XPHSTOS_ Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα,Με έπιασαν οι ορέξεις μου και είπα να δοκιμάσω πάλι την μετάβαση σε Linux...Έβαλα Ubuntu στην αρχή (την προπροηγούμενη εβδομάδα) αλλά σήμερα είπα να δοκιμάσω τo Mint.Με τα Ubuntu να πω ότι δεν είχα κανένα πρόβλημα στο να βλέπω τα shared folders από το laptop μου το οποίο τρέχει Windows 7 Home Edition.Έβαλα τα Mint, όλα ωραία όλα καλά... και επειδή είπα να το πιάσω πιο ζεστά το θέμα είχα κατεβάσει και μια εκπαιδευτική σειρά με video tutorials για Linux για τους αρχάριους... (ειρωνεία...)Τα είχα κατεβάσει από τα windows και τα είχα σώσει στο laptop, έτσι μετά την εγκατάσταση θα ξεκινησούσα την εκμάθηση...Έλα όμως που δεν βλέπω καθόλου το δίκτυο.. Ψυχή! Άδειο!Βρήκα με ένα search στο internet ότι πρέπει στo smb.conf από το Samba να δώσω το ίδιο workgroup name με αυτό των windows και να προσθέσω αυτό name resolve order = bcast host.Πάλι τίποτα όμως, η μόνη διαφορά που είδα είναι ότι στον Nemo όταν πάω στο δίκτυο βλέπω έναν φάελο windows network. Αλλά όταν μπαίνω μέσα είναι άδειος.Επίσης προσπάθησα να μπώ με smb://192.167.1.7/d στην γραμμή διεύθυνσης στο Nemo αλλά πάλι τίποτα... Failed to mount windows share. Connection timed out.Μετά δοκίμασα και mount -t cifs //192.168.1.7/d -o username=<username>,password=<password> /home/xphstos/Desktop αλλά εκεί βγάζει αυτό: mount error(121): Remote I/O error.Εεεε.. και αφού χαϊρι δεν είδα με τίποτα στο internet είπα ρωτήσω και εσάς...Ευχαριστώ.(Να κάτι τέτοια συνεχώς παθαίνω και ξενερώνω με τα linux, και δυστυχώς πλέον δεν έχω πολύ χρόνο να τα ψάχνω.. όλη μέρα δουλειά και μόνο τα Σ/Κ έχω λίγο χρόνο να ασχοληθώ...) Επεξ/σία 23 Ιουνίου 2014 από XPHSTOS_ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
XPHSTOS_ Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Τελικά μετά από ψάξιμο βρήκα αυτόν τον οδηγό, Site: HowTo: Samba Browsing Problems Checklist Τον ακολούθησα και τώρα τα βλέπω τα αρχεία. Παραδόξως πάντως με τα Ubuntu δεν είχα θέμα... δεν πειράζει το ξεπέραασα αυτό... τώρα ώρα για ύπνο, να δούμε τι θα μου τύχει το άλλο Σ/Κ. Baby steps... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα