Προς το περιεχόμενο

Μικρές Απορίες - Σύντομες Απαντήσεις

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αυτο που εννοω ειναι οτι η Σεληνη κανει 28 "Γηινες μερες" να γυρισει γυρω απο την Γη

Αρα για αρκετες ημερες θα πρεπει να ειναι στο κομματι της τροχιας της γυρω απο την Γη μεταξυ Ηλιου και Γης και η σειρα θα ειναι Ηλιος-Σεληνη-Γη (ενω αντιστοιχα αρκετες μερες ειναι πισω απο την Γη και η σειρα θα ειναι Ηλιος-Γη-Σεληνη).

Σε αυτο το διαστημα - που η Σεληνη καλυπτει το τοξο της τροχιας αναμεσα στην Γη και τον Ηλιο - η Γη θα κανει αρκετες περιστροφες, αρα ο κατοικος πχ. της Ελλαδας εκεινες τις μερες ας πουμε 6-7 οταν θα ειναι σε φαση "νυχτας" (δλδ θα εχει περιστραφει η Γη και δεν θα κοιταει προς τον Ηλιο) δεν θα "βλεπει" Σεληνη=δεν θα κοιταει προς την Σεληνη αφου οταν γι'αυτον θα ειναι βραδυ η Σεληνη θα ειναι πισω του

Δεν καταλαβαίνω. Η σελήνη είναι σε γεωσύγχρονη τροχιά. Τις μέρες που είναι ανάμεσα στο σημείο Χ (πχ Ελλάδα) και τον Ήλιο, είναι νέα σελήνη και δε τη βλέπουμε γιατί φωτίζεται η πέρα πλευρά. Όσο περιστρέφεται η γη γύρω από τον άξονά της και η σελήνη γύρω από τη γη, θα φτάσει να φαίνεται από τον αντίποδα της Ελλάδας, και επειδή ο ήλιος θα φωτίζει τη μεριά προς τη γη, θα είναι πανσέληνος.

Είμαι βέβαιος πως λέει ο καθένας κάτι άλλο βέβαια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω ενα video με βρετανική προφορά που σε κάποια σημεία του δε καταλαβαίνω τί λένε επειδη μιλάνε κάπως γρήγορα .Γενικά είμαι σε φαση που προσπαθώ να θυμηθώ/βελτιώσω τα αγγλικά μου γιατι θελω του παραχρόνου να πάω εξωτερικό (Βρετανια κυρίως).

Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα ή site με χρηση μικροφώνου , που μπορεί να "ηχογραφησει" ενα ηχητικο απόσπασμα και να εμφανίσει γραπτά το τι "άκουσε" ;

Δεν καταλαβαίνω. Η σελήνη είναι σε γεωσύγχρονη τροχιά. Τις μέρες που είναι ανάμεσα στο σημείο Χ (πχ Ελλάδα) και τον Ήλιο, είναι νέα σελήνη και δε τη βλέπουμε γιατί φωτίζεται η πέρα πλευρά. Όσο περιστρέφεται η γη γύρω από τον άξονά της και η σελήνη γύρω από τη γη, θα φτάσει να φαίνεται από τον αντίποδα της Ελλάδας, και επειδή ο ήλιος θα φωτίζει τη μεριά προς τη γη, θα είναι πανσέληνος.

Είμαι βέβαιος πως λέει ο καθένας κάτι άλλο βέβαια.

Κατσε γιατι μπλεχτηκαμε πανω που νομιζα οτι το επιασα

Υπαρχουν μερες που η τροχια της Σεληνης την βγαζει ΑΝΑΜΕΣΑ στη Γη και στον Ηλιο και αλλες που η Γη ειναι ΑΝΑΜΕΣΑ στον Ηλιο και τη Σεληνη, σωστα?

Λοιπον, η Σεληνη κινειται σχετικα αργα γυρω απο τη Γη. Σχετικα με το ποσο γρηγορα περιστρεφεται η Γη γυρω απο τον αξονα της.

Οποτε θα υπαρχουν μερες που ο κατοικος της Ελλαδας δεν θα "βλεπει" (= δεν θα κοιταζει προς) ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ (ωρα Ελλαδας) την Σεληνη, αλλα ΤΗΝ ΜΕΡΑ (ωρα Ελλαδας)

Σωστα? Αν ναι, ειμαι ΟΚ

Το πάσο μου έληξε τον Αύγουστο και δν θα βγάλω καινούργιο γτ τελείωσα ως φοιτητής. Το φοιτητικό πακέτο θα το πάρει χαμπάρι; Δε μου ρθε καμια ειδοποίηση..

Έχω 300 λεπτά προς κινητά από το σταθερό μου που είναι wind, ξέρετε πως βλεπω ποσα λεπτά μου μένουν;

Υπαρχουν μερες που η τροχια της Σεληνης την βγαζει ΑΝΑΜΕΣΑ στη Γη και στον Ηλιο και αλλες που η Γη ειναι ΑΝΑΜΕΣΑ στον Ηλιο και τη Σεληνη, σωστα?

Λοιπον, η Σεληνη κινειται σχετικα αργα γυρω απο τη Γη. Σχετικα με το ποσο γρηγορα περιστρεφεται η Γη γυρω απο τον αξονα της.

Οποτε θα υπαρχουν μερες που ο κατοικος της Ελλαδας δεν θα "βλεπει" (= δεν θα κοιταζει προς) ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ (ωρα Ελλαδας) την Σεληνη, αλλα ΤΗΝ ΜΕΡΑ (ωρα Ελλαδας)

Σωστα? Αν ναι, ειμαι ΟΚ

Το ερώτημα ειναι αν αυτοί που έχουν τώρα μερα βλέπουν σελήνη και αυτοι που έχουν νύχτα δεν βλέπουν?

post-79839-0-99551300-1409562088_thumb.png

Σωστα? Αν ναι, ειμαι ΟΚ

Ναι ρε, καλά κατάλαβα την πρώτη φορά. Συμβαίνει αυτό, να φαίνεται το φεγγάρι τη μέρα αλλά σταδιακά να χάνεται τη νύχτα.

Από την Αστρονομία πέρυσι: 

• Οι βασικές κινήσεις της Σελήνης είναι δύο. Κινείται γύρω από τη Γη σε ελλειπτική τροχιά και συμπληρώνει μια περιφορά γύρω απ' αυτήν σε 27,3217 ημέρες. Επίσης περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της και συμπληρώνει μια περιστροφή σε 27,3217 ημέρες. Ο χρόνος αυτός ονομάζεται αστρικός μήνας. Το αποτέλεσμα των δύο αυτών κινήσεων είναι η Σελήνη να δείχνει σε μας πάντοτε την ίδια πλευρά. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται σύγχρονη περιστροφή της Σελήνης και οφείλεται στην εξίσωση των χρόνων της περιφοράς της γύρω από τη Γη και της περιστροφής γύρω από τον άξονά της.

ο εξουσιοδοτών είναι αυτός που εξουσιοδοτεί .

Ενώ ο εξουσιοδοτημένος αυτος που έχεις εξουσιοδοτήσει 

σωστά ή λάθος;

Ερώτηση:

Υπάρχει ελληνικό φορουμ με περισσότερα μέλη απο το Insomnia το οποίο εχει 271.463 αυτη τη στιγμή;

Θα ήθελα να εντοπισω την 5άδα των ελληνικων φορουμ με τα περισσοτερα εγγεγραμμενα μελη αλλά δεν ξερω τον τροπο.

Λέτε το Insomnia να είναι πρώτο στην Ελλάδα;

Ερώτηση:

Υπάρχει ελληνικό φορουμ με περισσότερα μέλη απο το Insomnia το οποίο εχει 271.463 αυτη τη στιγμή;

Θα ήθελα να εντοπισω την 5άδα των ελληνικων φορουμ με τα περισσοτερα εγγεγραμμενα μελη αλλά δεν ξερω τον τροπο.

Λέτε το Insomnia να είναι πρώτο στην Ελλάδα;

Προφανώς και είναι το πρώτο. Είμαστε η αφρόκρεμα των ελληνικών φόρα. Μην την ψάχνεις παραπέρα.

Πόσα μέλη είναι ενεργά όμως;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...