s91066 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Καλημέρα σε όλους, Θέλω να χτίσω ένα σύστημα που δεν θα χρησιμοποιώ καθημερινά, κάτι σαν test environment που όμως λόγω χρήσης (πολλά VMs) λογικά θα σηκώνει υψηλές θερμοκρασίες στον επεξεργαστή. Σκεφτόμουν να το χτίσω σε ITX λόγω χώρου (δεν με ενδιαφέρουν οι δίσκοι, υπάρχει NFS server). Οπότε έρχομαι στο ζουμί: Air Cooling ή Water Cooling? Με ενδιαφέρουν τα παρακάτω (με σειρά προτεραιότητας): ΗΣΥΧΙΑ! (Δεν θέλω να το ακούω ΚΑΘΟΛΟΥ, ει δυνατόν) Θερμοκρασία CPU Θερμοκρασία ΜΒ Θερμοκρασία PSU Παρακαλώ να απαντήσουν μόνο όσοι έχουν εμπειρία από Water Cooling και κυρίως όσοι έχουν δοκιμάσει τις έτοιμες λύσεις της αγοράς.
Zapee995 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Καλή θερμοκρασία στον επεξεργαστή θα έχεις και με μια απλή αεροψυκτρα.. Όλα τα άλλα είναι θέμα κουτιού. Γράψε από τι αποτελείται το pc σου.
Thanos1972 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 καλυτερα να πας σε air cooling που το μονο που μπορει να χαλασει χωρις να το παρεις χαμπαρι ειναι ο ανεμιστηρας. οπως σου ειπε και ο zapee με μια απλη αεροψυχτρα εισαι οκ στον επεξεργαστη.
s91066 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Επαναλαμβάνω: ΘΑ το χτίσω. ΟΚ, ας δούμε τον αέρα: Ποια ψήκτρα είναι αυτό που λέμε αθόρυβη; Αντικειμενικά.
Zapee995 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Επαναλαμβάνω: ΘΑ το χτίσω. ΟΚ, ας δούμε τον αέρα: Ποια ψήκτρα είναι αυτό που λέμε αθόρυβη; Αντικειμενικά. Επαναλαμβάνω: Τι pc θα στησεις? Specs? Εστω και στο περιπου. 1
wazzaa Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) Μερικούς κανόνες που έχω εγώ Όσα λιγότερα Rpm τόσο λιγότερη φασαρία.Όσο λιγότερα Rpm τόσο λιγότερα κυβικά αέρα (CFM) παιρνάνε άραΌσο λιγότερα Rpm τόσο χειρότερη ψύξη.Όσο μεγαλύτερο Fan τόσα περισσότερα κυβικά (CFM) αλλά επίσης και περισσότερη φασαρία.Αν υπάρχει επιλογή. Καλύτερα μεγάλο fan και λίγες στροφές παρά μικρό και πολλές.Από θέμα θορύβου και από θέμα ψύξηςΑυτοί είναι γενικοί κανόνες.Δηλαδή το 120mm Scythe στα 1200 που έχω εγώ.Έχει το Καλύτερο value σε σχέση db/ CFM από οποιοδήποτε άλλες στροφές (Υπάρχει 500, 800, 1200, 1600, 1900)Επίσης κάτι σημαντικό, πολλές φορές δεν ακούγονται τα ανεμιστηράκια αλλά ο αέρας που περναέι μέσα από αυτά.ΥΓ: Αν δεν θες καθόλου φασαρία, μην βάζεις κανένα ανεμιστηράκι. Αν όμως σε νοιάζει ο υπολογιστής σου και θες να τον προσέχεις, θα συνηθίσεις "λίγη" φασαρία. Επεξ/σία 22 Ιουνίου 2014 από wazzaa 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα