Adon1s Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Εχω να "αντιμετωπίσω" άτομο με ιστορικό εμφράγματος και εθισμού στο αλάτι και το άπειρο κάπνισμα . Εχει κόψει το καπνισμα , αλλα κόμη και τώρα εξακολουθεί να τρώει πολύ αλάτι ( ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ακόμη και ρέγγες να τρώει , θα βάλει αλάτι απο πανω ) Υπάρχει κάτι που μπορώ να βάλω στο κουτί του αλατιού ώστε να το αναμείξω με το κανονικό αλάτι - και έτσι να το αραιώσω - και το οποίο : α) να είναι βρώσιμο β) στο μέγεθος ( σχεδον +/- ) του κανονικού αλατιού ωστε να τον ξεγελάσω και να τρώει λιγότερη ποσότητα αλατιού ;
angmar Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Κάτι απ αυτά ίσως; http://www.kalas.gr/el/products.html?page=shop.product_details&flypage=kalas_flypage.tpl&category_id=27&product_id=57
ennoeitai Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 1. Εχουνε καμια διαφορα τα ραβιολια απο τις ραβιολες, ή ειναι το ιδιο; 2. Ο στιχος που λεει δεν υπαρχει ευτυχια που να κοβεται στα τρια στην περιπτωση μας ομως δεν υπαρχει αλλος δρομος, εννοει οτι στη δικη μας περιπτωση δεν υπαρχει αλλος δρομος, αρα αναγκαστικα η ευτυχια θα κοπει στα τρια στη συγκεκριμενη περιπτωση, αρα ουσιαστικα αυτο που λεει ειναι οτι δεχεται να υπαρχει και ενα τριτο ατομο στη σχεση, και οτι μαλιστα ειναι μονοδρομος;
Timonkaipumpa Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 1) Θαρρώ πως όχι 2) Ναι, γιατί το 3ο άτομο είναι το δικό του amore... κοινώς είναι ο άλλος ο κερατάς. 1
poscore Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Βρε παιδια πως λέγεται αυτό που βάζουν στα βιβλία μέχρι εκεί που έχουν διαβάσει; Πολλοί βάζουν ένα χαρτί αλλά πρεπει να υπα΄ρχει και ονμασία βιβλιο ....κάτι τελοςπαντων.
RedPanda Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Η διαδικασία με τις μεταγραφές στα πανεπιστήμια πότε ξεκινάει ? (με τις εγγραφές ή μετά από κανένα εξάμηνο ?)
.::NikoS::. Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Ώπα κάτσε ρε μαυρε κουνελε η λεξη σελιδοδείκτης δεν δημιουργηθηκε για τους browsers; Αααα για αυτό στα αγγλικά λέγεται 'book'mark!!!
black_rabBiT Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 ακόμη και ρέγγες να τρώει , θα βάλει αλάτι απο πανω ) Μου θύμισες όταν ημουν μικρός που έτρωγα μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο ή αλλαντικά και έβαζα ΑΛΑΤΙ. Ακόμα γελάνε και οι πέτρες.
ennoeitai Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 1) Θαρρώ πως όχι 2) Ναι, γιατί το 3ο άτομο είναι το δικό του amore... κοινώς είναι ο άλλος ο κερατάς. Οκ ευχαριστω. Νομιζα πως εννοουσε κουκολντ. Οκ βγαζει νοημα κι ετσι.
mouxaxa Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Εχω να "αντιμετωπίσω" άτομο με ιστορικό εμφράγματος και εθισμού στο αλάτι και το άπειρο κάπνισμα . Εχει κόψει το καπνισμα , αλλα κόμη και τώρα εξακολουθεί να τρώει πολύ αλάτι ( ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ακόμη και ρέγγες να τρώει , θα βάλει αλάτι απο πανω ) Υπάρχει κάτι που μπορώ να βάλω στο κουτί του αλατιού ώστε να το αναμείξω με το κανονικό αλάτι - και έτσι να το αραιώσω - και το οποίο : α) να είναι βρώσιμο β) στο μέγεθος ( σχεδον +/- ) του κανονικού αλατιού ωστε να τον ξεγελάσω και να τρώει λιγότερη ποσότητα αλατιού ; Κοίτα στα σούπερ μάρκετ για αλάτι με KCl. Ίσως και αυτά που παρέθεσε ο συμφορουμίτης από την σελίδα της ΚΑΛΑΣ να έχουν τέτοια μέσα. Το κανονικό αλάτι που τρώμε είναι NaCl και προσθέτουν σε αναλογία μέχρι 50% νομίζω KCl το οποίο όμως μπορεί να το καταλάβει το άτομο που θέλεις να του το σερβίρεις καθώς δίνει μια πιο μεταλλική γεύση. Μπορείς όμως να ρωτήσεις και κάποιον γιατρό ή να απαντήσει ένας γιατρός του φόρουμ αν γνωρίζει γιατί το KCl αν δεν κάνω λάθος εκτός του ότι το KCl αντικαθιστά το NaCl έχει και τα αντίθετα αποτελέσματα στον οργανισμό μας. Δηλαδή δεν ξέρω πως θα επιδράσει αν αυτός ο άνθρωπος παίρνει και κάποιο φάρμακο για την πίεση του.
Ison_ Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Εχω να "αντιμετωπίσω" άτομο με ιστορικό εμφράγματος και εθισμού στο αλάτι και το άπειρο κάπνισμα . Εχει κόψει το καπνισμα , αλλα κόμη και τώρα εξακολουθεί να τρώει πολύ αλάτι ( ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ακόμη και ρέγγες να τρώει , θα βάλει αλάτι απο πανω ) Υπάρχει κάτι που μπορώ να βάλω στο κουτί του αλατιού ώστε να το αναμείξω με το κανονικό αλάτι - και έτσι να το αραιώσω - και το οποίο : α) να είναι βρώσιμο β) στο μέγεθος ( σχεδον +/- ) του κανονικού αλατιού ωστε να τον ξεγελάσω και να τρώει λιγότερη ποσότητα αλατιού ; Με ό,τι και να το αραιώσεις, θα το καταλάβει στη γεύση και θα βάζει ακόμη περισσότερο αλάτι για να εξισορροπήσει. Αυτό που έχω κάνει εγώ σε παρόμοια περίπτωση με δικό μου άτομο είναι ότι πήγα σε ένα γιατρό και του είπα μόλις έρθει αυτό το δικό μου άτομο για ραντεβού, να του πει ότι είναι ένα βήμα πριν το θάνατο και ότι έχει μόνο ένα μήνα ζωής και πρέπει να σταματήσει αυτό που κάνει. Έπαθε τέτοιο σοκ που πλέον τρώει καλύτερα από μένα. Βάρβαρος τρόπος να αλλάξεις νοοτροπία σε κάποιον, αλλά σε ακραίες περιπτώσεις σαν κι αυτήν χρειάζεται.
ennoeitai Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Με ό,τι και να το αραιώσεις, θα το καταλάβει στη γεύση και θα βάζει ακόμη περισσότερο αλάτι για να εξισορροπήσει. Αυτό που έχω κάνει εγώ σε παρόμοια περίπτωση με δικό μου άτομο είναι ότι πήγα σε ένα γιατρό και του είπα μόλις έρθει αυτό το δικό μου άτομο για ραντεβού, να του πει ότι είναι ένα βήμα πριν το θάνατο και ότι έχει μόνο ένα μήνα ζωής και πρέπει να σταματήσει αυτό που κάνει. Έπαθε τέτοιο σοκ που πλέον τρώει καλύτερα από μένα. Βάρβαρος τρόπος να αλλάξεις νοοτροπία σε κάποιον, αλλά σε ακραίες περιπτώσεις σαν κι αυτήν χρειάζεται. Αυτο που λεει ο Ison 1000%. Το σκεφτηκα κι εγω. Θα το καταλαβει, δεν υπαρχει περιπτωση. Κι επισης αν δε θελει ο ιδιος να το κοψει, εσυ ο,τι και να κανεις, δε θα το κοψει. Ο μονος τροπος ειναι να τον κανεις να θελει ο ιδιος να το κοψει. Και ο μονος τροπος να γινει αυτο, ειναι αυτος που ειπε ο Ison. Και δεν ειναι καθολου βαρβαρο. Ετσι φαινεται. Αλλα αντιθετως ειναι ανθρωπινο. Γιατι τον κανεις να δει την πραγματικοτητα και να κινητοποιηθει για να κανει κατι καλο για την υγεια του. Βαρβαρο ειναι να μην το κανεις αυτο.
magdalhnh Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Ο ανθρωπος έχει ιστορικό εμφράγματος. Αν του πούνε ότι έχει έναν μήνα ζωής, μπορεί να μείνει και στον τόπο!! Αλλαξε το αλάτι του με Site: αλάτι ιμαλαίων
Adon1s Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 ευχαριστώ για τις απαντήσεις ! Υπάρχει στο σπίτι αυτο το "Ιμαλαΐων" και για κάποια φάση το χρησιμοποιούσε αλλά κάποια στιγμή ξαναήρθε και το κλασσικό "ΚΑΛΑΣ" , οπότε και άφησε τα όρη και τα βουνά και το ξαναρχισε . Πήγα πριν λίγο στο supermarket και δεν βρηκα "υποκατάστατο" αλλα "ΚΑΛΑΣ light" ... Το ανέμειξα 60/40 με το άλλο "ΚΑΛΑΣ" και θα περιμενω αποτελεσματα ( αν αντιληφθεί ή οχι την διαφορά) Την ιστορία με τον γιατρό θα την επιχειρήσω αν δω οτι δεν συμμορφώνεται , αλλα σίγουρα οχι με επιχείρημα το "εισαι ενα κλικ για τα θυμαράκια" .
Προτεινόμενες αναρτήσεις