Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

στην περιοχή μου δεν υπάρχει οδός και αριθμός παρά μόνο περιοχή,ταχυδρομική θυρίδα και τ.κ

μπορώ να βάλω τον αριθμό θυρίδας κάπως στο ebay;

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Διαβάζω: "ως φιλοσοφική ή θεωρητική προοπτική, ο ρεαλισμός δεν υπόκειται στο ποπεριανό κριτήριο της διαψευσιμότητας και όπως κι άλλες φιλοσοφικές θέσεις όπως ο φιλελευθερισμός ή ο μαρξισμός, ο ρεαλισμός δεν μπορεί ούτε να αποδειχτεί ούτε να διαψευστεί από την εμπειρική έρευνα"

Ντάξει, ψαρωτικό, υγράνθηκα, αλλά τι είναι το ποπεριανό κριτήριο?

Edit:

*υποθέτω, αυτό?

Δημοσ.

Έχει να κάνει με τον Καρλ Πόπερ και την αρχή της επαληθευσιμότητας και της διαψευσιμότητας που εισήγαγε ως κριτήριο για το αν κάτι έγκειται στα πλαίσια της επιστημονικής έρευνας ή της ψευδοεπιστήμης. Χονδρικά, οποιαδήποτε πρόταση/θέση δεν αφήνει χώρο για διάψευση, θεωρείται ψευδοεπιστήμη.

Φαντάσου τώρα αυτόν να πίνει μπύρες με τον Γκέντελ.

• Like 2
Δημοσ.

Φαντάσου τώρα αυτόν να πίνει μπύρες με τον Γκέντελ.

Ντάξει, θα σου καθόμουνα απλά και μόνο που σκέφτηκες αυτή τη σύγκριση.

Thanks για την διευκρίνηση. Δεν είχα ακούσει τον κύριο και με το "οποιαδήποτε πρόταση/θέση δεν αφήνει χώρο για διάψευση, θεωρείται ψευδοεπιστήμη" δεν ξεκινάμε καλά η αλήθεια είναι.

Δημοσ.

Ντάξει, θα σου καθόμουνα απλά και μόνο που σκέφτηκες αυτή τη σύγκριση.

Promises, promises.

Thanks για την διευκρίνηση. Δεν είχα ακούσει τον κύριο και με το "οποιαδήποτε πρόταση/θέση δεν αφήνει χώρο για διάψευση, θεωρείται ψευδοεπιστήμη" δεν ξεκινάμε καλά η αλήθεια είναι.

Νομίζω το σκεπτικό ήταν να αποκλείσει το ενδεχόμενο να γίνει θρησκεία κάποια επιστημονική θεωρία, φάση μοντέλο Rutherford, βαρύτητες κτλ αλλά κι εγώ δεν έχω καταλάβει πλήρως πώς περιλαμβάνεται στην διατύπωση κάτι αξιωματικό του στυλ "τα ηλεκτρόνια είναι αρνητικά φορτισμένα". Εκτός αν παίζει με τη σημειολογία της "θεωρίας" και δεν πειράζει τα επί μέρους αξιώματα.

Πάντως όπως και να 'χει δεν καταλαβαίνω που κολλάει στο απόσπασμα που παρέθεσες, εγώ ήξερα ότι έχει να κάνει καθαρά με την επιστημονική μέθοδο, πώς συνδέονται ρεαλισμοί και σοσιαλισμός και βαρβαρότητα εν κατέω.

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτη φορά που αργεί να έρθει κάτι από άμαζον. Έκανα την παραγγελία στις 3 Δεκεμβρίου. Να περιμένω από Ιανουάριο λόγω εορτών; Υπάρχει τρόπος να μάθω ποια μεταφορική θα το φέρει;

Δημοσ.
ο σωστος τροπος για να βαλεις ειναι με την τρυπα απο την πανω μερια και οχι απο την κατω που το κανουν ολοι!

Αυτός είναι και ο σωστός τρόπος να βάλεις λάδια στο αυτοκίνητο... διαφορετικά θα γίνουν όλα μαντάρα!

Δημοσ.

στο autocad επειδή έχω πονεκεφαλιάσει...  πως εμφανίζεται το κουτάκι που βάζεις τιμές κατευθείαν δίπλα στο κέρσορα χωρίς να γράψεις στο command   

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...