Προς το περιεχόμενο

Μικρές Απορίες - Σύντομες Απαντήσεις

Lucifer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γνωριζει κανεις αν παιζει καμια επιδοτηση για ανακαινιση διαμερισματος απο ανθρωπο μεγάλης ηλικιας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 18,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Θα ηθελα 1-2 γνώμες για δωρεαν αντιιικο σε win10. Ευχαριστώ

Εγώ αν έχω ενεργοποιημένο antivirus των windows έχω συνήθως τα τελευταία χρόνια...στα 10 δεν το έχω δοκιμάσει αλλά λογικά το ίδιο θα είναι.

Εγώ αν έχω ενεργοποιημένο antivirus των windows έχω συνήθως τα τελευταία χρόνια...στα 10 δεν το έχω δοκιμάσει αλλά λογικά το ίδιο θα είναι.

Εγω στα 7 χρησιμοποιω το firewall τους μόνο.

Δε βρισκω λογο να εμπιστευτω το αντιικο τους, οταν υπαρχουν τοσα αλλα και καλυτερα.

Βρε παιδια λυστε μου μια απορια σας παρακαλω. Μπηκα στο ταξι με αλλους δυο φιλους μου και επειδη του ειπαμε να κανει του ταξιτζη 2 στασεις που ηταν στον δρομο του (επειδη θελαμε να παμε σπιτια μας) , συνολικα 3 στασεις δηλαδη , μας την ''βγήκε'' και απο πανω..ειπε ''ποσες στασεις θα κανω πια? ''  '' μα ποιος θα πληρωσει για ολες αυτες τις στασεις'' ......αφου το ταξιμετρο γραφει..και 100 στασεις να κανει , τι τον νοιαζει? Ειναι σαν να μας λεει ''ρε μαγκες παρτε 3 διαφορετικα ταξι εφοσον θελετε 3 στασεις''.

Πλήρωσε ο τελευταίος; Μάλλον θα ήθελε να πληρωθεί από τον καθένα ξεχωριστά γι'αυτό στράβωσε...:)

Να σου πω την αλήθεια από τα δωρεάν δεν θεωρώ και κανένα κορυφαίο, οπότε αν θέλω κάποιο αφήνω της Microsoft.

Και δε φοβασαι οτι η microsoft μπορει να σε κατασκοπευει?

Βρε παιδια λυστε μου μια απορια σας παρακαλω. Μπηκα στο ταξι με αλλους δυο φιλους μου και επειδη του ειπαμε να κανει του ταξιτζη 2 στασεις που ηταν στον δρομο του (επειδη θελαμε να παμε σπιτια μας) , συνολικα 3 στασεις δηλαδη , μας την ''βγήκε'' και απο πανω..ειπε ''ποσες στασεις θα κανω πια? ''  '' μα ποιος θα πληρωσει για ολες αυτες τις στασεις'' ......αφου το ταξιμετρο γραφει..και 100 στασεις να κανει , τι τον νοιαζει? Ειναι σαν να μας λεει ''ρε μαγκες παρτε 3 διαφορετικα ταξι εφοσον θελετε 3 στασεις''.

Λογικο ειναι να σας πει ετσι, κι εσυ αν ησουν ταξιτζης ετσι θα ελεγες.

Ο τυπος καταλαβε οτι 3 ατομα συνεννοηθηκατε να πατε με την ιδια κουρσα και να μοιρασετε το κομιστρο :)

• Super Moderators

Eίναι καταχρηστική η άρνηση οδηγού ταξί να κάνει όσες στάσεις του ζητηθούν. Η ομοσπονδία τους διαπραγματεύεται μεταξύ άλλων και την αποζημίωση αναμονής (κανονικά πρέπει να υπάρχει αναρτημένος τιμοκατάλογος σε εμφανές σημείο μέσα στο ταξί). 

Απλά, μέσα στη γενικότερη ασυδοσία που σημάδεψε και σημαδεύει την ελληνική κοινωνία, το καπετανάτο των ταξιτζήδων επέβαλλε και αυτή την αδικαιολόγητη κατάσταση, να μπαίνεις στο ταξί και να σε πηγαίνει σε ένα μέρος. Κι άμα γουστάρεις. Είτε μπαίνουν μέσα τέσσερα άτομα (μέγιστος αριθμός επιβατών), είτε ένα. Τους συμφέρει να βαράνε "σημαία" σε κάθε άτομο που έχουν μέσα. Δεν προβλέπεται από πουθενά αυτό. Γι' αυτό και κάποτε, όταν έβλεπαν πολλούς, δεν σταματούσαν.

Ταυτόχρονα, επέβαλλαν την απαράδεκτη στάση να σταματούν όπου γουστάρουν για να παίρνουν και άλλους επιβάτες. Κάποτε, υποτίθεται, "ρωτούσαν" τον επιβάτη αν τους "επέτρεπε" να σταματήσουν (ενώ φρέναραν ήδη...) Αργότερα, στα ντουζένια της ασυδοσίας, έκαναν απλά ό,τι γούσταραν. Διπλή, τριπλή μίσθωση, και τουρ της όμορφης Αθήνας, όσο "πεταγόμαστε να εξυπηρετήσουμε την κυρία". Κέντρο-Παλαιό Φάληρο, μέσω Νέου Κόσμου και Καλλιθέας, για να μοιράσουμε αυτούς που μαζέψαμε στο δρόμο.

Πώς τα ξέρω όλα αυτά; Μου έκανε νούμερα ένας ταρίφας κάποτε (έχω χρόνια να αφήσω λεφτά στο συμπαθέστατο κλάδο τους, μέσα δεκαετίας του '00 πρέπει να ήταν), και καταλήξαμε στην τροχαία. Έφυγε σαν βρεγμένη γάτα ο κύριος μόλις του είπαν ορισμένα πράγματα εκεί και, κλασικός νεοελληνάρας, "δεν ήξερα", "εντάξει ρε φίλε δεν είπαμε και τίποτε" και λοιπές κλανιές-μαγκιές. 

Απλά, πατούσαν (λόγω δραματικής πτώσης του τζίρου έχουν συμμαζευτεί, σχετικά, όπως πληροφορούμαι από συγγενείς και φίλους) στο καθεστώς ημιπαρανομίας που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει πλείστες όσες πτυχές του μορφώματος που καταχρηστικά ονομάζεται κράτος των Ελλήνων -με πρώτο και καλύτερο μπαταχτσή το ίδιο το κράτος.

Επομένως, ουδώλως "λογικό" είναι όλο αυτό. 

• Like 5

Eίναι καταχρηστική η άρνηση οδηγού ταξί να κάνει όσες στάσεις του ζητηθούν. Η ομοσπονδία τους διαπραγματεύεται μεταξύ άλλων και την αποζημίωση αναμονής (κανονικά πρέπει να υπάρχει αναρτημένος τιμοκατάλογος σε εμφανές σημείο μέσα στο ταξί). 

Απλά, μέσα στη γενικότερη ασυδοσία που σημάδεψε και σημαδεύει την ελληνική κοινωνία, το καπετανάτο των ταξιτζήδων επέβαλλε και αυτή την αδικαιολόγητη κατάσταση, να μπαίνεις στο ταξί και να σε πηγαίνει σε ένα μέρος. Κι άμα γουστάρεις. Είτε μπαίνουν μέσα τέσσερα άτομα (μέγιστος αριθμός επιβατών), είτε ένα. Τους συμφέρει να βαράνε "σημαία" σε κάθε άτομο που έχουν μέσα. Δεν προβλέπεται από πουθενά αυτό. Γι' αυτό και κάποτε, όταν έβλεπαν πολλούς, δεν σταματούσαν.

Ταυτόχρονα, επέβαλλαν την απαράδεκτη στάση να σταματούν όπου γουστάρουν για να παίρνουν και άλλους επιβάτες. Κάποτε, υποτίθεται, "ρωτούσαν" τον επιβάτη αν τους "επέτρεπε" να σταματήσουν (ενώ φρέναραν ήδη...) Αργότερα, στα ντουζένια της ασυδοσίας, έκαναν απλά ό,τι γούσταραν. Διπλή, τριπλή μίσθωση, και τουρ της όμορφης Αθήνας, όσο "πεταγόμαστε να εξυπηρετήσουμε την κυρία". Κέντρο-Παλαιό Φάληρο, μέσω Νέου Κόσμου και Καλλιθέας, για να μοιράσουμε αυτούς που μαζέψαμε στο δρόμο.

Πώς τα ξέρω όλα αυτά; Μου έκανε νούμερα ένας ταρίφας κάποτε (έχω χρόνια να αφήσω λεφτά στο συμπαθέστατο κλάδο τους, μέσα δεκαετίας του '00 πρέπει να ήταν), και καταλήξαμε στην τροχαία. Έφυγε σαν βρεγμένη γάτα ο κύριος μόλις του είπαν ορισμένα πράγματα εκεί και, κλασικός νεοελληνάρας, "δεν ήξερα", "εντάξει ρε φίλε δεν είπαμε και τίποτε" και λοιπές κλανιές-μαγκιές. 

Απλά, πατούσαν (λόγω δραματικής πτώσης του τζίρου έχουν συμμαζευτεί, σχετικά, όπως πληροφορούμαι από συγγενείς και φίλους) στο καθεστώς ημιπαρανομίας που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει πλείστες όσες πτυχές του μορφώματος που καταχρηστικά ονομάζεται κράτος των Ελλήνων -με πρώτο και καλύτερο μπαταχτσή το ίδιο το κράτος.

Επομένως, ουδώλως "λογικό" είναι όλο αυτό. 

Λογικο ειναι να σας πει ετσι, κι εσυ αν ησουν ταξιτζης ετσι θα ελεγες.

Ο τυπος καταλαβε οτι 3 ατομα συνεννοηθηκατε να πατε με την ιδια κουρσα και να μοιρασετε το κομιστρο :)

Όπως είπε και ο snoob, νομίζω ότι απαγορεύεται από τον νόμο να πάρει διπλή κούρσα, δηλαδή και μόνος του να μπει κάποιος μέσα στο ταξί απαγορεύεται να σταματήσει και να πάρει άλλον. Οπότε το ότι μπήκαν οικειοθελώς 2-3 άτομα μαζί και θα κάνει πολλαπλές διαδρομές στην ουσία του κάνουν χάρη γιατί θα κάνει μεγαλύτερη διαδρομή και θα πληρωθεί περισσότερο από όσο αν θα έπαιρνε ένα άτομο.

• Like 1

• Super Moderators

Kύριοι, επειδή ο σκοπός του νήματος είναι η σύντομη απάντηση σε απορίες (κακώς κι εγώ επεκτάθηκα τόσο, απλά έκρινα ότι χρειαζόταν μια απάντηση το "λογικό" της στάσης του ταξιτζή):

Αυτά που γράφω, δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου, υπάρχει κανονισμός που διέπει τα Ε.Δ.Χ., δημοσιευμένος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, και, μεταξύ άλλων, προβλέπει ρητά ποινή για όσους οδηγούς αρνούνται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του πελάτη ως προς τη διαδρομή και τον προορισμό.

Απλή αναζήτηση είναι (παράδειγμα, εδώ), ας μην επεκταθούμε άλλο εδώ, αν θέλετε να συζητήσετε το θέμα ευρύτερα, ευχαρίστως, αλλά παρακαλώ σε δικό του νήμα. Πάντως, σε επίπεδο νόμου είναι σαφές το τι ισχύει. Το τι γίνεται στην πράξη είναι άλλο θέμα και, σίγουρα, όχι "λογικό'.

• Like 2

Όχι, άσε που έχω ολόκληρα windows, από το antivirus περιμένει να με κατασκοπεύσει αν θέλει; :)

Έχω μια δίγραμμη επιταγή της Εθνικής από την ασφάλεια του αυτοκινήτου προς το όνομά μου. Μεταξύ των γραμμών δεν αναφέρεται κάτι, είναι γενική.

1. Μπορώ να κάνω εξουσιοδότηση στο συνεργείο που μου έφτιαξε το αμάξι και να την εισπράξουν εκείνοι; αν όχι τότε

2. Μπορώ να κάνω είσπραξη στην Alpha και κατάθεση στον δικό του λογαριασμό; Ή τέλος πάντων κατάθεση στον λογαριασμό μου στην Alpha και μεταφορά στον δικό του;

• Super Moderators

H δίγραμμη επιταγή εισπράτεται μόνο από το δικαιούχο στο όνομα του οποίου εκδίδεται, δεν μεταβιβάζεται (οπισθογραφείται).

Κατά τα άλλα, μπορεί να τη χειριστεί κανείς όπως τις υπόλοιπες επιταγές.

H δίγραμμη επιταγή εισπράτεται μόνο από το δικαιούχο στο όνομα του οποίου εκδίδεται, δεν μεταβιβάζεται (οπισθογραφείται).

Κατά τα άλλα, μπορεί να τη χειριστεί κανείς όπως τις υπόλοιπες επιταγές.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Για την οπισθογράφηση το ξέρω, ούτε με εξουσιοδότηση μπορεί κάποιος να την εισπράξει;

• Super Moderators

Τελικά, από ό,τι διαβάζω κάποιοι τις μεταβιβάζουν. Καλύτερα να επικοινωνήσεις με την τράπεζα, να σε πληροφορήσουν εκείνοι (βέβαια, και εμένα από την τράπεζα μου είχαν πει ότι δεν γίνεται να μεταβιβαστεί και έπρεπε να πάω ο ίδιος με ΔΤ για να την εισπράξω, οπότε...)

Τελικά, από ό,τι διαβάζω κάποιοι τις μεταβιβάζουν. Καλύτερα να επικοινωνήσεις με την τράπεζα, να σε πληροφορήσουν εκείνοι (βέβαια, και εμένα από την τράπεζα μου είχαν πει ότι δεν γίνεται να μεταβιβαστεί και έπρεπε να πάω ο ίδιος με ΔΤ για να την εισπράξω, οπότε...)

Ναι κατάλαβα, κι εγώ από το Google δεν έβγαλα άκρη. Θα μιλήσω με την τράπεζα. Ευχαριστώ πάντως.

Ημερα αγιου Γεωργίου τρακαρε ενας πιτσιρικας με το αυτοκίνητο, επεσε σε δυο δεντρα και βρηκε ακαριαίο θανατο.

Μετα πολλα η οικογενεια δεν ειχε για την κηδεια, μαζεψε το χωριο, αλλα ο παππας απαιτουσε 150€ για να τελεσει την κηδεια, αλλιως δεν την εκανε.

Αυτο που απαιτουσε ο παππας ποσο νομιμο ηταν; ακομα και σε αυτη την περπιτωση που ηταν 19 χρονων επρεπε να πληρωσουν οι γονεις ενω ηταν φτωχοι;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...