Προς το περιεχόμενο

Μικρές Απορίες - Σύντομες Απαντήσεις


Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Moderators

Εκτος αν είσαι κοσμοτε η οποια υποστηρίζει αυτο με τις 2 σιμ δωρεαν. Η βοντα νομίζω το εχει επι πληρωμη. 

 

Οι κλωνοποίηση δε λειτουργεί με τις καινούριες σιμ :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Περί βιταμίνης C το ανάγνωσμα. Επειδή διάβασα ότι οξειδώνεται εύκολα, θα ήθελα να μάθω πόσο εύκολα.

 

Δηλαδή στίβω λεμόνι ή καθαρίζω πορτοκάλι. Μισή ώρα μετά πόση βιταμίνη είναι ακόμα "ζωντανή"; Το 90%; Το 50%; Ή έχει πάει ήδη στα θυμαράκια;

 

Επίσης, ας πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα. Κόβω μισό λεμόνι ή πιπεριά κόκκινη, και το υπόλοιπο το βάζω στο ψυγείο. Σ' αυτό έχει παραμείνει η βιταμίνη C και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσια την επόμενη μέρα ή πάπαλα;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Περί βιταμίνης C το ανάγνωσμα. Επειδή διάβασα ότι οξειδώνεται εύκολα, θα ήθελα να μάθω πόσο εύκολα.

 

Δηλαδή στίβω λεμόνι ή καθαρίζω πορτοκάλι. Μισή ώρα μετά πόση βιταμίνη είναι ακόμα "ζωντανή"; Το 90%; Το 50%; Ή έχει πάει ήδη στα θυμαράκια;

 

Επίσης, ας πάρουμε ένα άλλο παράδειγμα. Κόβω μισό λεμόνι ή πιπεριά κόκκινη, και το υπόλοιπο το βάζω στο ψυγείο. Σ' αυτό έχει παραμείνει η βιταμίνη C και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτούσια την επόμενη μέρα ή πάπαλα;

 

Η βιταμίνη C θα οξειδωθεί μόνο στις εσωτερικές επιφάνειες (και εκεί σε πολύ μικρό ποσοστό) των κομματιών τον φρούτων. Ποσοστά δεν θυμάμαι τώρα να σου γράψω. Σίγουρα έχεις έναν ρυθμό οξείδωσης μικρό όμως και με την φλούδα όταν είναι υπάρχει στα φρούτα , ο οποίος σίγουρα αυξάνει όταν αφαιρεθεί η φλούδα αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνει τον ρυθμό οξείδωσης πολτοποιημένων ή χυμοποιημένων φρούτων. Αυτά σε πολύ γενικές γραμμές.

 

Edit: Μετά από λίγο ψάξιμο σε άρθρα φαίνεται ότι δεν ακολουθείται ο ίδιος ρυθμός μείωσης σε κάθε φρούτο. 

 

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή εγώ που έφερα δυό σακούλες λεμόνια απ' το χωράφι,τάστιψα και τάβαλα σε νάϋλον παγοκύστες στη κατάψυξη,πόσο θα κρατήσει η μαγκιά τους;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τι (και πώς) να τσεκάρω πριν αγοράσω ένα μεταχειρισμένο λαπτόπι; Μην φάμε καμιά φόλα και ποιός την ακούει την μανούλα μετά :-D

 

-Έλεγχος μνήμης ram , σκληρού δίσκου με το memtest και harddisk sentinel .

-Θερμοκρασίες

-Θόρυβο που κάνει το cooling fan

-Κατάσταση Μπαταριας

-Έλεγχος οθόνης για καμμένα pixel

-Έλεγχος πληκτρολογιου

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η βιταμίνη C θα οξειδωθεί μόνο στις εσωτερικές επιφάνειες (και εκεί σε πολύ μικρό ποσοστό) των κομματιών τον φρούτων. Ποσοστά δεν θυμάμαι τώρα να σου γράψω. Σίγουρα έχεις έναν ρυθμό οξείδωσης μικρό όμως και με την φλούδα όταν είναι υπάρχει στα φρούτα , ο οποίος σίγουρα αυξάνει όταν αφαιρεθεί η φλούδα αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνει τον ρυθμό οξείδωσης πολτοποιημένων ή χυμοποιημένων φρούτων. Αυτά σε πολύ γενικές γραμμές.

 

Edit: Μετά από λίγο ψάξιμο σε άρθρα φαίνεται ότι δεν ακολουθείται ο ίδιος ρυθμός μείωσης σε κάθε φρούτο. 

 

 

 

Εντάξει, δε θέλω ποσοστά ακρίβειας για να γράψω επιστημονικό άρθρο, απλά κάποιος με είπε οτι άμα καθαρίσεις π.χ πορτοκάλι . σε 15 λεπτά η C χάθηκε. Είναι πράγματι τόσο ευαίσθητη; Ή και μια ώρα μετά το μεγαλύτερο ποσοστό παραμένει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή εγώ που έφερα δυό σακούλες λεμόνια απ' το χωράφι,τάστιψα και τάβαλα σε νάϋλον παγοκύστες στη κατάψυξη,πόσο θα κρατήσει η μαγκιά τους;

Καμια έγκυρη απάντης,παρακαλώ,να γλυτώσω καμια βδομάδα στοχευμένο ιντερνέτ;

 

Στη χειρώτερη θα τα χρησιμοποιήσω σαν εναλλακτικά παγάκια στο φραπέ μου, σε συνδυασμό με τσίπουρο η βότκα.

 

 

 

Πάει;:P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εντάξει, δε θέλω ποσοστά ακρίβειας για να γράψω επιστημονικό άρθρο, απλά κάποιος με είπε οτι άμα καθαρίσεις π.χ πορτοκάλι . σε 15 λεπτά η C χάθηκε. Είναι πράγματι τόσο ευαίσθητη; Ή και μια ώρα μετά το μεγαλύτερο ποσοστό παραμένει;

Όχι δεν θεωρώ πως αυτό που σου είπαν ισχύει. Έτσι κι αλλιώς η βιταμίνη C αν δεν κάνω λάθος βρίσκεται μέσα στα χυμοτόπια των κυττάρων, οπότε σίγουρα δεν έχουμε άμεση επαφή με τον ατμοσφαιρικό αέρα. Και στην μια ώρα μια χαρά θα είσαι.

Με κάθε επιφύλαξη πάντα. 

 

Καμια έγκυρη απάντης,παρακαλώ,να γλυτώσω καμια βδομάδα στοχευμένο ιντερνέτ;

 

Στη χειρώτερη θα τα χρησιμοποιήσω σαν εναλλακτικά παγάκια στο φραπέ μου, σε συνδυασμό με τσίπουρο η βότκα.

 

 

 

Πάει; :P

Σίγουρα παίζει ρόλο η μεταχείριση του χυμού από την εξαγωγή του μέχρι και να παγώσει. Στην κατάψυξη και σε ναύλον (δεν ξέρω την διαπερατότητα του σε αέρια) είσαι σίγουρα πολύ πιο εξασφαλισμένος από απλά να ήταν στον ψυγείο. Επίσης αυτό για την μαγκιά δεν το πολύ κατάλαβα. Τι θέλεις να κάνεις ακριβώς με τα παγάκια;

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θέλω να τα βγάζω σε άτακτα χρονικά διαστήματα,να τα βάζω σε ένα ποτήρι με νερό,νε περιμένω να λυώσουν και να πίνω original λεμονάδα.

 

Τα βάζω σε "βαθειά κατάψυξη",μείον 30.

 

Όταν λέω "μαγκιά"εννοώ τη δραστικότητα της ουσίας,τον αιθέρα (χωρίς θεό η διάολο:P),είναι χαριτωμενιά για τη παρέα η έκφραση αυτή.

 

Ευχαριστώ που ασχολήθηκες με την ερώτησή μου.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...