Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για απλη χρηση σε καλυπτει για ιντερνετ μην τρελενομαστε τωρα.Αμα για τετοια χρηση ξεπερναμε τα 300 ευρω τοτε στα gaming να ξεκιναμε απο 900+++

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχει και χρήση Photoshop. 450€ για pc πενταετίας δεν είναι πολλά. Και το 450€ δεν το καθόρισα εγώ. 

Δημοσ.

Για απλη χρηση σε καλυπτει για ιντερνετ μην τρελενομαστε τωρα.Αμα για τετοια χρηση ξεπερναμε τα 300 ευρω τοτε στα gaming να ξεκιναμε απο 900+++

Συγκεκριμένα είναι overkill για αυτά αλλά ο TS έχει στο μυαλό του συγκεκριμένα parts (όπως και κάποιοι άλλοι).Όχι οτι θα του χρειαστούν αλλά ο καθένας κάνει οτι καταλαβαίνει με τα χρήματα του.Ούτε η πρώτη φορά θα'ναι ούτε η τελευταία δυστυχώς που υπάρχει overkill.

• Like 1
Δημοσ.

Τωρα ενταξει μην ειμαστε υπερβολικοι. Για περιστασιακη χρηση photoshop...δεν νομιζω να θελει κατι επεγγελματικο.

Δημοσ.

Τωρα ενταξει μην ειμαστε υπερβολικοι. Για περιστασιακη χρηση photoshop...δεν νομιζω να θελει κατι επεγγελματικο.

Ἐχεις δει την σύνθεσή μου; i3 έβαλες εσύ, i3 πιό καινούργιον έβαλα εγώ, απλά με καινούργια μητρική και πρόσθεσα dvd-rw και ψύκτρα που δεν είχες βάλει εσύ. Αν τα αφαιρέσεις αυτά τα δύο, η δική μου βγαίνει 400€. Η δική σου ήταν 360€. Πού είναι το overkill; O i3; Ή η καλύτερη μητρική που έβαλα; 

Δημοσ.

Millennium,

Αναφέρεις δεύτερη φορά πως το pc, θα είναι υπεράνω της χρήσης για την οποία το θέλω. Δηλαδή πως θα "πετάξω" τα λεφτά μου.

Σε παρακαλώ, θέλω να ακούσω την γνώμη σου. Το μόνο που μπορώ να διαβάσω ως τώρα είναι:

Συγκεκριμένα είναι overkill για αυτά αλλά ο TS έχει στο μυαλό του συγκεκριμένα parts (όπως και κάποιοι άλλοι).Όχι οτι θα του χρειαστούν αλλά ο καθένας κάνει οτι καταλαβαίνει με τα χρήματα του.Ούτε η πρώτη φορά θα'ναι ούτε η τελευταία δυστυχώς που υπάρχει overkill.

Αν θες πες μου κάποια δίκαιη πρόταση που έχεις στο μυαλό σου, ασχέτως χρημάτων. 

ή έστω πες ποια κομμάτια τα θεωρείς overkill.

υπενθυμίζω: Δεν θα παίξω ποτέ παιχνίδια, θα κάνω περιστασιακή χρήση photoshop, θέλω να βγάλει 5 χρόνια και θέλω να είναι ήσυχο. (ιδανικά αθόρυβο)

Δημοσ.

Millennium,

Αναφέρεις δεύτερη φορά πως το pc, θα είναι υπεράνω της χρήσης για την οποία το θέλω. Δηλαδή πως θα "πετάξω" τα λεφτά μου.

Σε παρακαλώ, θέλω να ακούσω την γνώμη σου. Το μόνο που μπορώ να διαβάσω ως τώρα είναι:

Αν θες πες μου κάποια δίκαιη πρόταση που έχεις στο μυαλό σου, ασχέτως χρημάτων. 

ή έστω πες ποια κομμάτια τα θεωρείς overkill.

υπενθυμίζω: Δεν θα παίξω ποτέ παιχνίδια, θα κάνω περιστασιακή χρήση photoshop, θέλω να βγάλει 5 χρόνια και θέλω να είναι ήσυχο. (ιδανικά αθόρυβο)

Εννοει οτι μπορεις να πας σε εναν φτηνοτερο επεξεργαστη και 4gb ram.Μιλαμε για μειωση του ποσου κατα 70-80 ευρω.

Δημοσ.

Αφού τα διαθετεις τα χρήματα και μες στην 5ετια υπάρχει περιπτωση να αυξηθούν οι αναγκες σου τοτε θεωρώ την γνώμη σου , Λάμπρο, σωστή.

Το τι θεωρείται τώρα overkill μπορεί στο μέλλον να προκαλει bottleneck..

Δημοσ.

@lampros321 Θεωρώ σπατάλη χρημάτων το ποσό που πας να δώσεις για τέτοια χρήση (αν χρησιμοποιείς πολύ λίγο photoshop ειδικά).Μπορείς να φτιάξεις σύστημα με αρκετά λιγότερα,ξεκινώντας με αλλαγή επεξεργαστή,ram και μπορεί αλλαγή πλατφόρμας.

Έχουν δυναμώσει και τα πιο απλά συστήματα για τέτοιες δουλειές και φτάνουν για αρκετά χρόνια.Αν δεις τι κυκλοφορεί στο εμπόριο για παρόμοια χρήση και με τι τιμές θα καταλάβεις.Από κει και ύστερα αν δεν σε απασχολεί καθόλου το οικονομικό προχωράς και σε κάτι τέτοιο που σκεφτόσουν αρχικά.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ όλους, για τις συμβουλές σας !

Millennium, εάν βγάλω τον ssd τότε η τιμή είναι κάτω από τα 300€. 

φυσικά και θεωρώ απαραίτητο τον ssd σε νέο υπολογιστή 2014.

Το ότι δεν έχω υψηλές απαιτήσεις, δεν σημαίνει πως δεν θέλω να πηγαίνει σφαίρα στα έστω απλά που θα κάνει. 

Το νέο pc θα αντικαταστήσει, ένα pc δεκαετίας (2003). Αυτό έχει cpu intel pentium 4 στα 3,2 MHz εικονικά διπύρηνο, 1 GB RAM και μια κάρτα γραφικών των 50 €. Αυτό το pc, προφανώς, σέρνεται. Με το παραμικρό η cpu χτυπάει 100%, η ram παλεύει από το 70% min με 100% max. Bίντεο στο youtube παίζει ως 360p μετά αρχίζει να κολλάει.

Οπότε να πάρω cpu atom ? pentium ? θα είναι πολύ καλύτερα ?

Πως να κρατήσει 5 χρόνια ένα pc εάν πάρω μία, δυο γενιές παλιότερο επεξεργαστή ? 

Επίσης το photoshop γενικά δεν έχει απαιτήσεις σε gpu, και μικρές σε cpu, θέλει όμως αρκετή ram. Είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά, οι φωτογραφίες είναι από 10 έως 18 MP και συνεχίζουν να αυξάνονται, έτσι γενικά απαιτούν κτηνώδεις ποσότητες RAM. Για αυτό τον λόγο σκέφτομαι για 8 GB RAM, που κατά τα άλλα είναι το μόνο υπερβολικό, πιστεύω. Θα μπορούσα να πάρω 4GB και σε 2,3 χρόνια, αν γίνει απαραίτητο, άλλα 4GB. Φυσικά είναι και αυτό που ανέφερα, πως τον αγοράζω, τον στήνω και Δεν θέλω να ξανά-ασχοληθώ μαζί του. 

Θέλω να είναι εκεί και να κάνει την δουλειά του, χωρίς να με απασχολεί- ενοχλεί.  (και να κάνει φασαρία...) 

Φυσικά και θα ήθελα να πληρώσω 50€, σε κανέναν δεν περισσεύουν χρήματα.

Απλός βλέπω πως φθηνότερες λύσεις ικανοποιούν τις ανάγκες μου μόνο προσωρινά και δεν τις θεωρώ αξιόπιστες για να επενδύσω τα χρήματα μου. Μπορεί να φταίει πως δεν έχω καθημερινή επαφή με το "άθλημα" ή πως δεν ξέρω και πολλά. Εάν πιστεύεις πως έχω εντελώς άδικο, πες μου κάτι που να με πείσει για αυτό. Εγώ φυσικά θέλω να σε ακούσω, για να κάνω και την σωστή επιλογή.

Μόνο ένα θέμα δεν λύθηκε... αυτό του wifi. Εάν δεν έχει ασχοληθεί κάποιος με το θέμα, να μου προτείνει μια λύση, μπορείτε τουλάχιστον να μου πείτε που να ρωτήσω ?

• Like 1
Δημοσ.

@lampros. Κατά την δική μου γνώμη σωστά σκέφτεσαι. Και ένας i3 σίγουρα δεν είναι overkill για ένα pc που προορίζεται να κρατήσει 5 χρόνια όπως λές.

Τώρα, αν στην σύνθεση που σου έκανα αφαιρέσεις την ψύκτρα raijintek (-21€, με κόστος τον παραπάνω θόρυβο της stock ψύκτρας) και βάλεις μόνο 4gb μνήμης αρχικά (-35€ περίπου, που μπαίνουν αργότερα όπως σωστά λές, αν δείς ότι το σύστημα το χρειάζεται) το σύνολο πέφτει κάτω από 400€ (398€ περίπου) και έχεις και τον ssd μέσα. Δες το αν θέλεις. Ελπίζω να βοήθησα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...