qsis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 γιατί κάπου μπορεί να χρησιμεύσει, ποτέ δεν ξέρεις... ναι απλά το κόστος χρήσης ανεβαίνει αρκετά οπότε το ότι μπορεί να χρησιμεύσει μία στο τόσο δε δικαιολογεί το κόστος στη μία στις τόσες που μπορεί να μου χρησίμευε πήγαινα και τύπωνα αλλού και μάλιστα όχι όλη την εκτύπωση, αλλά τις συγκεκριμένες σελίδες πάντως ανάλογα το χρήστη, εμένα δε μου χρησιμεύουν πουθενά τα χρώματα και στη καθημερινότητα του και στη δουλειά μου, ούτε ιδιαίτερα όταν ήμου φοιτητής και τυπώνω το κώλο μου, μόνο σπίτι σκέψου έχω τυπώσει κοντά στις 1500 σελίδες από τις 9/9/13 που άλλαξα toner και ούτε και το laser μου έρχεται τσάμπα με 5cent/σελίδα (σε πραγματικές συνθήκες, όχι ότι ανακοινώνει ο κατασκευαστής) θα μπορούσα να είχα επιλέξει ακόμα πιο οικονομική λύση σε κάποιον άλλο μπορεί να είναι απαραίτητα τα χρώματα, απλά το πολυμηχάνημα το έχω συνδέσει με συγκεκριμένες εργασίες Κάθε σοβαρό review εκτυπωτή θα πρέπει να αναγράφει το κόστος ανά σελίδα (όχι αυτό που αναφέρει ο κατασκευαστής αλλά να κάνει αυτός που κάνει την παρουσίαση δικές του μετρήσεις). σε αυτό συμφωνώ κι εγώ και επειδή κάτι τέτοιο θα κόστιζε αρκετά να δοκιμαστεί σε πραγματικές συνθήκες και θα ήταν και σπατάλη ίσως, θα μπορούσε να γίνει έστω αναφορά σε αυτά που ανακοινώνει ο κατασκευαστής και το τι υπάρχει στην αγορά (από αυθεντικά και μη αναλώσιμα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keysmith Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 οπότε στα πόσα euro πάμε για έγχρωμο laser πολυμηχάνημα με ethernet και wifi? (δεν μιλάω για τον Epson του review, γενικά) από 320€ να τα έχει όλα. Κάτι κόψεις (ένα από τα fax, wifi, ethernet) αρχίζει από 238€ και 200€ κάπου θα βρεις σκέτο (usb). στο skroutz κάτι πιο λίγο. Μια φορά (που λέει ο λόγος) το παίρνεις νομίζω αξίζει η διαφορά. Τα μεροκάματα που θα γλυτώσεις να ξεβουλώσεις κεφαλές και η διαφορά κόστους σε δύο-τρία χρόνια χρήσης (ανάλογα και τί τυπώνεις). Νομίζω ως μηχανήματα τα laser εν γένει πάνε παραπάνω χρόνια πριν τα παίξουν οπότε και η διαφορά στο κόστος κτήσης μικραίνει (γιατί ξαναθές αγορά για τον inkjet πιο σύντομα). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Super Moderators Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 κι ο μεγαλύτερος πόνος είναι το 1 έτος εγγύηση 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgetsl Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 καποτε η Epson αξιζε....την εποχη του τα μελανια της αξιζαν λιγοτερο απο τις περισσοτεςρες εταιρειες στον χωρο......μιας και τα περισσοτερα μοντελα στης epson η κεφαλη εκτυπωσης ηταν ενσωματωμενη στο μηχανημα......πλεον εγινε πανακριβη ακομη και απο την ΗΡ.....η οποια εχει μοντελα που παιρνουν μελανια με 18 ευρω ολα (ασ/μαυρο ,εγχρωμο)......με τις κεφαλες ενσωματωμενες........παλια επειθε η επσον,πλεον δεν..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
damastes Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Σε γενικές γραμμές ισχύουν αυτά που λέτε για τους laser vs inkjet αλλά ξεχνάτε κάποια βασικά έξοδα που έχουν οι laser και εκτοξεύουν το κόστος λειτουργίας τους. Παράδειγμα η αλλαγή imaging drum unit κοστίζει αρκετά. Υπάρχουν inkjet που απο θέμα ταχύτητας και κόστους βάζουν κάτω πολλούς laser, π.χ δουλεύουμε τώρα ένα Epson B510 που δεν υπάρχει σε ταχύτητα ούτε σε οικονομία μιας και πέρνει τις μεγάλες κασέτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qsis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Το drum είναι και ανάλογα το μηχάνημα Πχ στη δουλειά έχουμε έναν που θέλει σχετικά drum και όντως τσούζει, έχουμε και έναν δεύτερο που το drum είναι μαζί με το toner οπότε το αλλάζεις κάθε φορά που αλλάζεις toner και δε το σκέφτεσαι Σε αυτόν που έχω σπίτι το drum αλλάζει υποθετικά στις 30000 σελίδες (κάθε 8 με 10 toner) και κάνει μόλις 60€ , οπότε δεν είναι και τόσο φοβερό, εμένα μου τα παίρνει από τα toner Γενικά αυτό που ισχύει είναι ότι πρέπει να το ψάχνεις πολύ πριν πάρεις κάτι και με επαγγελματίες που έχω μιλήσει μου λένε ότι δεν υπάρχουν στάνταρ καλές μάρκες Σε κάθε κατηγορία και ανάλογα τις ανάγκες σου, έχουν αποδειχθεί στη πράξη διαφορά μοντέλα καλά και αξιόπιστα Και τελικά δεν είναι μόνο και αυτό, αλλά και το κόστος/σελίδα το οποίο τελικά φαίνεται στη πραγματική χρήση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
firewalker Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 γιατί κάπου μπορεί να χρησιμεύσει, ποτέ δεν ξέρεις... Για να εκτυπώνει η γυναίκα κουπόνια από τις "Επιθυμίες". Τα θέλουν έγχρωμα... :P Νομίζω και οι αεροπορικές (Ryanhell), έγχρωμα δεν θέλουν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
freedoom Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 όποιος το 2014 ασχολείται σοβαρά με inkjet πολυμηχανήματα ή έχει πολύ "ειδικό" λόγο που το κάνει (πχ φωτορεαλιστικές εκτυπώσεις πχ γραφίστας και άρα μιλάμε για "ειδικά" μοντέλα) ή δεν έχει δοκιμάσει ποτέ laser. Με inkjet μόνο σε μπελάδες μπορεί να βρεθείς.. και ειδικά με epson (που έχουν κεφαλές χόρια από το μελανάκι). Κυριότερο πρόβλημα βουλωμένες κεφαλές που πρέπει να κάνεις εγχείρηση για να τις φτιάξεις. Ειδικά για όσους δεν δουλεύουν σειχνά το πολυμηχάνημά τους. Αργές εκτυπώσεις. Οσο γρήγορος και να είναι δεν μπορεί να φτάσει έναν laser. εκτυπώσεις που ξεβάφουν (συνήθως) όταν πέφτει νερό (πχ βραχεί λίγο το χαρτί) η ατονούν στο ήλιο (ξέρω υπάρχουν και "ειδικά" μελάνια αλλά πόσο έχουν). ατελείς εκτυπώσεις. Όλο ευθυγράμμιση θέλουν, ειδικά χαρτιά, καθαρισμούς ακροφυσίων κτλ συνήθως ακριβές εκτυπώσεις σε σχέση με τους inkjet. (ναι επαναγεμίζουν οι inkejet αλλά και οι laser ακόμα πιο φτηνά/σελίδα). Ασε που το ρίσκο στο γέμισμα inkjet είναι απείρως μεγαλύτερο σε σχέση με τον γραφίτη σε laser (να φύγει μελάνι και να στα κάνει όλα.. ας μη πω). Μόνο πλεονέκτημα το κόστος (κτήσης) και ο όγκος. Με τον καιρό το κόστος γυρνάει ανάποδα υπέρ του laser (λόγο κόστους χρήσης) και μένει το δεύτερο. Εντάξει για μένα δεν αξίζει για τον όγκο και μόνο.. Υ.Γ. Για να είμαι δίκαιος κάποιοι θεωρούν τους inkjet πιο υγιεινούς για κλειστά περιβάλλοντα (δεν εκπέμπουν όζον και δεν διαφεύγει γραφίτης). Δεν έχω άποψη αλλα μου φαίνεται τραβηγμένο. Θα συμφωνήσω 100% με το σχόλιό σου! Έχω ένα πολυμηχάνημα της Epson το ΧΡ-600, με κόστος κτήσης €100, πολύ φθηνό γι' αυτά που προσφέρει, αλλά με πολύ ακριβά τα μελάνια! Πρόσφατα δε, διαπίστωσα ότι αν αγοράσεις όλα τα μελάνια σε πακέτο, δεν υπάρχει καμία διαφορά στην τιμή, από το να τα αγοράσεις μεμονωμένα! Παγκόσμια πρωτοτυπία της Epson ή του ΠΛΑΙΣΙΟ αν προτιμάτε. Ο εκτυπωτής τα έπαιξε, εντός εγγύησης, ευτυχώς διορθώθηκε η ζημιά, αλλά πράγματι θέλει πολύ συχνά καθαρισμούς κεφαλών και ακροφυσίων, σίγουρα δε, μετά από κάθε αλλαγή μελανιών. Είναι η τελευταία φορά που αγοράζω inkjet, στο μέλλον μόνο laser. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Regulus Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Τα μελάνια σε όλους τους εκτυπωτές είναι τεράστιο θέμα. Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στο πολύ απλό ότι φθηνός εκτυπωτής=ακριβό κόστος εκτύπωσης και το αντίθετο. Όσο για την Epson έχει μια σειρά εκτυπωτών την Epson Ink Tank System η οποία παίρνει μελάνι χύμα εργοστασιακά. Το κάθε μπουκάλι των 70ml κοστίζει από ότι βρήκα περίπου 6 ευρώ. Η σειρά περιέχει έγχρωμους, ασπρόμαυρους και φωτογραφικό εκτυπωτή. http://www.epson.gr/gr/gr/viewcon/corporatesite/cms/index/10289/?WT.z_an=959&WT.z_ac=1&WT.z_ap=0 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spsomas Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 από 320€ να τα έχει όλα. Κάτι κόψεις (ένα από τα fax, wifi, ethernet) αρχίζει από 238€ και 200€ κάπου θα βρεις σκέτο (usb). στο skroutz κάτι πιο λίγο. Μια φορά (που λέει ο λόγος) το παίρνεις νομίζω αξίζει η διαφορά. Τα μεροκάματα που θα γλυτώσεις να ξεβουλώσεις κεφαλές και η διαφορά κόστους σε δύο-τρία χρόνια χρήσης (ανάλογα και τί τυπώνεις). Νομίζω ως μηχανήματα τα laser εν γένει πάνε παραπάνω χρόνια πριν τα παίξουν οπότε και η διαφορά στο κόστος κτήσης μικραίνει (γιατί ξαναθές αγορά για τον inkjet πιο σύντομα). Ο Samsung που διάλεξες πάντως είναι πανάκριβος. Το κάθε τόνερ 43€ για 1000 σελίδες!!! Συγγνώμη αλλά εγώ με τον HP 8600 με 25€ το μαύρο τυπώνω 2500 σελίδες (οικονομική εκτύπωση βέβαια, αλλά και πάλι 2500!!) Τα έγχρωμα 22€ άλλες 1300. Αν μιλήσουμε και με συμβατά μελάνια, ακόμα πιο φθηνά. Το κόστος αυτού; Στα 155€ (ο απλός όχι ο plus). Aαα να μην ξεχάσω ότι τυπώνει και μπρος-πίσω αυτόματα. Προσωπικά (έχοντας αλλάξει αρκετούς εκτυπωτές, Canon, Epson, ο χειρότερος όλων, και τώρα ΗΡ) έχω καταλήξει ότι ο 8600 είναι μακράν ο καλύτερος εκτυπωτής που έχω δοκιμάσει αλλά και οικονομικός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keysmith Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Ο Samsung που διάλεξες πάντως είναι πανάκριβος. Το κάθε τόνερ 43€ για 1000 σελίδες!!! Συγγνώμη αλλά εγώ με τον HP 8600 με 25€ το μαύρο τυπώνω 2500 σελίδες (οικονομική εκτύπωση βέβαια, αλλά και πάλι 2500!!) Τα έγχρωμα 22€ άλλες 1300. Αν μιλήσουμε και με συμβατά μελάνια, ακόμα πιο φθηνά. Το κόστος αυτού; Στα 155€ (ο απλός όχι ο plus). Aαα να μην ξεχάσω ότι τυπώνει και μπρος-πίσω αυτόματα. Προσωπικά (έχοντας αλλάξει αρκετούς εκτυπωτές, Canon, Epson, ο χειρότερος όλων, και τώρα ΗΡ) έχω καταλήξει ότι ο 8600 είναι μακράν ο καλύτερος εκτυπωτής που έχω δοκιμάσει αλλά και οικονομικός. Κατ αρχήν είναι ενδεικτικό το μηχάνημα δεν το έψαξα, αλλα πάλι φιλε μου λάθος τα λες. Το ανταλλακτικό έχει 43€ για 1500 σελίδες (το μαύρο λέμε). Το 1000 που το είδες? Αν λες για τα έγχρωμα ως γλωστών η εκτύπωση έγχρωμης σελίδας είναι Χ3 Χ4 που ισχύει και στους inkjet οπότε το αποφεύγουμε. Δεύτερον, κανείς που το νοιαζει το κόστος ΔΕΝ αγοράζει original. Οι περισσότεροι γεμίζουμε ή τα δίνουμε έξω να τα γεμίσουν με κόστος περίπου 1/2 αν το δώσουμε και 1/3 1/4 αν το γεμίσουμε μόνοι μας. Στον δικό μου samsung laser πολυμηχάνημα των 80€ αγοράς βγαίνει 12€-15€ το γέμισμα 1500 σελ από ebay (chip και toner) για μια διαδικασία γεμίσματος 15 λεπτών την πρώτη φορά 10 τις επόμενες και εργαλεία ένα κοπίδι.. Νομίζω καλά είναι. Στο συγκεκριμένο επειδή είναι καινούριο μηχανάκι ίσως παει παραπάνω μέχρι να το μάθουν αρκετοί. Μη το ψάχνεις το κόστος λειτουργίας των laser είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με τους Inkjet.. Επιμένω ότι δεν υπάρχει λόγος κάποιος να προτιμήσει inkjet πλην των ειδικών λόγων που εξήγησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Amlet Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Ρε παιδια ποιον προτεινετε για χρηση μικρου γραφειου με ethernet? Γιατι πλεον δεν ξερω τι να διαλεξω ολοι λενε το μακρι και το κοντο τους. Φυσικα προτεραιοτητα η οικονομια ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Bezbozny Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) Εγώ αν αγοραζα τώρα εκτυπωτή θα αγόραζα τον hp officejet pro 8620 ή 8630 του οποίου το κόστος ανά σελίδα είναι ιδιαίτερα χαμηλό: When you use HPs “XL,” or higher-yield ink tanks for this model, black-and-white pages run about 1.6 cents each, and color pages run around 7.3 cents. Some other printers in this price range—including several laser-class machines—deliver black-and-white CPPs of well over 2 cents per page and color pages at as much as two to five cents more than the 8620 http://printscan.about.com/od/printerscannerreviews/fl/HP-Officejet-Pro-8620-e-All-in-One.htm Επίσης πολύ φθηνότερος επειδή είναι πιο παλιός αλλά με παρόμοιο κόστος είναι και ο 8600 Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για εκτύπωση φωτογραφιών οι inkjet είναι πολύ καλύτεροι από τους laser και για αυτό και όλοι οι επαγγελματικοί εκτυπωτές φωτογραφιών είναι inkjet. Επεξ/σία 25 Ιουνίου 2014 από Bezbozny Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CyanBlue Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 πολυ καληποιοτητα αλλα πολυ κακη επιλογη για γραφεια που κανουν πολλες εκτυπωσεις οσους workforce εχω δοκιμασει o παρων ειναι o wf7515 καταπινουν το μελανι λες και τυπωνουν αφισες με αποτελεσμα το πολυ υψηλο κοστος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CyanBlue Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2014 Αν φίλε μου έχεις τον WF7515 μπορείς να μου πεις αν κάνει ένα ήχο σαν "χτύπημα" όταν τραβάει χαρτί από το document feeder? Το κάνει από την πρώτη στιγμή που τον πήρα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα