Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφού μιλάτε για ιατρικά θέματα, για κάταγμα στο χέρι και έντονο πόνο στη μέση τα norgesic μαζί με panadol ή χωρίς;

Κάνε ένα κόπο και κοίτα το κουτάκι. Το απλό panadol έχει 500mg paracetamol, το norgesic έχει 450mg paracetamol. Και μυοχαλαρωτικο βέβαια. Επομένως μάλλον δεν έχει νόημα.

Είναι το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση του πόνου η παρακεταμόλη πάντως. Αν είχα έντονο πόνο από κάταγμα, προσωπικά θα χαπακωνομουν λίγο πιο αποτελεσματικά. Θα έλεγα να ζητήσεις από το γιατρό να συνταγογραφησει κάτι καλύτερο αν δεν καλύπτεσαι.

• Like 1
  • Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κάνε ένα κόπο και κοίτα το κουτάκι. Το απλό panadol έχει 500mg paracetamol, το norgesic έχει 450mg paracetamol. Και μυοχαλαρωτικο βέβαια. Επομένως μάλλον δεν έχει νόημα.

Είναι το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση του πόνου η παρακεταμόλη πάντως. Αν είχα έντονο πόνο από κάταγμα, προσωπικά θα χαπακωνομουν λίγο πιο αποτελεσματικά. Θα έλεγα να ζητήσεις από το γιατρό να συνταγογραφησει κάτι καλύτερο αν δεν καλύπτεσαι.

Για την μανα μου ειναι. Καλυπτεται, για το καταγμα τουλάχιστον αλλά την ενοχλεί η μέση αρκετά (η οποία ηταν οκ απο οτι φανηκε στην ακτινογραφία) η οποία παιρνει μια κλίση προς τα αριστερά όταν σκύβει. Αρα μενει στα norgesic. 

Δημοσ.

Πώς διορίζονται τότε; 

Αν και αυτό πάει εδώ, η απάντηση είναι: δε διορίζονται.

Οι λίγοι που διορίζονται κάθε χρόνο είναι ωρομίσθιοι ή αναπληρωτές που δεν πάνε μέσω ΑΣΕΠ 

(οι διαγωνισμοί του ΑΣΕΠ είναι για μόνιμους εκπαιδευτικούς)

Ο τελευταίος ήταν το 2008 και από τότε για να πάρεις μια ιδέα τι γίνεται, δες το Δεκέμβριο '14 που έγινε Φεβρουάριος '15, που έγινε... 

Αν θες να πας αναπληρωτής ή ωρομίσθιος, googleαρέ το, το θέμα ξεφεύγει από το "σύντομες απαντήσεις"

Για να το πω όσο πιο σύντομα γίνεται, η πρόσληψη γίνεται με πίνακες και μόρια

• Moderators
Δημοσ.

Αποκλειστικά με μετρητά με αφορά .

Οκ θενξ , θα ρωτήσω και σε 2-3 καταστήματα απο κοντά αν και γενικά δεν πιστεύω να υπάρχει άρνηση .

με μετρητά νομίζω δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση να σου κάνουν δόσεις. Γραμμάτια φάση;

Αυτο που λεει ο Λεφτερ.

Εγω αναφερομουν σε πιθανοτητα ενα ποσο εφαπαξ καρτα και το υπολοιπο καρτα δοσεις ή ενα ποσο μετρητα και το υπολοιπο καρτα δοσεις.

Το μονο καταστημα που εχω ακουσει να κανει δοσεις με μετρητα (και δεν ξερω κι αν εχει το αντικειμενο που σε ενδιαφερει) ειναι ο Κωτσος σε στυλ γραμματια.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν , θυμήθηκα οτι πριν ~3-4 χρόνια -και λέω "θυμήθηκα" γιατί δεν είχα ασχοληθεί με την όλη διαδικασία της συναλλαγής- βοήθησα συγγενή μου στην φάση μετακόμισης .

Ε μεταξύ άλλων αγόρασε τηλεόραση , ψυγείο κλπ από τον Κώτσο και χαρακτηριστικά θυμάμαι -γιατί με είχε κάνει εντύπωση- ότι τα έπαιρνε με δόσεις τοις μετρητοίς χωρίς πιστωτική ή χρεωστική ή οποιοδήποτε είδος πλαστικού χρήματος .

Cash , κάθε μήνα πήγαινε και έδινε μετρητά .

Λογικά και τώρα θα ισχύει .

Θενξ guys , θα περάσω αύριο να τσεκάρω !

Λογικά θα με βοηθήσει (DSLR ψάχνω να πάρω)

• Moderators
Δημοσ.

Παιχνιδια για Ps Vita απο που μπορει να αγορασει κανεις σχετικα φθηνα? Ψαχνω το Marvel vs Capcom 3 και δεν το βρισκω σε ελληνικα καταστηματα.

Δημοσ.

ότι τα έπαιρνε με δόσεις τοις μετρητοίς χωρίς πιστωτική ή χρεωστική ή οποιοδήποτε είδος πλαστικού χρήματος .

Cash , κάθε μήνα πήγαινε και έδινε μετρητά .

Να πω ότι κι εγώ το ίδιο νόμιζα όταν σού απάντησα προηγουμένως: Ότι μιλούσαμε για κάποια προκαταβολή και το υπόλοιπο σε δόσεις μέσω κάρτας. Παρανόηση λοιπόν...

Όσο αφορά τώρα τη φάση με το συγγενή σου και την αγορά απ' τον Κωτσόβολο: Το πιθανότερο είναι ότι ο διακανονισμός είχε γίνει μέσω τραπεζικής χρηματοδότησης (δάνειο) μέσω τού καταστήματος, από συνεργαζόμενη με τον Κωτσόβολο τράπεζα. Η συντριπτική πλειοψηφία των ηλεκτρομάγαζων (ειδικά τα «μεγάλα» ακολουθούσαν όλα τον ακόλουθο τρόπο διακανονισμών), είχε καταργήσει τα γραμμάτια και τούς «ανοιχτούς» διακανονισμούς, ήδη την περίοδο των ετών που δούλευα εγώ (πολύ περισσότερο από 3-4 χρόνια, τουλάχιστον δέκα και πλέον πιο πριν).

Όντως δεν υπήρχε απαίτηση χρήσης πλαστικού χρήματος, αλλά επρόκειτο για κανονικό καταναλωτικό δάνειο, για το οποίο απλώς έκανε την αίτηση στην τράπεζα το κατάστημα, αντί να την κάνει ο ίδιος ο τελικός καταναλωτής και του οποίου τις δόσεις, αν εγκρινόταν, τις κατέβαλε ο τελικός καταναλωτής όντως στο κατάστημα κάθε μήνα. Πράγματι λοιπόν έδινε κάθε μήνα μετρητά στο κατάστημα, αλλά στην ουσία πλήρωνε δόσεις δανείου.    

Δημοσ.

Καταλαβα .

Ουσιαστικα δηλαδη παιρνει στο ονομα του το μαγαζι δανειο ποσου ισου με το ποσο των αγορων σου και εσυ απλα το πληρωνεις υποθετω μεσω συμβολαιου που λεει "κοιτα,πηρα το δανειο,αλλα αναλαμβανεις να.το ξεπληρωσεις"

Οκ,καταλαβα , το ποσο ανα μηνα ειναι γυρω στο 30ρι οποτε δε θα με δυσκολεψει

Δημοσ.

Ουσιαστικα δηλαδη παιρνει στο ονομα του το μαγαζι δανειο ποσου ισου με το ποσο των αγορων σου και εσυ απλα το πληρωνεις υποθετω μεσω συμβολαιου που λεει "κοιτα,πηρα το δανειο,αλλα αναλαμβανεις να.το ξεπληρωσεις"

Αυτό ακριβώς.

Δημοσ.

Θέλω αγγλική sim και αριθμό τηλεφώνου. 

Μπορώ να αγοράσω online? Εχει διαδικασία ενεργοποιησης οπως στην Ελλάδα; Πως τη φορτίζω; 

Δημοσ.

Καταλαβα .

Οκ,καταλαβα , το ποσο ανα μηνα ειναι γυρω στο 30ρι οποτε δε θα με δυσκολεψει

Δεν είναι τόσο απλό να το εγκρίνουν πάντως, θέλουν εκκαθαριστικό με σταθερό εισόδημα. Με την τράπεζα έχεις να κάνεις στην ουσία, όχι με το κατάστημα

Δημοσ.

Τι να ξεκινησω να σκαναρω πρωτα? Πτυχιο ή τιτλο ειδικοτητας?

Ρωτησες κατι στο ιντερνετ, πηρες μια απαντηση. Εσυ θα κρινεις αν σου κανει ή οχι. Η ιατρικη συμβουλη οριζεται και απο την ευθυνη που την συνοδευει. Στο πληκτρολογιο σορι, αλλα δεν εχω καμια ευθυνη, ειναι μια απαντηση σε επιπεδο μπλα-μπλα στο ινσομνια. Ανωνυμη, χωρις να σε εχω εξετασει, χωρις να σε εχω καν δει. Ακομα και με καθηγητη ιατρικης να μιλουσες, ποσο σοβαρα μπορεις να παρεις μια αποψη μεσω ιντερνετ?

Εχετε παρεξηγησει το θεμα. Δεν περιμενα απο μια ερωτηση να παρω κανονικη διαγνωση. Στοιχεια ψαχνω για να δω απο που θα ξεκινησω. Η απαντηση σου ηταν αναλυτικοτατη και η ερωτηση μου αν υπαρχει καποια εξεταση ηρθε φυσιολογικα μιας και φαινεται οτι εισαι ανθρωπος που ξερει. Το "ποσο εμπιστος εισαι" ηταν μερος του χιουμορ μου αλλα δεν ειναι για ολους απο οτι φαινεται. 

Και κατι ακομα πιο σημαντικο. Πισω απο το ιντερνετ υπαρχουν ανθρωποι. Δεν ρωτησα ανεξελεγκτα  το google, ρωτησα σε forum που υπαρχει ποικιλια και απαντανε νοημονα οντα. Αν δηλαδη επερνα την απαντηση τηλεφωνικως θα ηταν πιο εμπιστη; (Χιουμορ και αυτο, δεν απαντατε)

Ευχαριστω παντως

• Like 1
Δημοσ.

Όταν θες να πεις σε έναν ξένο (που δε μιλάει ελληνικά) πώς ονομάζεις τη χώρα σου,

του λες "Hellas" (που δεν το χρησιμοποιούμε σχεδόν ποτέ μεταξύ μας) ή Elada (που έτσι τη λέμε κανονικά, αλλά φαίνεται άσχημα γραμμένο) ; Με άλλα λόγια, ποια είναι τα "επίσημα" ελληνικά για να μάθει κανείς σε έναν ξένο; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...