Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά όποιος μπορεί ας με βοηθήσει, έχω ένα pc σχεδόν 5 χρόνων, με Windows vista (το ξέρω πρέπει να τα αλλάξω) το πρόβλημα μου είναι πως πολύ καιρό τώρα το ανοίγω και μετά από κάνα δεκάλεπτο σβήνει στα ξαφνικά! Χθες το άνοιξα και καθάρισα όσο καλύτερα μπορούσα την σκόνη που είχε μέσα. Πριν από κάνα πενταμηνο είχα αλλάξει και τροφοδοτικό αλλά και πάλι τα ίδια, δεν ξέρω τι να κάνω πλέον με αυτό. Συμβουλές;

Και επίσης για να ανοίξει μετά το ξαφνικό κλείσιμο πρέπει να το βγάλω από την πρίζα, να περιμένω λίγο και μετά να το ξανασυνδεσω και να το ανάψω

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Χωρίς να έχω τις τρελές γνώσεις. Μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα υπερθέρμανσης....
Εμένα μου ακούγεται σαν κάτι τέτοιο. Αφού κιόλας δεν παίρνει και μετά κατευθείαν....
Από θερμοκρασίες πως πάς? Για κατέβασε κανένα πρόγραμμα να μας πεις στο περίπου.....

Σημαντική ερώτηση: Αν δεν το βγάλεις καθόλου από την μπρίζα και περιμένεις τον ίδιο χρόνο που περιμένεις αφού το βγάλεις για να πάρει μπροστά, ανοίγει???

Δημοσ.

Ίσα ίσα προλαβαίνω να κατεβάσω κάποιο πρόγραμμα, όχι δεν ανοίγει. Πρέπει όταν κλείνει να το βγάζω, να περιμένω και μετά να το ξαναβάζω

Δημοσ.

Εμένα μου ακούγεται για πρόβλημα υπερθέρμανσης.

Για δες την ψύκτρα είναι καλά κουμπωμένη???
Πάστα έχεις βάλει καθόλου όλα αυτά τα χρόνια???

Επίσης θα ήτανε καλό να μας πεις τον επεξεργαστή σου και την ψύκτρα του (το καλύτερο θα ήτανε να μας πεις όλο το built)

Δημοσ.

Θα τα πω σε λίγο δεν μπορώ τώρα, όχι δεν έχω αλλάξει πάστα. Από ότι είδα καλά κουνπωμενοι είναι οι ανεμιστήρες

Αλλά αυτά τα βιστα είναι άλλο πράγμα..

• Like 1
Δημοσ.

Κοίταξε να ακουμπάει καλά η ψύκτρα.Να ακουμπάει σε όλη την επιφάνει του επεξεργαστή....

Πάντος, μπορεί να θέλει καινούργια πάστα. Ειδικά άμα έχεις πάστα εδώ και 5 χρόνια μπορεί να τα έχει φτύσει αν ήτανε καμία της πλάκας....
Εγώ σε ένα τέτοιο συμπέρασμα βγαίνω....
Ας γράψουνε και πιο γνώστες την γνώμη τους.

Πες μας επίσης για τον built σου, όποτε μπορείς....
Μπορεί να μην έχει σημασία αλλά καλύτερα να ξέρουμε τον επεξεργαστή και την ψύκτρα.

Δημοσ.

Εντάξει όταν μπορέσω, αλλά τόσες φορές έχω δει να λένε για πάστες, και δεν ξέρω τι είναι, μπορείς να εξηγήσεις?

Δημοσ.

Αν googlάρεις στο Internet θα καταλάβεις...

Είναι πάστα που μπαίνει στο μέρος του επεξεργαστή που ακουμπάει η ψύκτρα.

Όπως εδώ πχ   cpu-procesor-temperature-paste.jpg

ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΚ@@Τ@!!!! ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΣΕ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΙΟΛΑΣ (όπως στο σιδεράκι γύρω από τον επεξεργαστή). Κανονικά πρέπει μόνο στο πίσω μέρος του επεξεργαστή, αλλά αυτή είναι η πιο καθαρή φωτό που βρήκα και να δείχνει καθαρά τι είναι η πάστα.

Αυτό λοιπόν που βλέπεις σαν ασβέστη είναι η πάστα.

Πολύ σύντομα και επιγραματικά
1) Η πάστα βοηθάει στην καλύτερη επαφή του επεξεργαστή με την ψύκτρα. (ο επεξεργαστής με την ψύκτρα μπορέι να αφήνουνε κενά μεταξύ τους).
2) Βοηθάει στην καλύτερη θερμοκρασία του επεξεργαστή. Βάζοντας πάστα, η σύνθεση της βοηθάει τον επεξεργαστή και να μην ανεβάζει θερμοκρασία αλλά και να ψύχεται καλύτερα από την ψύκτρα.

• Like 1
Δημοσ.

αν εχουμε βαλει κανονικα παστα στον επεξεργαστη ,αλλα και να εχουμε βαλει και κατω απο τη μαμα ψυκτρα του (πχ ιντελ απλο)τι γινετε? "πεφτει πολυ και εχει αρνητικα αποτελεσματα?

γιατι ενω εχω βαλει πριν 2 μηνες μου κλεινει τον υπολογιστη και ετσι αναγκαστηκα να αφηνω το πλαινο καπακι του  κουτιου ανοικτο με αποτελεσμα να μη μου κλεινει τον υπολογιστη!  ανεβαζε 69c+

τι να κανω? να καθαρισω ολα τα μερη και να βαλω απο την αρχη παστα?

Δημοσ.

Μια απορία που έχω: αν δεν τον βγάλεις από την πρίζα, αλλά απλά τον αφήσεις για λίγο, ανοίγει;

Δημοσ.

Τότε το πρόβλημα θα μπορούσε να είναι και αλλού, ίσως στα ρεύματα, είτε στο τροφοδοτικό είτε στη μητρική. Αν ήταν θερμοκρασίες, λογικά θα άνοιγε όταν τον άφηνες κλειστό (έστω και στο ρεύμα) καθώς θα έπεφταν οι θερμοκρασίες. Δεν αποκλείω όμως το πρόβλημα να είναι εκεί.

Δοκίμασε να μπεις BIOS με μόνο τα βασικά (1 RAM, PSU, MOBO/CPU) αν έχεις γραφικά ενσωματωμένα, με αυτά αλλιώς βάλε και GPU. Αν καταφέρεις να μπεις, δες και θερμοκρασίες.
Όταν μπορέσεις ανέφερε το hardware σου.

Δημοσ.

Εντάξει σε λίγη ώρα

Το τροφοδοτικό το έχω αλλάξει εδώ και 5 μήνες

λοιπον τωρα μπορω,τι θελετε να σας πω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...