Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερώτηση προς μαθηματικούς. Σε τριώνυμο, σε περίπτωση που η διακρίνουσα είναι μικρότερη του μηδέν (Δ<0), πως υπολογίζουμε τις μιγαδικές ρίζες; Με μια αναζήτηση στο google μου εμφανίζει ασκήσεις σχολείου και σε αυτή την περίπτωση απλώς αναφέρεται ότι δεν υπάρχουν πραγματικές λύσεις, χωρίς όμως να εξηγεί πως τις υπολογίζουμε. Θυμάμαι πως το είχα μάθει και ήταν σχετικά απλό, αλλά πάνε 10 χρόνια που τελείωσα το σχολείο και τα μαθηματικά μου έχουν σκουριάσει.

Γρήγορη απάντηση (λόγω section):

post-175401-0-11424200-1428674352.gif

post-175401-0-11424200-1428674352.gif

δηλαδή είναι ο γνωστός τύπος με -Δ αντί για Δ (για να έχει νόημα η ρίζα) με τη ρίζα πολλαπλασιασμένη με i)

EDIT: Ο τύπος έχει μπει δύο φορές γιατί αν βάλω μία φορά τη gif δεν την εμφανίζει

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εστω οτι εχω σε εναν φακελο 200 εικονες Jpeg 2000*1600. Yπαρχει καποιο προγραμμα που να τις κανει τετραγωνες αναλυσης 2000*2000 προσθετοντας λευκα καδρα πανω και κατω?

Οποιος δωσει λυση εχει την αιωνια αγαπη μου.

Δημοσ.

Εστω οτι εχω σε εναν φακελο 200 εικονες Jpeg 2000*1600. Yπαρχει καποιο προγραμμα που να τις κανει τετραγωνες αναλυσης 2000*2000 προσθετοντας λευκα καδρα πανω και κατω?

Οποιος δωσει λυση εχει την αιωνια αγαπη μου.

IrfanView.

Δημοσ.

Γρήγορη απάντηση (λόγω section):

attachicon.gifdiakrinousa.gif

attachicon.gifdiakrinousa.gif

δηλαδή είναι ο γνωστός τύπος με -Δ αντί για Δ (για να έχει νόημα η ρίζα) με τη ρίζα πολλαπλασιασμένη με i)

EDIT: Ο τύπος έχει μπει δύο φορές γιατί αν βάλω μία φορά τη gif δεν την εμφανίζει

Και ήταν τόσο απλό. Βασικά σκεφτόμουν πως να το κάνω σε κώδικα για Python και τα κατάφερα τελικά.

Δημοσ.

Χθες το σκεφτόμουν πόσο ελαφρύς είναι. Ήπια έναν ελληνικό χθες πριν κοιμηθώ και κοιμήθηκα σαν πουλάκι. Νομίζω αυτό τα λέει όλα. :)

Δημοσ.

Το θεμα ειναι οτι και τον Ελληνικό τον πίνω με γάλα όπως και τον εσπρέσσο οποτε δεν εχω αίσθηση του ποσο και Ν ειναι βαρυς.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...