Προς το περιεχόμενο

Μικρές Απορίες - Σύντομες Απαντήσεις

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ενα χοντρο καλωδιο, εχει μεσα ενα ομοαξονικο και γυρω του 9 μικρα (πολυκλωνα) διαφορων χρωματων. Γνωριζει καποιος τι ειναι αυτο το καλωδιο και σε τι εφαρμογες μπορω να το χρησιμοποιησω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ειμαι υπαλληλος γραφειου πενθημερος σε 1 εταιρια και αρχες του αλλου μηνα θα σταματησω, εχω ακουσει οτι για να εχεις ασφαλεια ικα τον επομενο χρονο πρεπει να εχεις 50 ενσημα τι γινεται ομως στην περιπτωση του Φεβρουαριου που εχει λιγοτερες μερες; Κανονικα παιρνω 25 ενσημα τον μηνα οποτε φανταζομαι και τον Φεβρουαριο ισχυει το ιδιο;

Ειμαι υπαλληλος γραφειου πενθημερος σε 1 εταιρια και αρχες του αλλου μηνα θα σταματησω, εχω ακουσει οτι για να εχεις ασφαλεια ικα τον επομενο χρονο πρεπει να εχεις 50 ενσημα τι γινεται ομως στην περιπτωση του Φεβρουαριου που εχει λιγοτερες μερες; Κανονικα παιρνω 25 ενσημα τον μηνα οποτε φανταζομαι και τον Φεβρουαριο ισχυει το ιδιο;

Μπες εδώ, βάλε τα στοιχεία σου και δες εάν το βιβλιάριό σου έχει ανανεωθεί. Η ανανέωση γίνεται αυτόματα, επομένως εάν δικαιούσαι ασφάλεια θα σου το δίχνει ανανεωμένο έως του χρόνου.

Θα το δω μετα που θα παω σπιτι αλλα απο οσο ξερω το 2016 λογω του προηγούμενου ετους ειμαι καλυμμένος. Με ενδιαφερει απ 1/1/2017 μεχρι τέλος του ετους.

Γιατί στους άλλους μήνες βγαίνουν 25 εργάσιμες? :-D
πχ σε μήνα με 31 ημέρες που έχει μόνο 4Σ/Κ βγαίνουν 31-8=23 εργάσιμες... άσε το ΙΚΑ τι φεσώνει!
Ακομα και μέσο όρο έτους να πάρεις έχει 365-2*52=261εργάσιμες /12=21,75 ανά μήνα...

Γενικά κάθε μήνας μετράει 25 εργάσιμες!

21 εργασιμες εχει ο Φεβρουαριος (Δευτερα-Παρασκευη). Δε μπορεις να ζητησεις να δουλεψεις κ την πρωτη βδομαδα του Μαρτιου ή να σου κολλησουν τα ενσημα, με δικη σου επιβαρυνση;

πχ σε μήνα με 31 ημέρες που έχει μόνο 4Σ/Κ βγαίνουν 31-8=23 εργάσιμες... άσε το ΙΚΑ τι φεσώνει!

Ακομα και μέσο όρο έτους να πάρεις έχει 365-2*52=261εργάσιμες /12=21,75 ανά μήνα...

Δε νομιζω οτι ειναι απολυτο αυτο. Τουλαχιστον απ οτι βλεπω απ τα δικα μου ενσημα.

Χρησιμοποιησα τα καινουργια αθλητικα παπουτσια κατευθειαν στο τρεξιμο με αποτελεσμα να κερδισω μια ενοχλητικη φουσκαλα στο δαχτυλο του ποδιου.Εχετε να προτεινετε κατι απο το φαρμακειο ή κατι αλλο?

Με καντεμιασες, επιασα το ταψι μεσα στο φουρνο και καηκε το δαχτυλο μου βγαζοντας μια φουσκαλα... μολις μεγαλωσει κι αλλο θα δρασει η καρφιτσα.

Α ξεχασα να γραψω,εκτος απο καρφιτσες και σχετικα.

(Λυπαμαι αλλα δεν μπορω...)

Μηπως θες ενα τουτοριαλ? Να μαγνητοσκοπησω τη δικη μου επεμβαση και να στη δειξω? :D

Νομίζω στο ΙΚΑ όλα υπολογίζονται βάσει το 6ήμερο και 6,κάτι ώρες, γι' αυτό το έχουν βάλει 25 ημέρες. Δηλαδή εσύ μπορεί να δουλεύεις 5ήμερο και 8ωρο, αλλά λογιστικά δεν είναι έτσι.

Με καντεμιασες, επιασα το ταψι μεσα στο φουρνο και καηκε το δαχτυλο μου βγαζοντας μια φουσκαλα... μολις μεγαλωσει κι αλλο θα δρασει η καρφιτσα.

Μηπως θες ενα τουτοριαλ? Να μαγνητοσκοπησω τη δικη μου επεμβαση και να στη δειξω? :D

Oχι να'σαι καλα,αυτα ειναι ανδρικα σπορ... :-D

Αν το θυμαμαι σωστα, μεχρι 6 ωρες ειναι ημιαπασχοληση και πας μεχρι 23 ενσημα. Στα 25 εισαι οταν δουλευεις απο 6 ωρες και πανω. Χωρις να παιζει ρολο ποσες μερες δουλευεις.

Γενικα ο κανονας ειναι 5θημερο+2 ρεπο, ασχετα αν οι επιχειρησεις λειτουργουν 5-6-7 μερες. Φυσικα υπαρχουν διαφοροποιησεις για καποια επαγγελματα.

Βεβαια με το χαμο που γινεται πλεον, δουλευουμε οσες μερες/ωρες μας πουν (ουτε καν ζητησουν) και για οσα χρηματα πουν οτι θα δινουν (αν δινουν).

25 μέρες είναι μαζί με τα Σάββατα. Το Σάββατο θεωρείται εργάσιμη ανεξαρτήτως αν εσύ δουλεύεις ή όχι εκείνη την ημέρα.

Ναι αν δεν δουλευεις σαββατο πχ τις αλλες μερες δουλευεις λιγο παραπανω.

Εγω πηγαινα 8:00, εφευγα 16:30 πενθημερο, αλλωστε το σαββατο παντα δεν ηταν κανονικο οχταωρο σε κανονικες επιχειρησεις, παλια, τωρα και η κυριακη θεωρειτε καθημερινη ετσι που γιναμε.

Ναι αν δεν δουλευεις σαββατο πχ τις αλλες μερες δουλευεις λιγο παραπανω.

Εγω πηγαινα 8:00, εφευγα 16:30 πενθημερο, αλλωστε το σαββατο παντα δεν ηταν κανονικο οχταωρο σε κανονικες επιχειρησεις, παλια, τωρα και η κυριακη θεωρειτε καθημερινη ετσι που γιναμε.

Εγώ σε όσες δουλειές έχω πάει δούλευα κανονικά 8ωρο/5μερο, δηλαδή 40 ώρες την εβδομάδα, και μου κόλλαγαν 25 ένσημα κανονικά. Στο παράδειγμά σου η μισή ώρα παραπάνω κάθε μέρα δεν αντιστοιχεί σε ολόκληρη μέρα κάθε εβδομάδα για να σου κολλάνε ένα ένσημο παραπάνω. Φυσικά εξαρτάται και από την επειχήρηση, σίγουρα ο καθένας θα μας πει διαφορετική περίπτωση.

Πάντως ρώτησα το λογιστή μου και πήρα την εξής απάντηση:

Αν είναι με πλήρη απασχόληση μισθωτός έχει 25 ασφαλιστικές το μήνα,αν είναι με μερική 4ωρη εργασία μετράει 22 ασφαλιστικές,εξαρτάται λοιπόν από τις ώρες που εργάζεται ημερησίως.Αν λοιπόν εργάζεται λιγότερο από 4 ώρες πάλι αλλάζουν οι ασφαλιστικές ,όπως αλλάζουν αν είναι ημερομίσθιος.Αν θέλετε κάτι πιο συγκεκριμένο στείλτε μου δεδομένα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...