Προς το περιεχόμενο

Μικρές Απορίες - Σύντομες Απαντήσεις

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω ενα μαγαζί σε ισόγειο ( πχ συνεργείο,εργαστήριο,φαρμακείο,βιβλιόωλείο,οτιδήποτε) .

Στα πλαίσια "εκφοβισμού" ή "αποτροπής" απο το να συμβεί κάτι το ανεπιθύμητο στην επιχείρηση , μπορώ να βάλω ΨΕΥΤΙΚΕΣ κάμερες στους χώρους της επιχείρησης και μια έξω ωστε υποτιθεται να "πιάνουν" την είσοδο και τους εσω χώρους ; Αν οχι ψεύτικες ( πες κανεις πατέντα , πιανουν τα χέρια σου ) εστω καμια καμερα σπασμενη , για πεταμα κλπ ,

απλα και μονο για το θεαθήναι για να το βλέπουν και να "αποτρεπονται" απο κλοπη πχ ;

( τα εισαγωγικά τα βαζω γιατι ξερω οτι αν θελει ο αλλος να κλεψει,θα κλέψει , οκ εχω επιγνωση )

Όπως επισης καρτελες σε τοιχο που λέει "ο χωρος παρακολουθειται απο κλειστο κυκλωμα " κλπ χωρις σαφως να λεει " απο την ταδε εταιρια "

Υπάρχει Νομικό κώλυμα για κάτι τέτοιο ; Είναι παράνομο ;

Sent from my iPhone using Insomnia

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

ένα μαγαζί και μια πολυκατοικία στη γειτονιά μου στη Σαλόνικα έχουν αυτό ακριβώς που λες. (δεν ξέρω αν οι κάμερες είναι fake) αλλά έχουν κάμερες και μια πινακίδα πως ο χώρος παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης ή κάπως έτσι.

Οι καμερες δεν κανουν τιποτα, ο αλλος μπαινει με κουκουλα κι αντε βρες τον.

Βαλε κουτι συναγερμου, νομιζω θα λειτουργησει καλυτερα ως αποτρεπτικο.

Νομίζω σε δική σου ιδιοκτησία κάνεις ό,τι θέλεις όσον αφορά τις κάμερες.

Σε δημόσιο χώρο δε γίνεται να μπουν. Για να γίνω πιο σαφής: π.χ. η τάδε δημόσια υπηρεσία, ας πούμε η ΔΕΗ, δε μπορεί να βάλει κάμερες σε κάποια κολόνα για να δει ποιος κλέβει τις λάμπες τα βράδια.

Γελοίο παράδειγμα, αλλά αυτό μου ήρθε.

Κάνεις ότι θες. Αρκεί οι κάμερες να μη καταγράφουν εκτός του καταστήματος και η εξωτερική να μη βλέπει πέρα από τη πόρτα σου. Ούτε καν το πεζοδρόμιο. Αν μπαίνει κόσμος θα πρέπει να υπάρχει ταμπέλα σε εμφανή σημεία. Αν είναι μέρος όπως καφέ απαγορεύεται να καταγράφεις το κόσμο. Εκεί είναι δηλωμένο ένα άτομο που είναι υπεύθυνο για πρόσβαση σε καταγραφικό κλπ. Δεν ξέρω αν έγινα κατανοητός. Παράθυρα και τρύπες υπάρχουν όπως παντού άλλωστε

Thanks για την απάντηση .

Ωστόσο δεν αναφαίρομαι σεβολοκληρο σύστημα με κάμερες ασφαλείας ( με καταγραφες κλπ )

Λεω για το αν είναι παράνομο να πάρω 2-3 κουτιά , να τα κάνω να μοιάζουν με κάμερες ( πιάνουν τα χέρια μου ) ή τίποτα χαλασμένες κάμερες προς απόσυρση κλπ και να τα βάλω μέσα στο μαγαζί . Απλά δηλαδή να κρεμάσω 2-3 μεταλλικά κουτάκια στις γωνίες κλπ , να βαλω και 2 ταμπέλες "καταγραφεται ο χωρος για την ασφαλεια" και ολο αυτό για μπλόφα .

Ουτε καταγραφή , ουτε καλωδια ουτε τίποτα.

Sent from my iPhone using Insomnia

Όχι δεν είναι παράνομο απλά σου είπα και αυτά μη πέσεις σε κανένα τρελό και σου κάνει μήνυση νομίζοντας ότι τον καταγράφεις. Όχι ότι δε θα βρεις το δίκιο σου αλλά γιατί να τρέχεις. Οπότε φτιάξε αυτό που θες αρκεί να μην φαίνεται ότι κοιτάει στη μέση του δρόμου. Και ας είναι ψεύτικο.

Btw υπάρχουν έτοιμες ψεύτικες κάμερες που παίρνουν και μπαταρίες για λαμπάκι και για να γυρνάνε. Πουλάνε κι εδώ αλλά μπορείς να φέρεις και από ebay με μικρό κόστος αρκεί να τις αλλάξεις λίγο ή να βάλεις κανένα αυτοκόλλητο

• Like 1

Aκομα bs player που ψαχνει μονος του για subs.

Εχε στο μυαλο σου και το vobsub που παιζει μονο του τα subs σε players που δεν εχουν αυτη την δυνατοτητα.

• Like 1

1) Στον φουρνο μικροκυματων πειραζει αμα ειναι στην πριζα ολη την ωρα? Βαριεμαι να βγαζω το καλωδιο και να το βαζω καθε φορα που το χρησιμοποιω.

2) Στον ιδιο φουρνο παλι, στα αριστερα του που εχει τρυπες για να βγαινει αερας, εχω βαλει τροφιμα (δημητριακα, μερεντες κτλ). Υπαρχει καποιος κινδυνος;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...