zio10 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Ακόμα και αν μόλις έστριψε για να βγει στον δρόμο που λέμε? Δεν μου φαίνεται σωστό. Θα μπορούσε να έχει οτιδήποτε ήδη σε αυτόν τον δρόμο: παιδιά, ζώα, όχημα να έρχεται από την άλλη κατεύθυνση...(είναι μικρός δρόμος διπλής κατεύθυνσης σε κατοικημένη περιοχή και έξω από σχολείο). Με άλλα λόγια, οι γονείς ξεπαρκάρουν όταν αφήνουν ή παίρνουν τα παιδιά τους και συχνά εμφανίζονται εξυπνάκηδες που βγαίνουν από το πουθενά και θέλουν προτεραιότητα. Εγώ τους βρίζω συνέχεια αλλά θέλω να ξέρω μην τυχόν και έχουν δίκιο βάσει νόμου. Δεν ξέρω τι γίνεται λόγω αυτής της λεπτομέρειας, αλλά ακόμα κι έτσι το θεωρώ πιο πιθανό να έχουν αυτοί προτεραιότητα.
stamatisj1 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Επειδή θα βάλω στον τοίχο τηλεόραση, τα καλώδια πως τα κρύβουμε; Σκέφτηκα μια καλή λύση να τα μαζέψω όλα σε ένα μέρος και μετά να τα κρύψω με κάτι σαν μικρό τοίχωμα. Δεν έχω ιδέα αν υπάρχει αυτό που λέω και αν είναι εφικτό. Τι προτείνετε εσείς; Σε πλαστικό κανάλι (δες σε κάποιο καταστημα ηλεκτρολογικών) θα βάλεις τα καλώδια. 2
GreekMonkey Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Επίσης κάτι άλλο. Υπάρχει δυνατότητα ένα πληκτρολόγιο να βγάζει έξοδο σε δύο συσκευές; Θέλω με λίγα λόγια να έχω ένα πληκτρολόγιο και για τον σταθερό και για το raspberry.
giorgolavos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Επειδή θα βάλω στον τοίχο τηλεόραση, τα καλώδια πως τα κρύβουμε; Σκέφτηκα μια καλή λύση να τα μαζέψω όλα σε ένα μέρος και μετά να τα κρύψω με κάτι σαν μικρό τοίχωμα. Δεν έχω ιδέα αν υπάρχει αυτό που λέω και αν είναι εφικτό. Τι προτείνετε εσείς; http://www.praktiker.gr/c/kanalia-258 -τα κολλας στον τοιχο, -περνας τα καλωδια μεσα, -βαφεις το καναλι στο χρωμα του τοιχου.
Θεkλα Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δεν ξέρω τι γίνεται λόγω αυτής της λεπτομέρειας, αλλά ακόμα κι έτσι το θεωρώ πιο πιθανό να έχουν αυτοί προτεραιότητα. Και εγω το ιδιο νομιζω. Μηχανακι μαλλον. Κανενας να ξερει καλά; 1
gokuthelegend Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Πως θα μπορούσαμε να μεταφράσουμε στα Ελληνικά την λέξη jaywalk/-ing, δηλαδή να περνάω απέναντι τον δρόμο με ανορθόδοξο τρόπο (πχ να μην υπάρχει διάβαση πεζών); Υπάρχει αντίστοιχη λέξη στα ελληνικά ή πρέπει να το εξηγήσω, δηλαδή "περνάω παράνομα τον δρόμο";
astrosunnefo Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δε νομίζω πως υπάρχει μία αντιπροσωπευτική λέξη. Φραστικά θα δώσεις τη σημασία της.
idomeneas7 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Αν βοηθάει, ο δρόμος που λέω έχει στοπ και στις δύο άκρες του που κοιτάει προς τα "μέσα". Δηλαδή αν κάποιος φεύγει από το σχολείο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, έχει στοπ στην διασταύρωση. Επίσης υπάρχει διάβαση. Δεν ξέρω ρε παιδιά, δεν μου φαίνεται σωστό να μπορεί να στρίβει κάποιος σε τέτοιο δρόμο και να μην κόβει ταχύτητα/παραχωρεί προτεραιότητα σε οποιονδήποτε ήδη βρίσκεται εκεί.
Pa0ki Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δεν καταλαβαίνω που κολλάνε τα στοπ(που δεν αφορούν καν αυτόν που μπαίνει) και η διάβαση με την προτεραιότητα ανάμεσα σε εσένα που ξεπαρκάρεις και σε αυτόν που κινείται κανονικά 1
Praetorianos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Αν βοηθάει, ο δρόμος που λέω έχει στοπ και στις δύο άκρες του που κοιτάει προς τα "μέσα". Δηλαδή αν κάποιος φεύγει από το σχολείο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, έχει στοπ στην διασταύρωση. Επίσης υπάρχει διάβαση. Δεν ξέρω ρε παιδιά, δεν μου φαίνεται σωστό να μπορεί να στρίβει κάποιος σε τέτοιο δρόμο και να μην κόβει ταχύτητα/παραχωρεί προτεραιότητα σε οποιονδήποτε ήδη βρίσκεται εκεί. Ό,τι ακριβώς είπε το pa0ki. Άσχετα τα στοπ και οι διασταυρώσεις. Αν δεν έχει αλλάξει κάτι ισχύει: Aρθρo 21 Kανόνες για τoυς ελιγμoύς των oxημάτων 1. O oδηγός πoυ πρoτίθεται να εκτελέσει ελιγμό, oφείλει πρoηγoυμένως να βεβαιωθεί ότι μπoρεί να τo πράξει xωρίς κίνδυνo ή παρακώλυση των λoιπών xρηστών της oδoύ, oι oπoίoι κινoύνται πίσω, μπρoστά ή πλάι τoυ, ή ετoιμάζoνται να τoν πρoσπεράσoυν, λαμβάνoντας υπόψη τη θέση, την κατεύθυνση και την ταxύτητά τoυς. Ελιγμός = ξεπαρκάρισμα, άρα ο ορισμός της περίπτωσης σου. Ακόμα κι αν πεις "εγώ εκτελώ ελιγμό", δεν "προτίθεμαι", ισχύει ότι παρακωλύεις τον άλλο χρήστη. Ακόμα κι αν παραβλέψεις και αυτό, αν έρθει αστυνομία / ασφαλιστική, απλά θα ισχυριστεί ο άλλος ότι "εκεί που προχωρούσα, ξαφνικά μπήκε μπροστά μου και με έκλεισε", και καλά ξεμπερδέματα. Από κει και πέρα, λίγο ηθολογικό κυρελέησο: Ρε παιδιά αν βλέπετε μηχανή, ακόμα κι αν είναι τίγκα μαλάκας ο καβαλάρης, προσπαθείτε να παραχωρείτε προτεραιότητα ή έστω να φρενάρετε σε περιπτώσεις που δεν είστε 100% τι ισχύει, όπως παραπάνω. Αν γίνει μαλακία εσείς απλά θα έχετε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να γλιτώσετε 1,5 δευτερόλεπτο από τον πολυτιμότατο χρόνο σας, κι ο άλλος θα έχει σκάσει με τα μούτρα σε 1,5 τόνο λαμαρίνα.. 2
Lucifer Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Πώς λεγόταν αυτό το πρόγραμμα που έκανε την ίδια δουλειά με το Hamachi αλλά ήταν πιο public με δωμάτια για join/host των παιχνιδιών που υποστήριζε;
thomasG4 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Πώς λεγόταν αυτό το πρόγραμμα που έκανε την ίδια δουλειά με το Hamachi αλλά ήταν πιο public με δωμάτια για join/host των παιχνιδιών που υποστήριζε; GameRanger; 1
idomeneas7 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2016 Εγώ απλά μένω σε αυτό το δρόμο, το παιδί μου δεν πάει σχολείο ακόμα. Απλά κάθομαι στο μπαλκόνι και βλέπω τι γίνεται από κάτω, δεν μου φαίνεται να πράττουν σωστά οι μηχανάκηδες και ωσάν κυράτσα τους βρίζω (δεν με ακούνε). Δεν κόβουν ταχύτητα και απλά παίρνουν τη στροφή κορνάροντας σε φάση "ανοίξτε δρόμο να περάσω", κάνοντας σλάλομ ανάμεσα στα αυτοκίνητα που προσπαθούν να φύγουν (και ενιοτε οικογένειες που περνάνε το δρόμο). Γαμώτο, μου τη σπάει που είναι νόμιμοι. Θα τους βρίζω πιό δυνατά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις