Προς το περιεχόμενο

Μικρές Απορίες - Σύντομες Απαντήσεις

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ευχαριστώ, αλλά να επαναδιατυπώσω:

Αν κάποιος δημότης της Ελλάδας, που δεν έζησε στην ενήλικη ζωή του Ελλάδα -πέρα από τα φοιτητικά του χρόνια- ούτε και εργάστηκε ποτέ εκεί και τα τελευταία τρία χρόνια ζει και εργάζεται σε άλλη Ευρωπαική χώρα όπου φορολογείται, θα πρέπει να φορολογηθεί και στην Ελλάδα για το εισόδημα που έχει στο εξωτερικό; 

Παρακαλώ να μου απαντήσει όποιος ξέρει σίγουρα.

Ευχαριστώ. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να σου πω για το αδερφο μου.

Ειχε ενα αμαξι στο ονομα του την εποχη που πηγε πρωτη φορα αγγλια. Εκανε εδω δηλωση κανονικα για την προηγουμενη χρονια που επρεπε. Φορολογηθηκε παντα μονο για το εισοδημα που χε εδω, οταν γυρισε δεν του ζητησανε τιποτα χαρτια απο αγγλια. Αν δουλεψε αν ειχε εισοδημα κλπ εκει. Μονο εδω ελλαδα. Ομως δεν εφερε και τιποτα εδω ωστε να τα καταθεσει στην τραπεζα

Ειχε παει στο job center (καπως ετσι λεγεται)αλλα ειχε κατσει εννια μηνες, δεν εκανε φορολογικη εκει. Μονο εδω.

Απλα οπως σε ειπα ποτε δεν του ζητηθηκε μα αποδειξει αν ειχε ή οχι εισοδημα εκει και πως ζουσε

Ο αδερφός σου δε φαίνεται ότι δούλεψε, αλλά ευχαριστώ για την απάντησή σου. 

Αν κάποιος εργάζεται εντός ΕΕ, αλλά εκτός Ελλάδας, ας μου απαντήσει πλζ.

Όταν είσαι εξωτερικό, για να μην φορολογηθείς από Ελλάδα πρέπει να έχεις μηδενικά εισοδήματα από Ελλάδα.

Μάλιστα συνέβαινε το εξής "παράδοξο"... αν είχες λίγα έσοδα από ενοίκιο (πχ χωραφιού, δλδ 200€) σε φορολογούσαν για όλα τα τεκμαρτά σου, δλδ για 3000€ και σαν ελεύθερο επαγγελματία... ότι νά'ναι δηλαδή!... πάντως νομίζω ότι αυτό πέρσι το αλλάξαν.

Φυσικά ΕΝΦΙΑ κλπ θα πληρώσεις κανονικά αν έχεις ακίνητα στο όνομά σου... δεν ισχύει αυτό που έργαψε ο Liverpool εκτός αν εννοούσε σπίτι στο εξωτερικό.

Απλά νομίζω ότι φορολογική δήλωση πρέπει να κάνεις κανονικά. Για αυτό πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσεις με λογιστή και να μην το αφήσεις στην τύχη ή την καλή πίστη της ΔΟΥ.

Σημείωση ότι η κουνιάδα μου δουλεύει Αγγλία (και ο άντρας της), αλλά κάνει κανονικά δήλωση και εδώ.

• Like 1

Εγω το ακουσα απο την τηλεοραση αυτο με τον ενφια οτι οποιος ζει εξωτερικο θα πρεπει να τα χει ολα κλεισει, οτι δεν ζει.εδω για να μην τον στελνουν ραβασακια. Μπορει να ηταν και μουφα

Ούτε η κέτσαπ, ούτε η μουστάρδα θέλουν ψυγείο, αλλιώς από τα απανταχού γυράδικα θα μας έβγαζαν 4.

Και εγώ έτσι νόμιζα άλλα καλό είναι να τσεκάρετε τι λέει στη συσκευασία.

Π.χ. μια κετσαπ που είχα λέει ότι θέλει ψυγείο μετά το άνοιγμα.

μετά το άνοιγμα.καλό ειναι να μπενουν στο ψυγειο

μετά το άνοιγμα.καλό ειναι να μπενουν στο ψυγειο

Σχεδόν όλα τα αλοιφοειδή προϊόντα λένε ότι θέλουν ψυγείο μετά το άνοιγμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως (πλην μαγιονέζας πχ) είναι απλά για καλύτερη γεύση.

Επίσης στο buyology  του Martin Lindstrom ανέφερε ότι ορισμένες εταιρίες γράφουν "απαιτείται ψυγείο μετά το άνοιγμα" στη συσκευασία τους, απλά για να δώσουν μια ψευδαίσθηση "φρεσκάδας" στα προϊόντα τους, ακόμα κι αν δεν το χρειάζονται στην πραγματικότητα. #Marketing

Επισκέπτης

Επίσης στο buyology  του Martin Lindstrom ανέφερε ότι ορισμένες εταιρίες γράφουν "απαιτείται ψυγείο μετά το άνοιγμα" στη συσκευασία τους, απλά για να δώσουν μια ψευδαίσθηση "φρεσκάδας" στα προϊόντα τους, ακόμα κι αν δεν το χρειάζονται στην πραγματικότητα. #Marketing

Ωραιο βιβλιαρακι φαινεται αυτο που αναφερεις. Το χεις διαβασει; Εχει βγει στα ελληνικά;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...