Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έδωσα πανελλήνιες το 2009 και θέλω να ξαναδώσω τώρα (2016), με τι μαθήματα θα δώσω? Όπως τότε, με καινούρια ή διαλέγω ένα από τα δύο?

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποιος και πως σε ελέγχει εννοώ . Όσες φορές πήγα εξωτερικό είτε με αεροπλάνο είτε οδικώς σκέφτομαι ότι άνετα έπαιρνα ΟΤΙ ήθελα απο χάρτινα πράγματα , βλέπε μεγάλο αριθμό χαρτονομισμάτων . 

Αρα υποθέτω έγγυται στη καλή διάθεση και το φιλότιμο του ελεγχόμενου να πεί "ναι εχω μαζί μου 50.000 € " .

Δημοσ.

Τώρα με τα capital controls έχει ακούσει κανείς αν υπάρχει όριο στα μετρητά που μπορεί να έχει κάποιος πάνω του φεύγοντας απ τη χώρα; (εκτός προφανώς του ορίου των 10Κ € που πρέπει έτσι κι αλλιώς να δηλωθούν, δε μιλάω για τόσο μεγάλα ποσά)

Μόλις είπαν στην τηλεόραση για 1000 ευρώ, αλλά δεν πρόσεξα αν εφαρμόζεται ήδη ή πρόκειται να εφαρμοστεί.

Ποιος και πως σε ελέγχει εννοώ . Όσες φορές πήγα εξωτερικό είτε με αεροπλάνο είτε οδικώς σκέφτομαι ότι άνετα έπαιρνα ΟΤΙ ήθελα απο χάρτινα πράγματα , βλέπε μεγάλο αριθμό χαρτονομισμάτων . 

Αρα υποθέτω έγγυται στη καλή διάθεση και το φιλότιμο του ελεγχόμενου να πεί "ναι εχω μαζί μου 50.000 € " .

Τη μάνα Ρονάλντο την βρήκαν στα σύνορα Ισπανίας - Πορτογαλίας πριν λίγο καιρό με καμιά 20αριά χιλιάρικα παραπάνω και τις τα κατάσχεσαν, τα έξτρα.

• Like 1
Δημοσ.

Έδωσα πανελλήνιες το 2009 και θέλω να ξαναδώσω τώρα (2016), με τι μαθήματα θα δώσω? Όπως τότε, με καινούρια ή διαλέγω ένα από τα δύο?

Με ό,τι ισχύει τώρα

Δημοσ.

αν κάποιος ακούσει οριστική οδηγία για τα χρήματα που μπορούμε να μεταφέρουμε εξωτερικό να το γράψει αν ειναι δυνατόν, γιατι φευγει ο αδερφός μου σε 1 μήνα (σπουδάζει έξω) και σκόπευε να πάρει ένα ποσό μαζί του.

edit, βρηκα αυτο http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/kleistes-mexri-th-deytera-oi-trapezes-meiwnetai-sta-1000-h-metafora-metrhtwn-sto-ekswterikwn.3566669.html?utm_source=Sport24&utm_medium=breaking_news_hp&utm_campaign=24MediaWidget

• Super Moderators
Δημοσ.

Σύμφωνα με την ΠΝΠ με την οποία παρατείνεται η τραπεζική αργία και οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και τη Δευτέρα, 13/7, το όριο μεταφοράς μετρητών στο εξωτερικό περιορίζεται από τις 10 χιλιάδες στα 1.000 ευρώ. 

edit: από εδώ η πληροφορία, δεν έβγαλα άκρη με τα ΦΕΚ

• Like 2
  • Moderators
Δημοσ.

αν κάποιος ακούσει οριστική οδηγία για τα χρήματα που μπορούμε να μεταφέρουμε εξωτερικό να το γράψει αν ειναι δυνατόν, γιατι φευγει ο αδερφός μου σε 1 μήνα (σπουδάζει έξω) και σκόπευε να πάρει ένα ποσό μαζί του.

edit, βρηκα αυτο http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/kleistes-mexri-th-deytera-oi-trapezes-meiwnetai-sta-1000-h-metafora-metrhtwn-sto-ekswterikwn.3566669.html?utm_source=Sport24&utm_medium=breaking_news_hp&utm_campaign=24MediaWidget

Σύμφωνα με την ΠΝΠ με την οποία παρατείνεται η τραπεζική αργία και οι τράπεζες θα παραμείνουν κλειστές και τη Δευτέρα, 13/7, το όριο μεταφοράς μετρητών στο εξωτερικό περιορίζεται από τις 10 χιλιάδες στα 1.000 ευρώ. 

edit: από εδώ η πληροφορία, δεν έβγαλα άκρη με τα ΦΕΚ

που ακριβως το διαβασατε αυτο για τα 1000€ διαβασα ποσες φορες και τα 2 αρθρα και δεν ειδα να αναφερεται καπου!

Δημοσ.

^^^

Σημερινή είδηση που αφορά την μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό δεν ξέρω αν βοηθάει.

Δεν εφαρμόστηκε το όριο των 1.000 ευρώ για ταξίδια στο εξωτερικό

www.dikaiologitika.gr
Δημοσ.

που ακριβως το διαβασατε αυτο για τα 1000€ διαβασα ποσες φορες και τα 2 αρθρα και δεν ειδα να αναφερεται καπου!

αν σου πω οτι τα κανανε edit θα με πιστεψεις? φαινεται και απο τα σχολια βασικα.

Δημοσ.

και σχολια ειδα και για αυτο με παραξενεψε! λεω τι σκατα δεν ξερω ελληνικα? :P

ειδες τι σου ειναι ομως ο δημοσιογραφος?

γραφει κατι, μαζευει κλικ, δεν επαληθεύεται, κανει edit και λεει μετα "σας τα ελεγα εγω, παλι μεσα επεσα".

Δημοσ.

Εδώ και επίσημα:

http://www.forin.gr/articles/article/14986/g-d-o-p-0000945eks-2015-x-p-2261-8-7-2015-paratash-diarkeias-trapezikhs-argias-braxeias-diarkeias-kai-ruthmish-thematwn-sunallagwn-kata-th-diarkeia-auths

(δεν υπάρχει τίποτα στην υπουργική απόφαση για μεταβολή του ορίου από 10000 σε 1000)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...