Προς το περιεχόμενο

Μικρές Απορίες - Σύντομες Απαντήσεις

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

μικρο προβλημα σε sony vaio.

Οταν βαζω τα ακουστικα δεν αλλαζει αυτοματα η πηγη εξοδου και ο ηχος συνεχιζεται να ακουγεται απο τα ηχεια. Πως το αλλαζω αυτο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συνδέεις τα ακουστικά και πας Control Panel\Hardware and Sound\Sound

Αν εμφανίζονται εκεί, τα κάνεις default.

Αν δεν εμφανίζονται ενώ τα έχεις πλαγκάρει, drivers.

Εστειλε ο αδερφος μου ενα δέμα απο αγγλια εδω στην ελλαδα, αλλα εχασε το αριθμο αποστολης, κανονικα ερχεται με απλο ταχυδρομείο ή μπορει να παει σε καμια κούριερ;

Μεσα στην ατυχια ολα, ουτε αριθμο κινητου δεν εβαλε.

Γινεται καπως εγω απο δω να το αναζητησω, εφοσον ξερω στοιχεια αποστολεα και στοιχεια παραληπτη;

Εστειλε ο αδερφος μου ενα δέμα απο αγγλια εδω στην ελλαδα, αλλα εχασε το αριθμο αποστολης, κανονικα ερχεται με απλο ταχυδρομείο ή μπορει να παει σε καμια κούριερ;

Μεσα στην ατυχια ολα, ουτε αριθμο κινητου δεν εβαλε.

Γινεται καπως εγω απο δω να το αναζητησω, εφοσον ξερω στοιχεια αποστολεα και στοιχεια παραληπτη;

Θα σε βρουν αυτοί! Ή θα σου έρθει ειδοποίηση ή το δέμα απευθείας.

Όταν σε ένα μάθημα στον Ευδοξο φαίνεται να υπάρχουν 3-4 βιβλία σημαίνει ότι οποιοδήποτε από αυτά καλύπτει την ύλη?

Αν όχι πως ξέχωρίζεις ποιος συνδυασμός είναι αρκετός?

Έβλεπα μια ταινία τώρα και είχε μια σκηνή όπου έπρεπε να δουν πόσο βάθος έχει ένα πηγάδι και έριξαν μια πέτρα μέσα (κλασσική κίνηση αν θέλουν να δουν το βάθος ή το ύψος από κάτι). Ερώτηση, αν αφήσουμε ένα αντικείμενο να πέσει με ελεύθερη πτώση, με ταχύτητα/επιτάχυνση υποθέτω 1g ~ 9.8m/s^2, και κάνει t δευτερόλεπτα για να φτάσει στον πάτο (τα έχουμε χρονομετρήσει με χρονόμετρο, είναι γνωστό), ποιος είναι ο τύπος που υπολογίζει την απόσταση που διένυσε; Επίσης ποια θα είναι η τελική ταχύτητα με την οποία θα χτυπήσει το έδαφος; Θέλω επιγραμματικά τους τύπους.

ποιος είναι ο τύπος που υπολογίζει την απόσταση που διένυσε; 

x=[g(t^2)]/2   (επιτάχυνση βαρύτητας g επί χρόνος t στο τετράγωνο και όλο δια δύο)

Αυτός ο τύπος ακόμα και με ακριβή μέτρηση του χρόνου βέβαια δίνει λάθος αποτέλεσμα,

καθώς ο χρόνος που μετράς είναι ο χρόνος που έκανε η πέτρα να πέσει στον πάτο + 

το χρόνο που έκανε ο ήχος για να φτάσει μέχρι την επιφάνεια.

Πρακτικά, για πηγάδια μικρού βάθους ο δεύτερος χρόνος (του ήχου) μπορεί να θεωρηθεί αμελητέος.

Αν ήταν άσκηση για σχολείο/πανεπιστήμιο η λύση είναι πιο πολύπλοκη.

Επίσης ποια θα είναι η τελική ταχύτητα με την οποία θα χτυπήσει το έδαφος; Θέλω επιγραμματικά τους τύπους.

υ=gt

(εννοείται τριβή αέρα αμελητέα)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...