nek4d Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Σε ερευνα πριν περιπου 4 χρονια, για εκτυπωτη μικρου γραφειου με χαμηλο κοστος αναλωσιμων, ειχα βρει πολυμηχανημα inkjet, με πολλες δυνατοτητες (φαξ, διπλης εκτυπωσης, αυτοματος τροφοδοτης, δικτυακος, κλπ), του οποιου το γνησιο μαυρο μελανι σε εκδοση XL, κοστιζει 4 ευρω! Ακομη τοσο κανει. Βλεπω σε μικροτερα μαγαζια, ξεκιναει απο 3,5€ https://www.skroutz.gr/s/297756/Lexmark-105XL-Black-High-Yield-14N0822E.html?keyphrase=lexmark+105-xl Ειναι για 500 σελιδες. Οποιο αστερι θελει, ας κανει συγκριση με laser. Τα ξεχωριστα 3 εγχρωμα κοστιζουν 9 τα μικρα και 18 τα XL. Η κεφαλη ειναι ξεχωριστη απο τα μελανια, εως τωρα δεν εχει παθει τιποτε. Ο εκτυπωτης ειχε απο την μανα του 5 ετη εγγυηση. Ο αυτοματος τροφοδοτης μου μασαει τα χαρτια, μαλλον φταιει η πολυ σκονη στο περιβαλλον μετα απο εργασιες στον χωρο, δεν ασχοληθηκα ακομη να τον καθαρισω, εχω σκοπο να καλεσω την αντιπροσωπεια αλλα δεν εχω αμεση αναγκη αυτην την χρηση. Το ηθελα κυριως για φαξ και 'μαυρες' εκτυπωσεις και με καλυψε απολυτα, ξεχασα επαναγεμισματα και κολπα. Με τετοιο κοστος μαυρου, δεν αξιζει ο μπελας, ουτε καν για ετοιμα συμβατα μελανια. Οταν καποια φορα θελησα ογκο εγχρωμων, πηρα μαιμουδες με 13 ευρω ολα τα χρωματα και εκανα την δουλεια μου. Μερικες μαιμουδες οντως μετα απο 6 μηνες ειχαν βουλωσει και δεν καθαριζονταν στις 2 προσπαθειες που εκανα. Μικρο το κακο. Αλλαγη μελανιου και εφυγε. Ηταν ο Lexmark Pinnacle Pro 901. Κοστισε τοτε 168 ευρω. Τον ειχε βγαλει και ενα περιοδικο με κουπονι. Τα λεφτα του τα εχει βγαλει με το παραπανω απο τα μελανια, 3-4 HP βρισκονται σε μια αποθηκη. Σιγουρα θα υπαρχουν σημερινα αντιστοιχα μοντελα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα