Προς το περιεχόμενο

Μικρές Απορίες - Σύντομες Απαντήσεις

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω στο μπαλκόνι ξύλινα έπιπλα σαν κ αυτό και ξέχασα να τα στείλω αποθήκη πριν φάνε βροχή και μπουνιές απο τον αέρα. 

Μέχρι τώρα τους έριχνα ένα απλό καθάρισμα με νωπό πανί, τα τύλιγα μέσα σε μεγάλα πανιά κ τα αποθήκευα,

αλλά θέλω λίγο να τα περιποιηθώ καλύτερα. 

Να τα περάσω με βερνίκι ή ένα λάδι προστασίας που βρήκα στο praktiker; Επίσης καλύτερα τώρα πριν την αποθήκη ή όταν ξαναβγούν του χρόνου πριν τη χρήση τους;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν ξέρω τι κάνει αυτό το λάδι, αλλά το βερνίκι μου φαίνεται λίγο overkill για έπιπλο που έφαγε μια φορά βροχή. Εγώ πέρασα με τέτοιο την πέργκολα που τρώει καιρό καμιά δεκάρα χρόνια τώρα και πήρε μέχρι το 2ο χέρι. Αλλά μπορείς να το συνδυάσεις για να τα ανανεώσεις κι όλας, επιλέγοντας αν θα ναι διαφανές, σκούρο κτλ.

Θα πρότεινα να το κάνεις την άνοιξη που θα ναι τίγκα στεγνά για να μην εγκλωβίσεις ήδη υπάρχουσα υγρασία μέσα στο ξύλο.

Άμα λέω μαλακίες, πείτε.

Σε εξωτερικό χώρο, 3-4 μέρες χωρίς βροχή σε ήλιο και αέρα κι έχουν στεγνώσει, δεν υπάρχει λόγος να περιμένει ως την άνοιξη. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να τα βάψει τώρα. Μπορεί να τα αφήσει να στεγνώσουν, να τ' αποθηκεύσει και να τα βάψει τέλος άνοιξης που θα τα στήσει ξανά.

Α, και πολύ καλό γυαλοχαρτάρισμα πριν. Βάψιμο χωρίς αυτό είναι δώρο άδωρο.

Επίσης, αν έχουν χάσει το χρώμα τους και πάρεις λάδι με χρώμα, να φροντίσει να πάρεις ιδια απόχρωση ή ενα τόνο πιο σκουρο. Το ανοιχτό δεν μπορεί να πιάσει σε ήδη υπάρχουσα πιο σκούρα επιφάνεια.

Το βερνίκι το χρησιμοποιούμε μετά το λάδι, είναι για επιπλέον προστασία και απολύτως απαραίτητο σε επιπλα εξωτερικου χωρου.

• Like 1

έστω ότι έχεις αφήσει τόνγκα στην δεή μερικούς λογαριασμούς, χρωστάς αρκετά και έρχονται και σου κόβουν το ρεύμα: Από εκεί και πέρα, τι γίνεται; Με το χρέος εννοώ, το οποίο περιλαμβάνει και χαράτσια κλπ κλπ. Κινείται η δεη νομικά; Πάει το χρέος στην εφορία; Αφήνεις το ρεύμα κομμένο και όλα καλά, σε ξεχνάνε;

• Moderators

Κανείς από Πάτρα να επιβεβαιώσει ότι το ΚΕΠ έχει μεταφερθεί στο συνεδριακό κέντρο του λιμανιού, και ότι αυτό το κέντρο βρίσκεται ακριβώς εδώ που δείχνει ο χάρτης;

http://www.patrasport.gr/?section=1704&language=el_GR

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...