sotirisdeveloper Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Καλημερα παιδια ειμαι σε σχολη τεχνικος εφαρμογων πληροφορικης και εχουμε προγραμματισμο στο οποιο θελω να εστιασω εκει ειμαι στο 2 εξαμηνο και παμε για 3..στο πρωτο εξαμηνο ξεκινησαμε με pascal στο δευτερο καναμε C πολυ ωραια γλωσσα με πολυ καλη υλη (δεικτες,συναρτησεις πινακες,αναδρομη,μεθοδο φυσαλιδας bubble sort,δυναμικη διαχειριση μνημης,διαχειριση μνημης κτλ) στο 3 εξαμηνο λοιπον θα κανουμε C++ αντικειμενοστραφη προγραμματισμο και στο 4 εξαμηνο θα κανουμε την γλωσσα Java .θελω να ρωτησω τα εξης ..θα ασχοληθω και ασχολουμε ακομα με τον προγραμματισμο γιατι θελω να πετυχω πανω σ αυτον τον τομεα η γλωσσα Java σαν προγραμματιστης πρεπει να την μαθεις καλα για να βρεις δουλεια εξω? η θα πρεπει ο προγραμματιστης απαραιτητα να μαθαινει και αλλες γλωσσες προγραμματισμου που εχουν ζητηση εξω π.χ python?Εγω εχω αποφασισει να ασχοληθω με το software και κυριως να αναπτυσω εφαρμογες με σκοπο τα προβληματα τις εταιρειας ποια γλωσσα κυριως βοηθαει στο να λυσει τα περισσοτερα προβληματα μιας εταιρειας...ξερω βεβαια οτι ειναι αναλογως και το τι προβλημα ειναι αυτο που προκειται να υλοποιηθει..
Star_Light Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Καλημερα παιδια ειμαι σε σχολη τεχνικος εφαρμογων πληροφορικης και εχουμε προγραμματισμο στο οποιο θελω να εστιασω εκει ειμαι στο 2 εξαμηνο και παμε για 3..στο πρωτο εξαμηνο ξεκινησαμε με pascal στο δευτερο καναμε C πολυ ωραια γλωσσα με πολυ καλη υλη (δεικτες,συναρτησεις πινακες,αναδρομη,μεθοδο φυσαλιδας bubble sort,δυναμικη διαχειριση μνημης,διαχειριση μνημης κτλ) στο 3 εξαμηνο λοιπον θα κανουμε C++ αντικειμενοστραφη προγραμματισμο και στο 4 εξαμηνο θα κανουμε την γλωσσα Java .θελω να ρωτησω τα εξης ..θα ασχοληθω και ασχολουμε ακομα με τον προγραμματισμο γιατι θελω να πετυχω πανω σ αυτον τον τομεα η γλωσσα Java σαν προγραμματιστης πρεπει να την μαθεις καλα για να βρεις δουλεια εξω? η θα πρεπει ο προγραμματιστης απαραιτητα να μαθαινει και αλλες γλωσσες προγραμματισμου που εχουν ζητηση εξω π.χ python?Εγω εχω αποφασισει να ασχοληθω με το software και κυριως να αναπτυσω εφαρμογες με σκοπο τα προβληματα τις εταιρειας ποια γλωσσα κυριως βοηθαει στο να λυσει τα περισσοτερα προβληματα μιας εταιρειας...ξερω βεβαια οτι ειναι αναλογως και το τι προβλημα ειναι αυτο που προκειται να υλοποιηθει.. Βασικά η αναδρομή και η μεθοδος της φυσαλίδας δεν ειναι ύλη της γλώσσας C. Η τελευταια μέθοδος ειναι ύλη αλγοριθμων για επιλυση ζητημάτων που έχουν να κάνουν με την ταξινόμηση δεδομένων. Θα πρέπει να μαθεις απαραίτητα και άλλες γλώσσες ωστε να έχεις μια ευρεια αντιληψη για το επάγγελμα. Ζήτηση υπάρχει και στην C# και στην Javascript.Ανάλογα ποια θα ειναι τα ζητηματα της εταιρειας... αν πχ θέλει να κάνει αναπτυξη σε core συστήματα ή σε κάποιο λειτουργικο τοτε C. Σε game development μπορει να ασχοληθεις με Unity κατα τα άλλα σημαντικές ειναι ολες οι γλώσσες αναλογα τον τομέα πανω στον οποίο θα δουλεψεις πχ αν θα ειναι αναπτυξη εφαρμογων ή συστημάτων , Graphics programming , ή Web etc.... Και η C++ ειναι πολυ χρήσιμη πάντως.
defacer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Για να πετύχεις στον τομέα, και σε οποιοδήποτε τομέα, πρέπει να κατέχεις το αντικείμενό σου σε βάθος. Δεν είμαι σίγουρος τι άποψη έχεις για το πόσο εμβαθύνει η ύλη σ' αυτά που κάνετε, αλλά η ωμή αλήθεια είναι ότι απλά πασαλείβετε. Είναι αστείο να λέμε ότι σε ένα εξάμηνο μαθαίνεις μια γλώσσα, εκτός αν ήδη ξέρεις άλλες 5-6 σε βάθος (όπως είναι αστείο να λέμε ότι μαθαίνεις σε ένα εξάμηνο κιθάρα, εκτός αν ξέρεις ήδη σε βάθος άλλα τόσα έγχορδα). Οποιαδήποτε γλώσσα και να διαλέξεις από αυτές που ακούγονται δουλειά για σένα θα υπάρχει. Αυτή τη στιγμή είναι ίσως ευκολότερο αν επιλέξεις κάποια τεχνολογία που χρησιμοποιείται τόσο σε σε web/mobile όσο και σε backend επίπεδο όπως είναι οι PHP, Java, Ruby, Python, JavaScript, αλλά γενικά υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση οπότε είναι κάπως σα να ρωτάς αν θα πας γρηγορότερα με Ferrari ή Lambo: και με τις δυο θα πας τόσο γρήγορα που δεν έχει σημασία. Επιπλέον μέχρι να καταξιωθείς στον τομέα που επέλεξες οι τεχνολογίες μπορεί να έχουν αλλάξει ισορροπία, οπότε γενικά δε θα σου πρότεινα να λειτουργήσεις έτσι. Διάλεξε μια γλώσσα από αυτές που τώρα δεν ξέρεις και μάθε την καλά. Αυτό θα πρέπει να το κάνεις μόνος σου. Τα μαθήματα είναι που θα σε σηκώσουν στους ώμους για να μπεις στο στοιχειωμένο κάστρο απ' το παράθυρο. Το κάστρο θα πρέπει να το εξερευνήσεις μόνος σου.
Moderators Kercyn Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Moderators Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Αυτό που έχει πολλή ζήτηση αυτόν τον καιρό είναι εφαρμογές mobile (Android, άιΦον) = Java/C#. Γενικά απ' ό,τι ακούω από φίλους, συμφοιτητές και λοιπούς και απ' ό,τι καταλαβαίνω κι εγώ, άμα είσαι καλός δε θα πας χαμένος σ' αυτόν τον τομέα, οπότε ό,τι και να επιλέξεις φρόντισε να εστιάσεις πάνω του και να το μάθεις σε βάθος κι μην επαναπαυθείς σ' αυτά που θα κάνεις στη σχολή.
gon1332 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Αυτό που έχει πολλή ζήτηση αυτόν τον καιρό είναι εφαρμογές mobile (Android, άιΦον) = Java/C#. Γενικά απ' ό,τι ακούω από φίλους, συμφοιτητές και λοιπούς και απ' ό,τι καταλαβαίνω κι εγώ, άμα είσαι καλός δε θα πας χαμένος σ' αυτόν τον τομέα, οπότε ό,τι και να επιλέξεις φρόντισε να εστιάσεις πάνω του και να το μάθεις σε βάθος κι μην επαναπαυθείς σ' αυτά που θα κάνεις στη σχολή. **(Android, άιΦον) = Java/Objective-C/Swift
Moderators Kercyn Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Moderators Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 **(Android, άιΦον) = Java/Objective-C/Swift Ναι δίκιο έχεις. Τη Swift δεν την έβαλα γιατί είναι καινούρια και δεν ξέρω κατά πόσο θα χρησιμοποιηθεί αλλά φαντάζομαι έχεις δίκιο.
gon1332 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Ναι δίκιο έχεις. Τη Swift δεν την έβαλα γιατί είναι καινούρια και δεν ξέρω κατά πόσο θα χρησιμοποιηθεί αλλά φαντάζομαι έχεις δίκιο. Μην ξεχνάμε και C# για Windows Phones. Δεν είναι και τόσο hot τα apps σε Windows phone. Ποτέ δε ξέρεις τί γίνεται όμως σε 1 χρόνο από τώρα. Οι πωλήσεις WPs αυξάνονται.
defacer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 C# με Xamarin μετράει. Επίσης αν ξεκινάει κανείς τώρα mobile νομίζω είναι τρελλή ευκαιρία να ασχοληθεί με Swift γιατί είναι ακόμα στα γεννοφάσκια του. Σε 3-4-5-6 χρόνια που θα είναι το status quo και θα ζητάνε όλοι εσύ θα είσαι ήδη μάστορας.
migf1 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Για μένα, μάθε όσο πιο καλά μπορείς τουλάχιστον μια imperative γλώσσα (π.χ. C) και μια oop γλώσσα (π.χ. Java). Αν μετά έχεις ακόμα κουράγιο, δοκίμασε και μια functional γλώσσα (π.χ. Lisp). Μετά θα μπορείς να μαθαίνεις πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα άλλες γλώσσες. Οι περισσότερες δημοφιλείς είναι multi-paradigm (δηλαδή υποστηρίζουν τουλάχιστον 2 από τα προαναφερθέντα paradigms), οπότε όσο καλύτερα τα κατέχεις (τα paradigms) τόσο πιο εύκολο θα σου είναι γενικότερα να ελίσσεσαι.
nplatis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Και επίσης εκτός από πολλές και διάφορες γλώσσες προγραμματισμού, οι οποίες όλες υποστηρίζουν πάνω-κάτω τα προγραμματιστικά υποδείγματα που αναφέρθηκαν στο προηγούμενο μήνυμα (διαδικασιακός, αντικειμενοστρεφής, συναρτησιακός προγραμματισμός) έστω και με κάποιες διαφορές, αυτό που πρέπει να μάθεις είναι δομές δεδομένων (ώστε να μπορείς να οργανώσεις τα δεδομένα σου με ξεκάθαρους αλλά και αποτελεσματικούς τρόπους) και αλγορίθμους (ώστε να μπορέσεις να λύσεις πολύπλοκα προγραμματιστικά προβλήματα με γρήγορους και αξιόπιστους τρόπους). Επίσης, σε πιο πρακτικά ζητήματα, πρέπει να εξοικειωθείς με τις βιβλιοθήκες μίας ή δύο σύγχρονων γλωσσών προγραμματισμού (C++, Java, PHP) όπου θα δεις ότι πολλά από αυτά που μαθαίνεις στη θεωρία υπάρχουν έτοιμα και μπορείς να τα αξιοποιήσεις άμεσα. Και, φυσικά, ο προγραμματισμός μαθαίνεται μόνο προγραμματίζοντας. Το διάβασμα χρειάζεται, αλλά όσο πιο πολύ έχεις προγραμματίσει, τόσο πιο χρήσιμα είναι τα καινούργια που θα διαβάζεις! 2
ParhsG Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Η Swift θέλει λεφτα να ασχοληθεις έτσι δεν ειναι; (hardware mac)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα