ότι θέλει να ταξιδέψει; Έχει τσεκάρει ότι μπορεί να ταξιδέψει με την παλιά ταυτότητα (έστω ότι δεν είχε λήξει); Διαβατήριο παίζει; Επίσης, σκέψου το λίγο: Ταξίδι στο εξωτερικό. Μπορούν οι Σουηδοί π.χ. να διαβάσουν και να πιστοποιήσουν ελληνικούς χαρακτήρες; Άσχετο αν σε άφηνε η φόρμα να περάσεις ελληνικούς χαρακτήρες, μπορεί να μην έχει διάκριση για εντός κι εκτός Ελλάδας - παράλειψις τους.
paylidis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 H ταυτότητα είναι στα Ελληνικά. Επίσης στο site της ryanair δεν είδα τον κανόνα που λες. Το ειχε στη σελίδα της κρατησης αλλα με την αλλαγή εφυγε... Κανονικά δε θα επρεπε να δεχεται ελληνικούς χαρακτηρες. Παρε στο helpdesk και θα στο λύσουν απλα θα πρέπει να ξανακανεις τσεκ ιν (εαν ηδη εκανες). Με την παλια ταυτότητα (1984) κανονικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πετάξει (δεν εχει λατινικούς χαρακτηρες). 1
gigisoni Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Και που είπαμε ότι θέλει να ταξιδέψει; Έχει τσεκάρει ότι μπορεί να ταξιδέψει με την παλιά ταυτότητα (έστω ότι δεν είχε λήξει); Διαβατήριο παίζει; Επίσης, σκέψου το λίγο: Ταξίδι στο εξωτερικό. Μπορούν οι Σουηδοί π.χ. να διαβάσουν και να πιστοποιήσουν ελληνικούς χαρακτήρες; Άσχετο αν σε άφηνε η φόρμα να περάσεις ελληνικούς χαρακτήρες, μπορεί να μην έχει διάκριση για εντός κι εκτός Ελλάδας - παράλειψις τους. Τι διαβατήριο να παίζει ρε φίλε, εδώ η ταυτότητα έχει λήξει 15 χρόνια τώρα.. 1
Zein Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 http://www.ryanair.com/en/terms-and-conditions/regulations-tableoffees/ Name Change Fee -Per Passenger €110 / £110 Ασε το φορουμ και ξεκινα τα τηλεφωνα. Απο οσο ξερω ομως η Ryanair δεν εχει επισημα γραφεια στην Ελλαδα και το helpdesk της ειναι σε αλλη χωρα. Κανω λαθος?
Valerie_ Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Πάντως στην Ελλάδα είναι λίγο ελαστικοι ακόμα με τις παλιές ταυτότητες. Έπρεπε να ζοριζουν τον κοσμο να τις αλλάζει. Οι μεγάλοι εν τω μεταξύ δεν θέλουν με τίποτα να βγάλουν καινούρια, με τα χίλια ζόρια πηγα τον πατέρα μου ν βγάλει και ήθελε να κρατήσει την παλιά. (Ναι το έλεγε σοβαρά)
Timour21 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Με την παλια ταυτότητα (1984) κανονικά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να πετάξει (δεν εχει λατινικούς χαρακτηρες). Για να πετάξεις εντός Ελλάδας (κρήτη στην προκειμένη) δεν χρειάζεται ούτε διαβατήριο, ούτε λατινικούς χαρακτήρες στην ταυτότητα.
Galatea Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Τι διαβατήριο να παίζει ρε φίλε, εδώ η ταυτότητα έχει λήξει 15 χρόνια τώρα.. 1. Φίλη. ΦΙΛΗ. 2. Λέω μπας και. Φαντάστηκα ότι δεν μπορεί να 'ναι τόσο ό,τι να 'ναι, κάτι εγώ δε θα κατάλαβα καλά. Γι'αρχή, ts, έχε υπόψιν σου ότι τυπικά η μητέρα σου δεν έχει ισχύον έγγραφο ταυτοποίησης. Πρόμπλεμ εντός κι εκτός συνόρων. Αστυνομία για τα απαραίτητα και στο δρόμο καλείτε και τη ryanair. Για να πετάξεις εντός Ελλάδας (κρήτη στην προκειμένη) δεν χρειάζεται ούτε διαβατήριο, ούτε λατινικούς χαρακτήρες στην ταυτότητα. Χρειάζεσαι όμως ισχύουσα ταυτότητα! ----- Και το Helpdesk... Αγγλικό νούμερο για τις λοιπές χώρες (όπως εμείς). + 44 871 246 0002 – English speaking. Calls cost £0.10 per minute plus international calling rates and network extras. Our lines are open Mon - Fri, 09:00 - 18:00 GMT, Sat 10:00 – 17:00 GMT and Sun 11:00 – 17:00 GMT.
paylidis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Για να πετάξεις εντός Ελλάδας (κρήτη στην προκειμένη) δεν χρειάζεται ούτε διαβατήριο, ούτε λατινικούς χαρακτήρες στην ταυτότητα. Κάνεις λάθος. Νομικά οι ταυτότητες χωρις λατινικούς χαρακτήρες δεν εχουν ισχύ για πουθενα! Στην πράξη ειναι θέμα πολιτικής αεροδρομίου/εταιρείας/υπαλληλου... Εχει κάθε δικαίωμα να σου αρνηθεί την ταυτότητα αυτή και ΚΑΝΕΝΑΣ-πιστεψε με, δε προκειται να του πει τιποτα οσο σαματα και αν κάνει ο επιβατης γιατι πολυ απλα ακολουθεί τον κανονισμό και δεν τον παραβλέπει... Και το Helpdesk... Αγγλικό νούμερο για τις λοιπές χώρες (όπως εμείς). + 44 871 246 0002 – English speaking. Calls cost £0.10 per minute plus international calling rates and network extras. Our lines are open Mon - Fri, 09:00 - 18:00 GMT, Sat 10:00 – 17:00 GMT and Sun 11:00 – 17:00 GMT. να προσθέσω οτι η κληση 3-4 λεπτών μου κόστισε 1,5€ απο σταθερό Ελλάδας οποτε προσπαθηστε να είστε οσο το δυνατόν πιο συνοπτικοι και ξεκαθαροι όσοι καλέσετε... Στην πραξη μπορει να συμφέρει στον TS να κλεισει νεο εισητηριο παρα να το αλλαξει γιατι στο αεροδρομιο η αλλαγη κοστίζει 110€ (τηλεφωνικά νομιζω δεν εχει χρεωση, ριξτε μια ματια στο site)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα