greekparot Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Μέχρι 28/2 ισχύει το παλαιό σύστημα. 1
harisman Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Μέχρι 28/2 ισχύει το παλαιό σύστημα. Αυτό μαθαίνω κι εγώ όπου ρωτάω.....
Pinball1 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Μέχρι 28/2 ισχύει το παλαιό σύστημα. Άραγε από 1 Μαρτίου θα ξεκινήσει το νέο σύστημα όπου ο ασφαλισμένος θα πληρώνει μόνο το ποσό που υπερβαίνει την επιχορήγηση; Αν ναι, τότε είναι καλή ιδέα να το καθυστερήσει λίγο όποιος θέλει να πάρει γυαλιά γιατί γλυτώνει μεγάλη ταλαιπωρία.
harisman Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Άραγε από 1 Μαρτίου θα ξεκινήσει το νέο σύστημα όπου ο ασφαλισμένος θα πληρώνει μόνο το ποσό που υπερβαίνει την επιχορήγηση; Αν ναι, τότε είναι καλή ιδέα να το καθυστερήσει λίγο όποιος θέλει να πάρει γυαλιά γιατί γλυτώνει μεγάλη ταλαιπωρία. Επειδή άθελά μου έπεσα στην περίοδο αυτή, έτσι είπα / σκεφτηκα κι εγώ, "αντε να αλλάξει ο μήνας να μην μπλέκω με τον ΕΟΠΥΥ...", αλλά μάλλον αφελές ήταν από μέρους μου...... Πιστευεις ότι το συστημα θα είναι έτοιμο από 1/3? Τώρα είναι η 3η ή 4η παράταση που δίνεται.... Κ για να το πω κι αλλιώς, ποια σοβαρα καταστήματα θα συμβεβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ κ θα δέχονται να πληρώνονται σε 3-4 μήνες κ με την "αξιοπιστία" των πληρωμών του ελληνικού κράτους, που θα πληρώνει όταν έχει.....? Προσωπικά δεν θα σε συμβούλευα να το ρισκάρεις......Αντιθέτως θα έλεγα να το επισπέυσεις.
Pinball1 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Συμφωνώ. Αρχές Ιανουαρίου μου είχαν πει στον ΕΟΠΥΥ ότι από τις 15 Ιανουαρίου θα άλλαζε το σύστημα αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη και ούτε το βλέπω να συμβαίνει σύντομα...
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Γεια σας και καλώς σας βρήκα! Ήρθε και η δική μου ώρα. Λοιπόν, γνωρίζω την διαδικασία για αγορά και ικα κλπ. Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Δεν έχω τραπεζικό λογαριασμό και δεν μπορώ να ανοίξω λόγω cc. Είδα οτι στα χαρτιά που θα καταθέσω μετά την αγορά των γυαλιών, χρειάζεται το iban λογαριασμού δικού μου. Σκόπευα να δώσω της αδερφής μου αλλά μου ακυρώθηκε το πλάνο. Μήπως γνωρίζετε τίποτα σχετικά με αυτό; Ευχαριστώ πολύ!
Γιάννης Platano Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Εχω την εντυπωση οτι αν σου δωσει χαρτι ο ΕΟΠΠΥ ή οπως αλοιως λεγεται μπορεις να ανοιξεις λογαριασμο . Οπως ισχυει και με ΟΑΕΔ για επιδοματα .
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Εχω την εντυπωση οτι αν σου δωσει χαρτι ο ΕΟΠΠΥ ή οπως αλοιως λεγεται μπορεις να ανοιξεις λογαριασμο . Οπως ισχυει και με ΟΑΕΔ για επιδοματα . Ωραία, θα πέσει ψάξιμο και θα σας ενημερώσω για να γνωρίζετε και εσείς. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2017 Λοιπόν, τελικά επειδή σπουδάζω και η ασφάλεια μου είναι απο την μητέρα μου, δεν χρειάζεται να ανοίξω νέο λογαριασμό. Αν κάποιος ωστόσο δεν έχει, πρέπει να πάει στα κεντρικά ΕΟΠΥΥ ώστε να του δώσουν ένα έγγραφο και μετά στην τράπεζα για να ανοίξει λογαριασμό ο οποίος θα είναι αποκλειστικά και μόνο για το ΙΚΑ. Πολλή χαρτούρα και τρέξιμο. Ακόμα ισχύει το παλιό σύστημα για την αγορά γυαλιών. Καλύτερα όποιος θέλει να το κάνει όσο προλαβαίνει, γιατί από οτι καταλαβα έχει δημιουργηθεί ένα χάος με την καινούργια διαδικασία.
fazer 1000 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 καλησπερα κι απο μενα βλεπω υπαρχουν πολλες αποριες πανω στο θεμα των γυαλιων οποτε θα προσπαθησω να σας λυσω οσες μπορω για το θεμα του χρονου της επιστροφης των χρηματων εχω να πω οτι παρολο που το ταμειο θεωρητικα ειναι ( εοπυυ ) εχει σημασια ποιος ειναι ο φορεας του ασφαλισμενου ( ικα,οαεε.οπαδ,ογα κτλ...) με λιγα λογια οι ασφαλισμενοι πληρωνονται με διαφορετικες ταχυτητες αναλογα με τον φορεα στον οποιο ανηκουν (οι του ικα φαινεται να πληρωνονται γρηγοροτερα) επισης παιζει ρολο ακομα η πολη στην οποια βρισκεστε και σε καποιες περιπτωσεις ακομα και η περιοχη (το γιατι δεν το γνωριζω ) τωρα οσον αφορα το θεμα της συμβασης οι οπτικοι ειναι καθετα αντιθετοι στην υπογραφη οποιασδηποτε συμβασης με τον εοπυυ και για οσους απο εσας πιστευετε οτι αυτο ειναι απλα ενα βιτσιο των οπτικων για να ταλαιπωρουνται οι ασφαλισμενοι σας πληροφορω οτι κανετε λαθος. Μια συντομη εξηγηση Η φορμουλα με τη συμβαση εχει δοκιμαστει στο παρελθον και απετυχε... το γιατι;;; 1)επεσε κουρεμα στις οφειλες προς τους οπτικους 2)δεν πληρωθηκαν ουτε τα κουρεμενα 3) οι οπτικοι δικαιωθηκαν απο τα δικαστηρια αλλα ο εοπυυ το εφτασε το θεμα στον αρειο παγο γιατι ΔΕΝ θελει να πληρωσει 4)τα εμπορευματα που χορηγηθηκαν στους ασφαλισμενους πληρωθηκαν απο τους οπτικους... 5)οι οπτικοι πληρωσαν και εφορια και φπα (για τα χρηματα που εχουν να παιρνουν) σαν να τα ειχαν παρει και αλλα πολλα.... ελπιζω να βοηθησα 1
Pintsie Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα, Μου έγραψε η οφθαλμίατρος κάποια γυαλιά. Μου είπε ότι ο εοππυ δίνει 100 ευρώ. Επειδή αυτό το διάστημα δεν παίζει μία (και μου είπε ότι πρέπει να πάω στον εοππυ μέσα σε ένα μήνα από τη μέρα που μου τα έγραψε), μπορώ να πάρω γυαλιά με λιγότερα χρήματα; και να μου δώσει ο εοππυ αυτά που θα πληρώσω; (πχ βρήκα με 50-70ευρώ). Ή πρέπει να ξεπεράσω τα 100 ευρώ έτσι ώστε να δώσει ο εοππυ τα 100 ευρώ κι εγώ να βάλω το υπόλοιπο;
Γιάννης Platano Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 καλησπερα κι απο μενα βλεπω υπαρχουν πολλες αποριες πανω στο θεμα των γυαλιων οποτε θα προσπαθησω να σας λυσω οσες μπορω για το θεμα του χρονου της επιστροφης των χρηματων εχω να πω οτι παρολο που το ταμειο θεωρητικα ειναι ( εοπυυ ) εχει σημασια ποιος ειναι ο φορεας του ασφαλισμενου ( ικα,οαεε.οπαδ,ογα κτλ...) με λιγα λογια οι ασφαλισμενοι πληρωνονται με διαφορετικες ταχυτητες αναλογα με τον φορεα στον οποιο ανηκουν (οι του ικα φαινεται να πληρωνονται γρηγοροτερα) επισης παιζει ρολο ακομα η πολη στην οποια βρισκεστε και σε καποιες περιπτωσεις ακομα και η περιοχη (το γιατι δεν το γνωριζω ) τωρα οσον αφορα το θεμα της συμβασης οι οπτικοι ειναι καθετα αντιθετοι στην υπογραφη οποιασδηποτε συμβασης με τον εοπυυ και για οσους απο εσας πιστευετε οτι αυτο ειναι απλα ενα βιτσιο των οπτικων για να ταλαιπωρουνται οι ασφαλισμενοι σας πληροφορω οτι κανετε λαθος. Μια συντομη εξηγηση Η φορμουλα με τη συμβαση εχει δοκιμαστει στο παρελθον και απετυχε... το γιατι;;; 1)επεσε κουρεμα στις οφειλες προς τους οπτικους 2)δεν πληρωθηκαν ουτε τα κουρεμενα 3) οι οπτικοι δικαιωθηκαν απο τα δικαστηρια αλλα ο εοπυυ το εφτασε το θεμα στον αρειο παγο γιατι ΔΕΝ θελει να πληρωσει 4)τα εμπορευματα που χορηγηθηκαν στους ασφαλισμενους πληρωθηκαν απο τους οπτικους... 5)οι οπτικοι πληρωσαν και εφορια και φπα (για τα χρηματα που εχουν να παιρνουν) σαν να τα ειχαν παρει και αλλα πολλα.... ελπιζω να βοηθησα Ετσι ακριβως.Εγω που ειναι απο ΤΑΥΤΕΚΩ/ΚΑΠ ΔΕΗ εκανα πανω απο εναμισυ χρονο να τα παρω την προηγουμενη φορα και τωρα περιμενω παλι καπου τοσο για της κορης μου και τις δυο φορες.
fazer 1000 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα, Μου έγραψε η οφθαλμίατρος κάποια γυαλιά. Μου είπε ότι ο εοππυ δίνει 100 ευρώ. Επειδή αυτό το διάστημα δεν παίζει μία (και μου είπε ότι πρέπει να πάω στον εοππυ μέσα σε ένα μήνα από τη μέρα που μου τα έγραψε), μπορώ να πάρω γυαλιά με λιγότερα χρήματα; και να μου δώσει ο εοππυ αυτά που θα πληρώσω; (πχ βρήκα με 50-70ευρώ). Ή πρέπει να ξεπεράσω τα 100 ευρώ έτσι ώστε να δώσει ο εοππυ τα 100 ευρώ κι εγώ να βάλω το υπόλοιπο; μπορεις να παρεις πιο οικονομικα μεχρι το ποσο των 100 ευρω οσα δωσεις τοσα θα παρεις απο τα 100 και πανω τα επιβαρυνεσαι εσυ. παντως ειμαι της αποψης να προσπαθησεις να εξαντλησεις το 100αρικο της παροχης μιας και αν κανεις μια δαπανη της ταξεως των 70 ευρω πχ τα αλλα 30 χανονται 1
XronisR Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 μπορεις να παρεις πιο οικονομικα μεχρι το ποσο των 100 ευρω οσα δωσεις τοσα θα παρεις απο τα 100 και πανω τα επιβαρυνεσαι εσυ. παντως ειμαι της αποψης να προσπαθησεις να εξαντλησεις το 100αρικο της παροχης μιας και αν κανεις μια δαπανη της ταξεως των 70 ευρω πχ τα αλλα 30 χανονται Συνηθως οι οπτικοι σου κοβουν αποδειξη,δηλαδη εαν τα παρεις 70 μπορει να σου κοψει 100 ωστε θα παρεις και ενα 30αρι
fazer 1000 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Συνηθως οι οπτικοι σου κοβουν αποδειξη,δηλαδη εαν τα παρεις 70 μπορει να σου κοψει 100 ωστε θα παρεις και ενα 30αρι φιλε μου αυτο που λες δεν ισχυει για ποιο λογο ο οπτικος να πληρωσει επιπλεον εφορια και φπα για ενα ποσο το οποιο δεν εισεπραξε;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα