Προς το περιεχόμενο

Μικρές Απορίες - Σύντομες Απαντήσεις

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σε διάβαση πεζών ερχοταν ένας απο 60 μέτρα αποσταση  και μολις με ειδε στη διαβαση αρχισε να επιταχύνει  και να βγαίνει στο αντιθετο ρευμα (επιτιδες) που ημουν και οριακα προλαβα να πηδηξω στο πεζοδρομιο. Δεν φαινοταν νεος κτλ αλλα γυρω 50 χρονων. 

Συγκρατησα τον αριθμο κυκλοφορίας. Μπορώ να τον βρώ;

Αμα εχεις καλες σχεσεις με τον ασφαλιστη σου, μπορεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε διάβαση πεζών ερχοταν ένας απο 60 μέτρα αποσταση  και μολις με ειδε στη διαβαση αρχισε να επιταχύνει  και να βγαίνει στο αντιθετο ρευμα (επιτιδες) που ημουν και οριακα προλαβα να πηδηξω στο πεζοδρομιο. Δεν φαινοταν νεος κτλ αλλα γυρω 50 χρονων. 

τον αλήτη ελπίζω να τον βρεις!!

Στο pc μου έχω εναν ssd με τα windows και τα προγράμματα και εναν hdd στο οποίο έχω εγκαταστήσει και μερικά παιχνίδια.

Θέλω να κάνω φορματ τον ssd και να ξαναπεράσω τα windows. Τον hdd θέλω να τον αφήσω όπως είναι.

Θα υπάρχει κανένα θέμα με τα εγκατεστημένα παιχνίδια του hdd με το φορματ του ssd? Θα τρέχουν κανονικά?

μιλησα με τη λογιστρια στη δουλεια γιατι πηρα το χαρτι μισθοδοσιας χθες και ηταν λιγοτερα τα λεφτα,ειπε εγινε λαθος και να παω τη δευτερα να μου πει ποσα ειναι τα σωστα,απλα θελω να ρωτησω εδω να μου πειτε κι εσεις ποσα ειναι περιπου..λοιπον δουλευα απο 12 μαιου ως χθες αρα 15 και 3 σαββατα με το σημερινο το χαρτι γραφει 18 μερες ασφαλισης,26.18 ειναι το μεροκαματο...σε περσινο χαρτι με 12 μερες,10 μερες και 2 σαββατα δηλαδη ηταν 283 περιπου και φετος με 18 λεει τα ιδια με κρατησεις..εγω λεω πως επειδη στις 15 δε με πληρωσε εκει εγινε το λαθος και δεν εχει βαλει της πρωτης βδομαδας τα λεφτα και υπολογιζω περιπου 100 παραπανω ειναι το λαθος!

Με έχει πιάσει ξαφνικά μια νοσταλγία για τα παλιά καλά περιοδικά PlayStation Magazine, περίοδος 97-01.Είχα αρκετά, αλλά κάποια στιγμή κάποιος τα πέταξε. Έχω τύχη λέτε να βρω σε κανά Μοναστηράκι ή τίποτα αγγελίες;

αυτό που λες θα το ξεμπλοκάρει και για το μέλλον; Τη ξέρω τη μπαταριούλα, αλλά τι σχέση έχει;Τώρα δε μου μπαίνει σε αδρανοποίηση για να το ξανατσεκάρω.Ανοίξει ξανά αμέσως.. πρόβλημα μητρικής δηλαδή;Να το πάω πίσω να το δούνε; Αυτό το πρόβλημα να επεκτήνεται και σε άλλες παραμέτρους;

Η μπαταριούλα δίνει ρεύμα στη RAM όταν ο υπολογιστής είναι εκτός παροχής, γιατί εκεί αποθηκεύονται τα σχετικά δεδομένα από το sleep mode. Αν την αφαιρέσεις αυτά χάνονται οπότε ο υπολογιστής προχωρά σε κανονική εκκίνηση. Όταν εμένα κόλλησε στο sleep, παρά το γεγονός ότι έβγαζα την παροχή, τον άνοιγα και έμπαινε ξανά σε sleep. Όταν έβγαλα τη μπαταριούλα όλα οκ μετά. Αυτό μου συνέβη δύο φορές σε 2 χρόνια. Δε σημαίνει ότι έχει πρόβλημα η μητρική. Ενδέχεται να είναι και καθαρά θέμα software.

Η μπαταριούλα δίνει ρεύμα στη RAM όταν ο υπολογιστής είναι εκτός παροχής, γιατί εκεί αποθηκεύονται τα σχετικά δεδομένα από το sleep mode. Αν την αφαιρέσεις αυτά χάνονται οπότε ο υπολογιστής προχωρά σε κανονική εκκίνηση. Όταν εμένα κόλλησε στο sleep, παρά το γεγονός ότι έβγαζα την παροχή, τον άνοιγα και έμπαινε ξανά σε sleep. Όταν έβγαλα τη μπαταριούλα όλα οκ μετά. Αυτό μου συνέβη δύο φορές σε 2 χρόνια. Δε σημαίνει ότι έχει πρόβλημα η μητρική. Ενδέχεται να είναι και καθαρά θέμα software.

Η δουλειά της μπαταρίας είναι άλλη.

Η παροχή ρεύματος στο sleep mode έρχεται από το τροφοδοτικό.

πάντως να ξέρεις ότι μπορείς να πας στην αστυνομία να το καταγγείλεις, να το αναλάβει ο νόμος και να περαστει και κάπου η συμπεριφορά του και ίσως νάχει κάνει και κάτι άλλο γιατί επικίνδυνος είναι και μάλλον και ανισόρροπος άρα όλο και κάτι ακόμα θάχει κάνει,  και απο αυτούς θα μάθεις και αργότερα και τα στοιχεία του....βρες και ένα μάρτηρα..

Η δουλειά της μπαταρίας είναι άλλη.

Η παροχή ρεύματος στο sleep mode έρχεται από το τροφοδοτικό.

Δεν είναι κακό να διαβάζουμε λίγο πιο προσεκτικά αυτό που γράφει κάποιος. Δεν είπα ότι το Sleep mode τροφοδοτείται από τη μπαταρία. Δες το μήνυμά μου, μιλάω για την περίπτωση που ο υπολογιστής είναι εκτός παροχής.

Διότι όταν το pc δεν παίρνει ρεύμα από πουθενά, τότε είναι η μπαταρία που τροφοδοτεί την προσωρινή μνήμη (του cmos αν δεν κάνω λάθος) και εξ ου και "θυμάται" ο υπολογιστής - όταν ξαναμπει τελικά στην πριζα - ότι προηγουμένως βρισκόταν σε sleep mode.

Γι' αυτό και όταν μου "κόλλησε" στο sleep, δεν "ξύπναγε" ούτε κι όταν τον έβγαζα απ' το ρεύμα. Αντίθετα τον άνοιγα και εμπαινε πάλι σε sleep απευθείας. Το πρόβλημα διορθώθηκε όταν αφαίρεσα τη μπαταρία. Και προφανώς τη λύση αυτή δεν τη σκέφτηκα μόνος μου, ειδικός μη ώντας, αλλά σε tech forum :)

Δεν είναι κακό να διαβάζουμε λίγο πιο προσεκτικά αυτό που γράφει κάποιος. Δεν είπα ότι το Sleep mode τροφοδοτείται από τη μπαταρία.

είπες όμως αυτό:

Η μπαταριούλα δίνει ρεύμα στη RAM όταν ο υπολογιστής είναι εκτός παροχής...

Αυτό φίλε μου είναι λάθος, Η ram (ακόμα & σε sleep mode) τροφοδοτείται από τάση μέσω του τροφοδοτικού και όχι της μπαταρίας (θα ήταν εξάλλου ανορθόδοξο κάτι τέτοιο).

Όταν ο υπολογιστής είναι εκτός παροχής, τότε δεν τροφοδοτείται καθόλου και δεν υφίσταται sleep mode.

Εδώ βέβαια τα λες πολύ σωστά:

Διότι όταν το pc δεν παίρνει ρεύμα από πουθενά, τότε είναι η μπαταρία που τροφοδοτεί την προσωρινή μνήμη (του cmos αν δεν κάνω λάθος) και εξ ου και "θυμάται" ο υπολογιστής - όταν ξαναμπει τελικά στην πριζα - ότι προηγουμένως βρισκόταν σε sleep mode.

είπες όμως αυτό:

Αυτό φίλε μου είναι λάθος, Η ram (ακόμα & σε sleep mode) τροφοδοτείται από τάση μέσω του τροφοδοτικού και όχι της μπαταρίας (θα ήταν εξάλλου ανορθόδοξο κάτι τέτοιο).

Όταν ο υπολογιστής είναι εκτός παροχής, τότε δεν τροφοδοτείται καθόλου και δεν υφίσταται sleep mode.

Και η CMOS RAM είναι RAM, οπότε αυτό που είπα δεν είναι λάθος. Τώρα αν για κάποιο λόγο θέλεις οπωσδήποτε να ψέξεις κάτι σε όλα αυτά που είπα, μπορείς πολύ απλά να πεις ότι δεν διευκρίνισα για ποιά ακριβώς RAM μιλάμε. Όμως αυτό δεν θα βοηθούσε την kyriakh να πάρει απάντηση στο ερώτημά της.

Από κει κ πέρα, αν γνωρίζεις το θέμα καλά, θα μπορούσες να μας εξηγήσεις γιατί και πώς κολλάει το sleep mode, συμβάλοντας έτσι και στο thread. Άυτό θα ήταν χρήσιμο.

Ε, όταν αναφέρεται κάποιος στη ram, αναφέρεται στη ram και όχι στη cmos ram.

Από κει κ πέρα, αν γνωρίζεις το θέμα καλά, θα μπορούσες να μας εξηγήσεις γιατί και πώς κολλάει το sleep mode, συμβάλοντας έτσι και στο thread. Άυτό θα ήταν χρήσιμο.

Δε μπορώ να γνωρίζω το θέμα καθόλου απουσία λεπτομερειών.

Καλύτερα θα ήταν ο χρήστης να ανοίξει νέο θέμα για να βοηθηθεί. Αυτό το νήμα ("μικρές απορίες - σύντομες απαντήσεις") δεν είναι ο κατάλληλος τόπος.

Αν κάτι θα ήταν χρήσιμο & σύντομο εδώ είναι πως δεν χρειάζεται να κάνουμε clear cmos με τον δύσκολο τρόπο, μιας και οι κατασκευαστές εδώ & χρόνια έχουν προβλέψει & προσφέρουν clear cmos jumper.

cmos.jpg

Ε, όταν αναφέρεται κάποιος στη ram, αναφέρεται στη ram και όχι στη cmos ram.

Δε μπορώ να γνωρίζω το θέμα καθόλου απουσία λεπτομερειών.

Καλύτερα θα ήταν ο χρήστης να ανοίξει νέο θέμα για να βοηθηθεί. Αυτό το νήμα ("μικρές απορίες - σύντομες απαντήσεις") δεν είναι ο κατάλληλος τόπος.

Αν κάτι θα ήταν χρήσιμο & σύντομο εδώ είναι πως δεν χρειάζεται να κάνουμε clear cmos με τον δύσκολο τρόπο, μιας και οι κατασκευαστές εδώ & χρόνια έχουν προβλέψει & προσφέρουν clear cmos jumper.

cmos.jpg

Είδες τελικά που υπήρχε χρήσιμο post να κάνεις; 

Είδες τελικά που υπήρχε χρήσιμο post να κάνεις; 

Και το 1ο ποστ χρήσιμο ήταν μιας & ξεκαθάριζε παραπληροφοριτική απάντηση.

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...