Monochrome Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Χαμός με αυτό το VDSL. Λοιπόν, θέλω να βάλω VDSL, μένω Πάτρα και η έρευνα μου δεν καταλήγει πουθενά. Ο ένας βρίζει την WIND, ο άλλος συμπαθεί την WIND και βρίζει την HOL και ο τρίτος είναι 10m από το κέντρο και δεν πιάνει ταχύτητες. Από τους ελέγχους που έκανα στις διάφορες εταιρείες μου βγάζουν ότι να ναι: ΟΤΕ: "VDSL εώς 30 Mbps, διαθέσιμο στην περιοχή σας" HOL: "Υπάρχει διαθεσιμότητα στην περιοχή σου" και 3 γραμμές παρακάτω: "Δεν υπάρχει διαθεσιμότητα" WIND: "Το WIND VDSL είναι διαθέσιμο για τη γραμμή σου!" CYTA: "Tο δίκτυό μας βρίσκεται ήδη στην περιοχή σου. Η απόσταση απο το πλησιέστερο αστικό κέντρο είναι 1054,2 μέτρα" 1η παρατήρηση: Μόνο ο OTE διαχωρίζει το 30άρι και το 50άρι στους ελεγχους διαθεσιμότητας 2η παρατήρηση: Η Forthnet για έλεγχο διαθεσιμότητας μου ζητάει αριθμό τηλεφώνου και εφόσον δεν έχω δεν ξέρω τι πιάνω από Forthnet. Αυτό που ρωτάω τελικά είναι, ποιον απ' όλους να βάλω; Γνώμες; Οι πιο φθηνές είναι η forthnet και η wind, οπότε τείνω για εκεί, αλλά δεν είμαι και σίγουρος. *Δεν θέλω ούτε τσάμπα λεπτά ομιλίας σε κινητά, ούτε τσάμπα λεπτά ομιλίας για τον θείο μου στην Αυστραλία.
superrr Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) καλό είναι να γράψεις εδώ περιοχή σου ,ώστε αν διαβάζει το άρθρο σου κάποιος που μένει κοντά σου να σε πληροφορήσει ανάλογα! οι υπόλοιποι που μένουμε σε άλλη πόλη κτλπ δε μπορούμε με γενικόλογα να ξέρουμε τι και πώς εκεί που είσαι εσύ. για φαντάσου να σου προτείνουμε μια εταιρία "Α" και αν την επιλέξεις και είναι χάλια...μετά να μας κακολογήσεις και θα έχεις και δίκιο! ή θα πρέπει λοιπόν να το ψάξεις ρωτώντας έναν έναν τούς γείτονες σου και αυτοί θα σου πούν ή θα ρισκάρεις με ότι σου προτείνουν γενικά εδώ παιδιά....και στη "τύχη" θα επιλέξεις έναν πάροχο και ότι "βγεί"...... πχ εγώ που έχω φίλο στη πάτρα(όχι ακριβώς κέντρο κέντρο πόλης) του έβαλαν 8αρα.....(δε σήκωνε 24αρα) αλλά πιάνει σαν 7αρα ταχύτητα....αν θυμάμαι καλά! ***τωρα εχω cyta vdsl πριν ειχα forthnet vdsl (ΑΘΗΝΑ) Επεξ/σία 21 Ιουνίου 2014 από superrr
Monochrome Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Όντως, δίκιο έχεις. Κέντρο είμαι. Πιο κοντά στην Αγία Σοφία, παρά στην πλατεία Γεωργίου.
makfil Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Με μια γρήγορη αναζήτηση, βρήκα αυτά τα σχετικά θέματα Wind VDSL Πάτρα (Νόρμαν) VDSL στην Πάτρα Μεγάλο πρόβλημα με VDSL Wind στην Πάτρα VDSL Πάτρα Επιλογή παρόχου για κέντρο Πάτρας Τα διάβασες μήπως βρεις βοήθεια;
Monochrome Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Λοιπόν, με ακόμα λίγο ψάξιμο, είδα από ένα site ότι στη Πάτρα, κοντά σε μένα, υπάρχουν 2 κέντρα VDSL, οπότε πήγα να τα δώ. Στο πρώτο, όντως βρήκα ένα, μάλιστα είναι ακριβώς μπροστά από ένα κατάστημα CYTA. Από αυτό απέχω (google maps), σε ευθεία, 981m. Στο δεύτερο, δεν βρήκα ένα από αυτά τα γκρί κουτιά, όμως βρήκα ένα ολόκληρο κτήριο του ΟΤΕ, που όμως ειναι κλειστό (εδω και πολύ καιρό-χρόνια). Από αυτό απέχω 595m. Δεδομένου ότι η CYTA μου λέει ότι απέχω 1054m από το κέντρο, υποθέτω ότι ισχύει (λειτουργεί) μόνο το πρώτο από τα 2 κέντρα που επισκέφτηκα. Όμως με προβλιματίζει που ο ΟΤΕ μου βγάζει διαθεσιμότητα μόνο για 30άρι VDSL. *Επίσης έμαθα ότι η πολυκατοικία μου είναι ~20 χρονών.
NikosKallithea Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Αν ο οτε σου δίνει 30αρι, σημαίνει ότι στην περιοχή σου δεν εχει υποδομή για vdsl καμία εταιρεία.
papayios Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Cyta 35αρα με 23 ευρω το μηνα ειναι πιστευω η επιλογη με το μικροτερο ρισκο σε vdsl λογω αποστασης και κοστους . Αποστολή από το GT-I9070 με τη χρήση Insomnia App
Monochrome Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Αν ο οτε σου δίνει 30αρι, σημαίνει ότι στην περιοχή σου δεν εχει υποδομή για vdsl καμία εταιρεία. Αυτό φοβάμαι. Όμως είναι περίεργα. Είμαι στο 1 χλμ απόσταση (οριακά έστω), οι διάφορες ISP μου λένε ότι είμαι εντάξει για vdsl, μόνο ο ΟΤΕ έχει αντίρρηση, που τελικά είναι και ο σημαντικότερος κριτής βέβαια. Λογικά την Δευτέρα θα πάω να ρωτήσω σε OTE, CYTA γιατί από τα site δεν βγάζω άκρη. Αν και το βλέπω να καταλήγω σε αυτό που είπε και ο papayios. Ακόμα περιμένω κάποιον με VDSL στην Πάτρα να απαντήσει όμως.
papayios Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Με cyta 35αρα ειμαι αλλα εμενα τερματιζει ακομα και πενηνταρα να εβαζα γιατι ειμαι κοντα στο κτιριο της δευτερης φωτο που εβαλες οποτε δεν ειναι απολυτα αντικειμενικη η αποψη μου . Σαν τιμη ομως αξιζει ακομα και αν λογω αποστασης αποδιδει σαν μια καλη 24αρα adsl . Αποστολή από το GT-I9070 με τη χρήση Insomnia App
NikosKallithea Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Νομιζω οτι το ADSL ειναι η καλύτερη επιλογη σου, αργότερα βλεπεις Αυτό φοβάμαι. Όμως είναι περίεργα. Είμαι στο 1 χλμ απόσταση (οριακά έστω), οι διάφορες ISP μου λένε ότι είμαι εντάξει για vdsl, μόνο ο ΟΤΕ έχει αντίρρηση, που τελικά είναι και ο σημαντικότερος κριτής βέβαια. Λογικά την Δευτέρα θα πάω να ρωτήσω σε OTE, CYTA γιατί από τα site δεν βγάζω άκρη. Αν και το βλέπω να καταλήγω σε αυτό που είπε και ο papayios. Ακόμα περιμένω κάποιον με VDSL στην Πάτρα να απαντήσει όμως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα