Προς το περιεχόμενο

Μικρές Απορίες - Σύντομες Απαντήσεις

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αυτο το ξερω με αυτον που κινεται ηδη. Ε ταυτοχρονα , εκει τι παιζει ?

Η σημανση (εδω ειμαι 99 % σιγουρος ) ειναι ιδια και για τους δυο δρομους.Σημα στοπ στον καθενα απο αυτους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν είσαι αριστερά του,βγαίνεις πιο γρήγορα από αυτόν

Αυτο δεν το επιασα ομολογω

Μεχρι να ξεκαθαρισουμε αυτο ριχνω και αλλη ερωτηση  :P

Ο φρεντο εσπρεσσο με γαλα (οχι καπουτσινο ) πως λεγεται ? Αν εχει καποια ονομασια βεβαια

Πώς εισέρχονται ταυτόχρονα ? Αν δεν υπάρχει σήμανση έχει προτεραιοτητα αυτός που κινείται στον κόμβο ήδη

Προτεραιότητα στην Ελλάδα έχει πάντα αυτός που είναι δεξιά εκτός αν υπάρχει stop.

Αυτός που κινείται στον κόμβο έχει προτεραιότητα στον υπόλοιπο κόσμο. 

Πώς εισέρχονται ταυτόχρονα ? Αν δεν υπάρχει σήμανση έχει προτεραιοτητα αυτός που κινείται στον κόμβο ήδη

Προτεραιότητα έχει αυτός που μπαίνει

Ξαφνικα παρατηρησε ο πατερας μου οτι εχει μυγακια στα ματια. Εκεινα τα μαυρα σημαδακια που οπου κουνας τα ματια πανε και αυτα. Εγω εχω παρατηρησει οτι εχω τετοια χρονια τωρα αλλα ουτε που τα προσεχω. Του λεω οτι τα βλεπει τωρα γιατι εχει εκει το μυαλο του. Εσεις εχετε τετοια; Χρειαζεται επισκεψη σε οφθαλμιατρο η οχι. Διαβασα και τωρα αλλα και παλαιοτερα οτι δεν ειναι κατι σημαντικο.

Προτεραιότητα στην Ελλάδα έχει πάντα αυτός που είναι δεξιά εκτός αν υπάρχει stop.

Αυτός που κινείται στον κόμβο έχει προτεραιότητα στον υπόλοιπο κόσμο.

Προτεραιότητα έχει αυτός που μπαίνει

Αυτο ειναι 99%. Ισχυει η προτεραιοτητα απο δεξια, δηλαδη (συνηθως, για κομβους μιας λωριδας) αυτος που μπαινει στον κομβο εχει προτεραιοτητα.Εκτος βεβαια απο τις περιπτωσεις που εχει στοπ αυτος που μπαινει στον κομβο. Στο εξωτερικο λεει ειναι αναποδα.

Και χωρις να ειμαι σιγουρος, εχω την εντυπωση οτι πρεπει να ηταν αναποδα και στην Ελλαδα  μεχρι το 2008. Αλλα μπορει να κανω και λαθος.

Η περιπτωση που λεω εγω ισως ειναι ιδιομορφη ,γιατι ο κομβος προστεθηκε αργοτερα , ειναι και λιγο της πλακας (βασικα δεν θα τον ελεγα καν κομβο )  , δηλαδη   με το που μπαινουν δυο  αυτοκινητα  σε αυτον βρισκονται αμεσως σε τροχια..συγκρουσης.

Παντως χοντρικα λεω το εξης

Ας πουμε οτι το γκρι μαυρο τι ειναι που μπαινει (κινειται ηδη στον κομβο πλεον ) ηταν λιγο πιο πισω , εκει που ειναι το ασημι.Ποιος απο τους δυο θα επρεπε να μπει πρωτος ? Το μαυρο η το ασημι ?

http://www.larissapolitouavrio.gr/wp-content/uploads/2009/11/62.jpg

Ο φρεντο εσπρεσσο με γαλα (οχι καπουτσινο ) πως λεγεται ? Αν εχει καποια ονομασια βεβαια

Αυτη η ερωτηση ηταν τοσο πατατα ?  :rolleyes:

Αυτός που μπαίνει στον κόμβο έχει προτεραιότητα στην Ελλάδα. Εκτός αν υπάρχει ειδική σήμανση (στοπ). Από 'κει και πέρα, έχει προτεραιότητα όποιος είναι από δεξιά. Αν έχεις κενό δρόμο δεξιά σου, έχεις προτεραιότητα. 
Τώρα, αν πχ έχουν μπει κάποιοι στον κόμβο, γιατί είχαν κενό δρόμο δεξιά τους ή δεν είχες φτάσει στον κόμβο εσύ που είσαι από δεξιά τους, κι εσύ δεν έχεις στοπ, τότε πρέπει να σταματήσουν στο ύψος σου, μέσα στον κόμβο, να σου παραχωρήσουν προτεραιότητα και να φύγουν μετά από σένα. 

Αν βλέπω καλά, το ασημί αριστερά, δεν έχει στοπ, άρα έχει προτεραιότητα και οι άλλοι δύο (μωβ και μαύρο) έπρεπε να περιμένουν. 

Αυτο ειναι 99%. Ισχυει η προτεραιοτητα απο δεξια, δηλαδη (συνηθως, για κομβους μιας λωριδας) αυτος που μπαινει στον κομβο εχει προτεραιοτητα.Εκτος βεβαια απο τις περιπτωσεις που εχει στοπ αυτος που μπαινει στον κομβο. Στο εξωτερικο λεει ειναι αναποδα.

Και χωρις να ειμαι σιγουρος, εχω την εντυπωση οτι πρεπει να ηταν αναποδα και στην Ελλαδα μεχρι το 2008. Αλλα μπορει να κανω και λαθος.

Πάντα έτσι ήταν στην Ελλάδα.

Απλά τους έχει κόψει τώρα και βάζουν στοπ σε όσους μπαίνουν στον κόμβο.

Ξαφνικα παρατηρησε ο πατερας μου οτι εχει μυγακια στα ματια. Εκεινα τα μαυρα σημαδακια που οπου κουνας τα ματια πανε και αυτα. Εγω εχω παρατηρησει οτι εχω τετοια χρονια τωρα αλλα ουτε που τα προσεχω. Του λεω οτι τα βλεπει τωρα γιατι εχει εκει το μυαλο του. Εσεις εχετε τετοια; Χρειαζεται επισκεψη σε οφθαλμιατρο η οχι. Διαβασα και τωρα αλλα και παλαιοτερα οτι δεν ειναι κατι σημαντικο.

εμενα μου χε πει ο οφθαλμιατρος οτι δεν ειναι τιποτα.πιθανοτατα λεει ειχα σηκωσει καποια στιγμη αποτομα βαρος

(ελα χριστε και παναγια που κολλαει αυτο :P)  η ειχα στρεσαριστει εντονα καποια στιγμη και ετσι εβλαψα τα ματια μου

(μου λεγε εκει κατι επιστημονικους ορους ουτε που θυμαμαι)

αλλα επειδη η καθε περιπτωση ειναι διαφορετικη καλο ειναι να επισκεφθει εναν οφθαλμιατρο οχι τιποτα να σας φυγει και το αγχος.

(ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΡΘΡΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ αν εχεις καποια συμπτωματα! κανονας!!! 80% νομιζεις οτι εισαι του θανατα και οτι ολα τα συμπτωματα ταιριαζουν με τα δικα σου!! )

Δε ξερω για "μυγακια" αλλά αυτο που βλέπεις καποιες στιγμες κάτι διαφανή μπλιμπλικια σαν να κοιτάς σε μικροσκόποιο είναι φυσιολογικό (φαντάζομαι ως ενα βαθμό) ... το μάτι σου δεν είναι αποστειρομένο περιβάλλον

Πάντα έτσι ήταν στην Ελλάδα.

Απλά τους έχει κόψει τώρα και βάζουν στοπ σε όσους μπαίνουν στον κόμβο.

Ναι παιζει τοτε να αρχισαν να βαζουν τα στοπ παντου.

Στο Ηρακλειο που χρησιμοποιω αμαξι, δε θυμαμαι να'χω πετυχει πουθενα κυκλικο κομβο χωρις στοπ για αυτους που μπαινουν. Και οποτε ειμαι με φιλους μου κλπ, και μπαινω σε κυκλικο κομβο, παντα το συζηταμε και δεν εχω πετυχει ουτε εναν ανθρωπο που να ειναι 100% σιγουρος αν ισχυει αυτο που θυμαται, για την περιπτωση χωρις στοπ. Προφανως ο λογος που γινεται αυτο το μπερδεμα δεν εχει τις ριζες στου στον κοσμο. Αλλα ενταξει, υποθετω στα επομενα χρονια θα γινει πιο ξεκαθαρο. Αμα δεν αρχισουν παλι σε 5-6 χρονια να βγαζουν τα στοπ, επειδη αλλαξαν παλι γνωμη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...