Προς το περιεχόμενο

Μικρές Απορίες - Σύντομες Απαντήσεις

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα παιδιά.
ξεκίνησα να κάνω τις ελεύθερες ώρες μου παζλ και έχω κάνει 3. θέλω κάπως να τα αποθηκεύσω όχι σε κάδρα όμως και βρήκα κάποια Link.png Site: Puzzle Stow & Go αλλα όλα πάνω κάτω κοστίζουνε 15 + ευρώ. Μπορεί κανεις να μου προτείνει κάτι φτηνότερο

Αυτο που δειχνεις δεν ειναι για ετοιμα παζλ, ειναι για να μεταφερεις τα μισοτελειωμενα και να μην τα εχεις χυμα μεσα στο σπιτι. Επειδη τα εχω δει, ακομα κι αν ειχες να δινεις 15 ευρω, δεν αξιζουν για να τα κολλησεις εκει πανω, ειναι σαν πανι.

Χαρτονι που ειπωθηκε λιγο παραπανω. Δεν θυμαμαι πως το λενε, ειναι λιγο παχυ αφρολεξοειδες (οχι απλο χαρτονι δηλαδη), ενιοτε χρησιμοποιειται για κατασκευες/μοντελισμο, κανει 2,5 λιρες το καθενα και χωραει παζλ των 1000 κομματιων. Αν πας σε βιβλιοπωλειο θα ξερουν να σου δειξουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ερωτηση..

Εχω ενα κυκλο που ξερω την διαμετρο του.

Βρισκω την περιμετρο του με τον τυπο 2*π*(δ/2)

Μετα μπορω ξερωντας την περιμετρο του να κοψω μια ορθωγωνια λαμαρινα και να φτιαξω ξανα τον ιδιο κυκλο σε κουρμπαδορο..

Πχ η διαμετρος ειναι 4 μετρα η περιμετρος ειναι καπου 12,5 μετρα και εχει υψος 1 μετρο ο κυκλος

Η ορθογωνια λαμαρινα θα πρεπει να ναι 12.5*1 μετρο σωστα;

Παιδιά, στο μtorrent πως αλλάζουμε το σημείο που αποθηκεύονται τα αρχεία;

Αυτό που εμφανίζεται όταν κατεβάζεις το torrent, το οποίο πάτησα όμως να μην ξαναεμφανιστεί

Σωραία! Το έψαχνα πολύ καιρό.

Ερωτηση..
Εχω ενα κυκλο που ξερω την διαμετρο του.

Βρισκω την περιμετρο του με τον τυπο 2*π*(δ/2)

Μετα μπορω ξερωντας την περιμετρο του να κοψω μια ορθωγωνια λαμαρινα και να φτιαξω ξανα τον ιδιο κυκλο σε κουρμπαδορο..

Πχ η διαμετρος ειναι 4 μετρα η περιμετρος ειναι καπου 12,5 μετρα και εχει υψος 1 μετρο ο κυκλος

Η ορθογωνια λαμαρινα θα πρεπει να ναι 12.5*1 μετρο σωστα;

Θες δηλαδή να φτιάξεις ένα κοντό βαρέλι, με ύψος ένα μέτρο. Η περίμετρος του βαρελιού θα είναι προφανώς όσο το μήκος της λαμαρίνας. Αυτό που είπες δηλαδή

Αυτο που δειχνεις δεν ειναι για ετοιμα παζλ, ειναι για να μεταφερεις τα μισοτελειωμενα και να μην τα εχεις χυμα μεσα στο σπιτι. Επειδη τα εχω δει, ακομα κι αν ειχες να δινεις 15 ευρω, δεν αξιζουν για να τα κολλησεις εκει πανω, ειναι σαν πανι.

Χαρτονι που ειπωθηκε λιγο παραπανω. Δεν θυμαμαι πως το λενε, ειναι λιγο παχυ αφρολεξοειδες (οχι απλο χαρτονι δηλαδη), ενιοτε χρησιμοποιειται για κατασκευες/μοντελισμο, κανει 2,5 λιρες το καθενα και χωραει παζλ των 1000 κομματιων. Αν πας σε βιβλιοπωλειο θα ξερουν να σου δειξουν.

Mετα πως τα "Στολιζουμε" ; σκεφτομουν να παιρνα παζλ και μετα καπως να τα εκανα σαν κορνιζα ενα πραγμα :P απλα και καλα πως βαζεις αυτο το ψευτοτζαμακι που εχουν τα καδρα; λογικα δε θα "χαλαει" το παζλ αμα ειναι απροστατευτο;

Σωραία! Το έψαχνα πολύ καιρό.

Θες δηλαδή να φτιάξεις ένα κοντό βαρέλι, με ύψος ένα μέτρο. Η περίμετρος του βαρελιού θα είναι προφανώς όσο το μήκος της λαμαρίνας. Αυτό που είπες δηλαδή

Αρα σωστα το λεω/σκεφτηκα...

Κατι αλλο σε αυτη την λαμαρινα που θα τη κανω κυλινδρο.

Θελω να κανω τρυπες στρογγυλες που οταν το καλιμπραρο να ειναι απεναντι και να μπορει να περασει σωληνας απο μεσα..

Αυτο πως το καταφερνω..

τα κέντρα των τρυπών (χοχο) θα έχουν απόσταση μεταξύ τους ίση με το μισό του μήκους της λαμαρίνας (της περιμέτρου του κύκλου δηλαδή). Και πρέπει να είναι και ακριβώς στο ίδιο ύψος (ως προς το πλάτος της λαμαρίνας, δηλαδή το ύψος του βαρελιού).

Δηλαδη εχω το κοψει την λαμαρινα 12.5*1 μετρο

Πχ αν ανοιξω μι τρυπα 20 εκατοστα απο την αρχη τις αριστερης πλευρας με μηκος 50 εκατοστα και μια τρυπα ιδια απο την δεξια πλευρα με 20 εκατοστα και 50 εκατοστα μηκος, οταν το κυλινδραρο αυτες θα ναι απεναντι;

Ή αν κανω πχ 7 τρυπες στο κεντρο της λαμαρινας στα 0,50 μετρα και τρεις απο δεξια στα 40 εκατοστα και τεσσερησ απο αριστερα παλι 40 εκατοσταετσι δεν θα χει ελικοειδης μορφη κιολας;;

το μήκος της λαμαρίνας είναι 12,5 μέτρα. Αν ανοίξεις δύο τρύπες που τα κέντρα τους να απέχουν μεταξύ τους 12,5 / 2 = 6,25 μ, και να έχουν και την ίδια απόσταση από την μεγάλη πλευρά της λαμαρίνας σου (πχ 50 εκ αν το θες στην μέση του ύψους του βαρελιού σου), όταν κάνεις τον κύλινδρο οι τρύπες θα είναι ακριβώς απέναντι.

τι διάολο θες να φτιάξεις...

αυτό με την ελικοειδή μορφή δεν το κατάλαβα ντιπ...

Ειναι λεβητας με σωληνες μεσα...

Γι αυτο θελω να το κανω με ελικοειδη μορφη...

Γιατι το ειδα το αρχικο λεβητα..

Ειναι ο ενας σωληνας στην αρκη του ορθωγωνιου και ο δευτερος εχει 14 εκατοστα αποσταση τα κεντρα τους διαγωνια, (συνολο 2 ζευγαρια τρυπες)

λέβητας με 4 μέτρα διάμετρο;; :unsure:

δεν είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνω... Νομίζω έχουμε θέμα με τους ορισμούς μας, ορθογώνιο, έλικα... Έλικα είναι σαν σερπαντίνα ένα πράγμα, μια περιστροφική και μια διαμήκης κίνηση ταυτόχρονα.

Αν κατάλαβα: θες ένα βαρέλι, που όπως θα είναι όρθιο, μια σωλήνα θα το τρυπάει από μια πλευρά και θα βγαίνει από την άλλη, και σε ένα άλλο σημείο, σε διαφορετικό ύψος και πλάτος, μια άλλη σωλήνα θα κάνει το ίδιο;

Βασικα πολλες σωληνες θα υπαρχουν μεσα... Και γω τονειδα και ειναι τεραστιο... Μπορω να μπω μεσα αν θελω...

Απλα οι σωληνες δεν θα ναι ολες στην ιδια ευθεια αλλα θα απεχουν τα κεντρα τους διαγωνια 14 εκατοστα...αρα θα χουν μια κλιση ολες οι σωληνες μεταξυ τους... Μπορει ο πρωτος με τον μεσαιο και τελευταιο να ειναι στην ιδια ευθεια...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...