gregdel Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Έχω μια εφαρμογή για το κινητό μου που είναι android που μου δείχνει τις συντεταγμένες μου από το gps (τις ακριβείς συντεταγμένες, σε μοίρες, με 6 δεκαδικά, μήκος και πλάτος). Τις σημειώνω κάπου και μετά πηγαίνοντας στο σπίτι τις χτυπάω στο Google Maps και μου δείχνει το ακριβές σημείο που ήμουν όταν σημείωσα τις συντεταγμένες. Ερώτηση, αν έχω πολλά σημεία με συντεταγμένες, ας πούμε τις γωνίες από ένα χωράφι, μπορώ να τις βάλω όλες μαζί κάπου και να μου εμφανίσει όλη την περιοχή αντί απλώς για ένα σημείο μόνο; Εαν ναι, που μπορώ να το κάνω αυτό; υπάρχει κάποια ιστοσελίδα; Αυτό πιστεύω θα κάνει... απλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα καθώς βολεύομαι με gps χειρός. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mictale.gpsessentials Επίσης μια καλή εφαρμογή είναι το https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.stasta.mobiletopographer Τέλος μια ελληνική εφαρμογή είναι το https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.stasta.egsa ... το οποίο σου σώζει τις συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ ώστε να μπορέσεις να τις περάσεις στο κτηματολόγιο: http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx Προσοχή μόνο... οι φωτό του κτηματολογίου είναι από το 2007-2009... το google earth έχει συνήθως πιο φρέσκες Επίσης το ΕΓΣΑ σου αποθηκεύει αρχείο kml το οποίο ανοίγει από το google earth (όχι το google maps). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vapir Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Οκ ξέρω , περίεργο αυτό που θα ρωτήσω αλλα διάβαζα reddit σήμερα το πρωί και είχε κάποιες creepy ιστορίες και ένας έλεγε για μια φορά που δούλευε βράδυ και ανακάλυψε ένα πτώμα την ώρα που γύριζε σπίτι. Πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και του είπαν να μείνει εκεί μέχρι να πάνε . Οκ δεν μας ενδιαφέρει η ιστορία του , όμως έλεγε οτι το creepy της υπόθεσης ήταν η γλυκιά μυρωδιά του πτώματος , ΝΑΙ όπως το γράφω "sweet scent " . Απο κάτω είχε αρκετά reply που ρωτούσαν και με τα πολλά συμφώνησαν οτι τα πτώματα έχουν μια γλυκιά μυρωδιά , σαν φαγητό ή κάτι τέτοιο με μπαχαρικά.Παίζει τέτοια φάση ? μου φαίνεται περίεργο αλλα απ την άλλη και λογικό γιατι όπως και να το κάνουμε κρέας είμαστε κ εμείς και προσωπικά δεν βρίσκω καθόλου ενοχλητική την μυρωδιά του κρέατος στα χασάπικα , το αντίθετο μάλιστα. (αρκεί να είναι φρέσκο) explain κάποιος plz , thanks. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gokuthelegend Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 6 Μαρτίου 2016 Αυτό πιστεύω θα κάνει... απλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα καθώς βολεύομαι με gps χειρός. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mictale.gpsessentials Επίσης μια καλή εφαρμογή είναι το https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.stasta.mobiletopographer Τέλος μια ελληνική εφαρμογή είναι το https://play.google.com/store/apps/details?id=gr.stasta.egsa ... το οποίο σου σώζει τις συντεταγμένες σε ΕΓΣΑ ώστε να μπορέσεις να τις περάσεις στο κτηματολόγιο: http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx Προσοχή μόνο... οι φωτό του κτηματολογίου είναι από το 2007-2009... το google earth έχει συνήθως πιο φρέσκες Επίσης το ΕΓΣΑ σου αποθηκεύει αρχείο kml το οποίο ανοίγει από το google earth (όχι το google maps). Καταρχήν ευχαριστώ για το κόπο, αλλά μάλλον δεν το διευκρίνισα. Το κινητό android το ανέφερα για παράδειγμα για να εξηγήσω πως παίρνω τις συντεταγμένες. Το "οικόπεδο" θέλω να το βλέπω στον υπολογιστή (έστω και εκ των υστέρων καταχωρώντας κάπου τις συντεταγμένες που κατέγραψα νωρίτερα με το κινητό). Επίσης το "οικόπεδο" το βάζω σε εισαγωγικά γιατί μπορεί να είναι οτιδήποτε, χωράφι, γήπεδο, σπίτι/κήπος ή οτιδήποτε άλλο, και με ενδιαφέρει να βρω την έκταση καθαρά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, κτηματολόγια κλπ δεν με ενδιαφέρουν. Πάντως θα τις κοιτάξω τις εφαρμογές που ανέφερες στο Google Play αν και θα προτιμούσα κάτι για υπολογιστή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Razor_7 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Οκ ξέρω , περίεργο αυτό που θα ρωτήσω αλλα διάβαζα reddit σήμερα το πρωί και είχε κάποιες creepy ιστορίες και ένας έλεγε για μια φορά που δούλευε βράδυ και ανακάλυψε ένα πτώμα την ώρα που γύριζε σπίτι. Πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και του είπαν να μείνει εκεί μέχρι να πάνε . Οκ δεν μας ενδιαφέρει η ιστορία του , όμως έλεγε οτι το creepy της υπόθεσης ήταν η γλυκιά μυρωδιά του πτώματος , ΝΑΙ όπως το γράφω "sweet scent " . Απο κάτω είχε αρκετά reply που ρωτούσαν και με τα πολλά συμφώνησαν οτι τα πτώματα έχουν μια γλυκιά μυρωδιά , σαν φαγητό ή κάτι τέτοιο με μπαχαρικά. Παίζει τέτοια φάση ? μου φαίνεται περίεργο αλλα απ την άλλη και λογικό γιατι όπως και να το κάνουμε κρέας είμαστε κ εμείς και προσωπικά δεν βρίσκω καθόλου ενοχλητική την μυρωδιά του κρέατος στα χασάπικα , το αντίθετο μάλιστα. (αρκεί να είναι φρέσκο) explain κάποιος plz , thanks. Φτιαχνεσαι με μυρωδιά απ τα χασαπικα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zio10 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Φτιαχνεσαι με μυρωδιά απ τα χασαπικα? Αφού είναι vapir! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vapir Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Φτιαχνεσαι με μυρωδιά απ τα χασαπικα? ε καλά δεν την πετάω κ έξω , αλλα λέω ρε παιδί μου οτι μου φαίνεται ευχάριστη , δεν είναι οτι βρωμάει το κρέας Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gregdel Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Καταρχήν ευχαριστώ για το κόπο, αλλά μάλλον δεν το διευκρίνισα. Το κινητό android το ανέφερα για παράδειγμα για να εξηγήσω πως παίρνω τις συντεταγμένες. Το "οικόπεδο" θέλω να το βλέπω στον υπολογιστή (έστω και εκ των υστέρων καταχωρώντας κάπου τις συντεταγμένες που κατέγραψα νωρίτερα με το κινητό). Επίσης το "οικόπεδο" το βάζω σε εισαγωγικά γιατί μπορεί να είναι οτιδήποτε, χωράφι, γήπεδο, σπίτι/κήπος ή οτιδήποτε άλλο, και με ενδιαφέρει να βρω την έκταση καθαρά για εγκυκλοπαιδικούς λόγους, κτηματολόγια κλπ δεν με ενδιαφέρουν. Πάντως θα τις κοιτάξω τις εφαρμογές που ανέφερες στο Google Play αν και θα προτιμούσα κάτι για υπολογιστή. Δοκιμασε τοτε το ΕΓΣΑ στο android. Μπορείς στη συνέχεια να κατεβάσεις το αρχείο kml που ανοίγει στο google earth (pc) Μια καλή λύση είναι επίσης από το ΕΓΣΑ να πάρεις συν/νες σε txt και να τις διαμορφώσεις λίγο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κτηματολογίου και να το εισάγεις στο site του κτηματολογιου, ή σε κάποιο free cad αρχείο για να εμβαδομετρήσεις κλπ. Οι προδιαγραφές του κτηματολογίου είναι πολύ απλές για αρχείο ascii... ένα κλειστό πολύγωνο με Χ-Υ της μορφής: 482560.6086,4206395.4203482550.8190,4206390.9224482563.6514,4206360.0984482606.1171,4206379.8099482602.2806,4206386.9536482606.1171,4206389.0703482595.1368,4206410.5016482560.6086,4206395.4203 Το καλύτερο είναι πάντως οι συν/νες που θα κατεβάσεις να είναι στο ΕΓΣΑ 87 που είναι και το σύστημα συν/νων του ελληνικού χώρου. Σε κάθε περίπτωση με gps χειρός η καλύτερη ακρίβεια που θα μπορέσεις να πετύχεις θα είναι 1-2μ. Εδώ είναι στο site του κτηματολογίου με τις συντεταγμένες του προηγούμενου παραδείγματος: ... το οποίο μπορείς να το πάρεις και εκτύπωση σε αυτή τη μορφή: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
DrLo Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Θέλω να στείλω ένα fax (!!!!) μέσα από windows μου βγάζει τη κλασσική μ@λ@κία "no dial tne detected" Θυμάμαι στα αρχαία windows απλά ξεκίτακρες το wait for dial tone στις επιλογές του fax Τώρα (windows 7) λέει "το disable call waiting dial" και σου έχει κάποιες επιλογές .... τι κάνω ??? ps ακόμα και αν βάλω την επιλογή *70 πάλι περιμένει για dial tone ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ison_ Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Υπάρχει κάποιο σουπερμαρκετ που να έχει βαλεριάνα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Parasomnia Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Θέλω να στείλω ένα fax (!!!!) μέσα από windows μου βγάζει τη κλασσική μ@λ@κία "no dial tne detected" Θυμάμαι στα αρχαία windows απλά ξεκίτακρες το wait for dial tone στις επιλογές του fax Τώρα (windows 7) λέει "το disable call waiting dial" και σου έχει κάποιες επιλογές .... τι κάνω ??? ps ακόμα και αν βάλω την επιλογή *70 πάλι περιμένει για dial tone ! Υπάρχει ακόμα η επιλογή "wait for dialtone" (device manager > modem properties> Modem) Εγώ πάντως στέλνω από Win7 κανονικά με τσεκαρισμένο το "wait for dialtone", απλά στα dialing rules επίλεξα Greece. Αν εξακολουθεί να βγάζει το ίδιο μήνυμα μπορείς να βάλεις την εντολή "ATX3" στο πεδίο "extra initialization settings" στο tab advanced (device manager > modem properties), Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Adon1s Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Οκ ξέρω , περίεργο αυτό που θα ρωτήσω αλλα διάβαζα reddit σήμερα το πρωί και είχε κάποιες creepy ιστορίες και ένας έλεγε για μια φορά που δούλευε βράδυ και ανακάλυψε ένα πτώμα την ώρα που γύριζε σπίτι. Πήρε τηλέφωνο την αστυνομία και του είπαν να μείνει εκεί μέχρι να πάνε . Οκ δεν μας ενδιαφέρει η ιστορία του , όμως έλεγε οτι το creepy της υπόθεσης ήταν η γλυκιά μυρωδιά του πτώματος , ΝΑΙ όπως το γράφω "sweet scent " . Απο κάτω είχε αρκετά reply που ρωτούσαν και με τα πολλά συμφώνησαν οτι τα πτώματα έχουν μια γλυκιά μυρωδιά , σαν φαγητό ή κάτι τέτοιο με μπαχαρικά. Παίζει τέτοια φάση ? μου φαίνεται περίεργο αλλα απ την άλλη και λογικό γιατι όπως και να το κάνουμε κρέας είμαστε κ εμείς και προσωπικά δεν βρίσκω καθόλου ενοχλητική την μυρωδιά του κρέατος στα χασάπικα , το αντίθετο μάλιστα. (αρκεί να είναι φρέσκο) explain κάποιος plz , thanks. Εξαρταται απο πολλες παραμέτρους, πιθανως να μύρισε μια μικρη τζουρα απο τα πρωτα προιοντα του Πρωτέα (βακτηριο) αν και επιφυλάσσομαι γτ δε ξερω αν παιζει μπαλα στο ανθρωπο.Αποκει κβπερα μπορουμε να λεμε οτιδηποτε, απο την αθυποβολη,το αν ειχε καβει μπανιομε κολωνια,αν ειχε γρασιδια κει γυρω κλπ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
idomeneas7 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Παίζει τέτοια φάση ? μου φαίνεται περίεργο αλλα απ την άλλη και λογικό γιατι όπως και να το κάνουμε κρέας είμαστε κ εμείς και προσωπικά δεν βρίσκω καθόλου ενοχλητική την μυρωδιά του κρέατος στα χασάπικα , το αντίθετο μάλιστα. (αρκεί να είναι φρέσκο) explain κάποιος plz , thanks. Γιατί δεν ρωτάς τις άκρες που είχες για νεκροθάφτης? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vapir Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Γιατί δεν ρωτάς τις άκρες που είχες για νεκροθάφτης? η άκρη θα με πρότεινε για υπάλληλο , δεν ήταν νεκροθάφτης λες να πάρω τηλ σε κανα γραφείο τελετών να ρωτήσω? αχαχ Εξαρταται απο πολλες παραμέτρους, πιθανως να μύρισε μια μικρη τζουρα απο τα πρωτα προιοντα του Πρωτέα (βακτηριο) αν και επιφυλάσσομαι γτ δε ξερω αν παιζει μπαλα στο ανθρωπο. Αποκει κβπερα μπορουμε να λεμε οτιδηποτε, απο την αθυποβολη,το αν ειχε καβει μπανιομε κολωνια,αν ειχε γρασιδια κει γυρω κλπ οκ γιατι μου έκανε εντύπωση που το υποστήριζαν κ άλλοι , δηλαδή στο τέλος βγήκε το συμπέρασμα πως ο άνθρωπος όταν πεθαίνει μυρίζει ευχάριστα (πριν την αποσύνθεση) , μου φαίνεται περίεργο βέβαια , ίσως να γράφανε μαλακίες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kalogeros Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Βρήκα κάτι σπόρους από έλατο και είπα να τους φυτέψω. Τους έχω εδώ και δύο μέρες σε νέρο και επιπλέουν όλοι. Να υποθέσω ότι είναι για πέταμα ή να περιμένω 1-2 μέρες ακόμα μπας και βουλιάξει κανένας; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Liverpool89 Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Share Δημοσ. 7 Μαρτίου 2016 Το επιδομα ανεργιας για το μαρτιο σας το βαλανε; Δευτερη ερωτηση Αν πχ εισαι με το αμαξι,πεταχτει ενα παιδακι και το σκοτωσει τι γινεται σε αυτη την περιπτωση, εφοσον δεν υπαρχει εγκατάλειψη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις