Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
i) Το ποσό που διαθέτουμε:

Διαθέτω περίπου 500 € με maximum εάν αξίζει να το ζορίσω 700 €

αρχικά είχα πει maximum 750 € για καλλήτερη έρευνα και τοποθέτηση χρημάτων θα προτιμούσα maximum 700 E όχι παραπάνω

ii) Tη χρήση του υπολογιστή:

Απλή χρήση στο σπίτι δεν με ενδιαφέρει η φορητότητα λόγω αναβάθμισης θα προτιμούσα Desktop, εάν γίνεται κάνα παιχνιδάκι κυρίως από τα "Παλαιά" sims 2 ή 3, Age of Empires κ.τ.λ., λειτουργία πολλές ώρες το 24ωρό, εάν δεν μπορώ να τα έχω όλα η προτεραιότητα είναι η απλή χρήση, αξιοπιστία, λειτουργία πολλές ώρες το 24ωρό και συμφέρουσα οικονομικά αγορά.

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:

Εκτός από τα παιχνίδια που ανέφερα για ειδικά προγράμματα το θέμα είναι τεχνοοικονομικό εάν μπορούσα θα ήθελα να εγκαταστήσω Virual PC με XP εάν δεν μπορέσω να τα βάλω κανονικά και Dataram RAMDisk για δίσκο μέχρι 1 GB

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης?

Χρειάζομαι οθόνη όσο πιο κοντά στης 15" (προς τα πάνω προφανώς) γίνεται. για πρακτικούς λόγους.

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Ηχεία έχω, ποντίκι ναι, πληκτρολόγιο ένα παλαιό ασύρματο 10ετίας

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Μένω σε προάστιο του Πειραιά, άρα θα το πάρω από Αθήνα, Πειραιά, κοντινά με συγκοινωνία μέρη, λογικά από 1 κατάστημα και είμαι εντελώς ανοικτός από ποιό.

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο?

Προτιμώ κάτι έτοιμο ή συναρμολόγηση από έμπιστο κατάστημα

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?

θέλω οπωσδήποτε ελληνικό λειτουργικό 7 ή 8 κατά προτίμηση 7 και έχω νόμιμα XP που θέλω να τα βάλω για συμβατότητα με κάποια παλαιά προγράμματα

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι τι σκέψεις υπάρχουν?

Αναβαθμίσεις μόνο για εναρμόνιση με νέες μελλοντικές εξελίξεις

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τι μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο)

Όχι.  

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού

Όχι

Επιπλέον:

Επειδή από καταστήματα και γνωστούς το έχω ακούσει ούτε συζήτηση για 2 GB μνήμη ram.

Αφού ζητήθηκε από άλλους χρήστες το αρχικό topic τροποποιήθηκε για να γίνει πιο κατανοητό και σαφές, ελπίζω να μην κούρασα, οποιαδήποτε βοήθεια-συμβουλή είναι σεβαστή.

Επεξ/σία από lefi
Δημοσ.

κατ αρχας, καλο ειναι να ξεκαθαρισεις εσυ, αν σε βολευει το λαπτοπ η το ντεσκτοπ. 

υπαρχουν καποια πραγματα που ειναι + και -  στο καθενα.

πχ το λαπτοπ ειναι πιο δυσκολο σε αναβαθμισεις απο οτι το ντεσκτοπ. 

απο την αλλη το λαπτοπ ειναι πιο βολικο, καθως δεν εχεις καλωδια, και ειναι ολα μαζεμενα σε μια συσκευη..!  

η αξιοπιστια ειναι σχετικη και για τα 2..!  

με €500-550 πιστευω οτι μπορεις να βρεις λαπτοπ που σε καλυπτει ανετα..! αλλωστε δεν κανεις βαριες χρησεις, οπως λες. 

Δημοσ.

Δεν εχεις αναπτυξει με καθαρο τροπο τη φορμα, δηλ με copy paste τις ερωτησεις και απο κατω τις απαντησεις σου και οτι αλλο θελεις το συμπληρωνεις μονος σου πιο κατω. Παρολα αυτα,  με βαση οτι εχεις πει, προτιμας ενα μαγαζι δηλ απο το οποιο θα γινει η συναρμολογηση απλα δεν εχεις καποιο συγκεκριμενο στο νου σου ετσι? Και τι εννοεις στη προταση 12) οταν λες για 2 gb μνημης? Για ram αναφερεσαι? Αυτα να τα  διευκρινιζεις :)

Δημοσ.

Υπάρχει λόγος που η οθόνη πρέπει να είναι κοντά στις 15"; Πού να βρεθεί 17άρα της προκοπής τώρα; Kαι οι καινούργιες είναι πανάκριβες, όσο κάνουν περίπου οι 22άρες. Αν δεν υπάρχει περιορισμός χώρου, μια 22άρα είναι το minimum σήμερα.

Μνήμες από ό,τι κατάλαβα ο TS θέλει να είναι αρκετά παραπάνω από 2 gb. 

Μια σύνθεση στα όρια του budget αλλά υπεραρκετή για την χρήση που αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα, είναι και αυτή:

post-283067-0-14835600-1403345806_thumb.png

Και φυσικά μπορεί να κοπεί ο ssd στην αρχή, όπως και η κάρτα γραφικών. Ακόμα και με την ενσωματωμένη μια χαρά βγαίνουν οι απαιτήσεις σε παλιά παιχνιδάκια. Απλά, λέμε μήπως ανοίξει η όρεξη για πιό καινούργια... :-)

Άκυρο. Τώρα είδα τα Ελληνικά Windows. Ε, ας κοπεί η κάρτα σε πρώτη φάση, και χωράνε.

Για laptop, ένα dell 15άρι σαν αυτό https://www.skroutz.gr/s/3852552/Dell-Inspiron-15-3537-i7-4500U-8GB-1TB.htmlτην κάνει την δουλειά μια χαρά. Απλά, τα laptop σε συνεχή χρήση ανάβουν από θερμοκρασίες, ανάλογα και με το περιβάλλον.

Δημοσ.

500 με 750€ έχουν σεβαστή διαφορά για τέτοια ύψη budget.Καλύτερα να πεις ένα τελικό όπως και να δεις αν θα πας σε φορητό.

Στο θέμα της οθόνης τι περιορισμοί υπάρχουν,αν υπάρχουν;

Γιατί δε συμπληρώνεις τη φόρμα πιο σωστά; 

Δημοσ.

κατ αρχας, καλο ειναι να ξεκαθαρισεις εσυ, αν σε βολευει το λαπτοπ η το ντεσκτοπ. 

υπαρχουν καποια πραγματα που ειναι + και -  στο καθενα.

πχ το λαπτοπ ειναι πιο δυσκολο σε αναβαθμισεις απο οτι το ντεσκτοπ. 

απο την αλλη το λαπτοπ ειναι πιο βολικο, καθως δεν εχεις καλωδια, και ειναι ολα μαζεμενα σε μια συσκευη..!  

η αξιοπιστια ειναι σχετικη και για τα 2..!  

με €500-550 πιστευω οτι μπορεις να βρεις λαπτοπ που σε καλυπτει ανετα..! αλλωστε δεν κανεις βαριες χρησεις, οπως λες. 

Το θέμα της αναβάθμισης με ενδιαφέρει οπότε θα πάρω εάν βρω σε προσιτή τιμή Desktop (99% σίγουρος) και αν όχι κάτι φθηνό σε Laptop.

Δεν εχεις αναπτυξει με καθαρο τροπο τη φορμα, δηλ με copy paste τις ερωτησεις και απο κατω τις απαντησεις σου και οτι αλλο θελεις το συμπληρωνεις μονος σου πιο κατω. Παρολα αυτα,  με βαση οτι εχεις πει, προτιμας ενα μαγαζι δηλ απο το οποιο θα γινει η συναρμολογηση απλα δεν εχεις καποιο συγκεκριμενο στο νου σου ετσι? Και τι εννοεις στη προταση 12) οταν λες για 2 gb μνημης? Για ram αναφερεσαι? Αυτα να τα  διευκρινιζεις :)

Συγνώμη για την φόρμα είχα δει της οδηγίες το επιμελήθηκα αλλά δεν ήταν κατάλληλο τελικά, τροποποιώ το αρχικό ποστ για να είναι καταλληλότερο.

Υπάρχει λόγος που η οθόνη πρέπει να είναι κοντά στις 15"; Πού να βρεθεί 17άρα της προκοπής τώρα; Kαι οι καινούργιες είναι πανάκριβες, όσο κάνουν περίπου οι 22άρες. Αν δεν υπάρχει περιορισμός χώρου, μια 22άρα είναι το minimum σήμερα.

Μνήμες από ό,τι κατάλαβα ο TS θέλει να είναι αρκετά παραπάνω από 2 gb. 

Μια σύνθεση στα όρια του budget αλλά υπεραρκετή για την χρήση που αναφέρεται στο πρώτο μήνυμα, είναι και αυτή:

attachicon.gifΣύνθεση 750€.png

Και φυσικά μπορεί να κοπεί ο ssd στην αρχή, όπως και η κάρτα γραφικών. Ακόμα και με την ενσωματωμένη μια χαρά βγαίνουν οι απαιτήσεις σε παλιά παιχνιδάκια. Απλά, λέμε μήπως ανοίξει η όρεξη για πιό καινούργια... :-)

Άκυρο. Τώρα είδα τα Ελληνικά Windows. Ε, ας κοπεί η κάρτα σε πρώτη φάση, και χωράνε.

Για laptop, ένα dell 15άρι σαν αυτό https://www.skroutz.gr/s/3852552/Dell-Inspiron-15-3537-i7-4500U-8GB-1TB.htmlτην κάνει την δουλειά μια χαρά. Απλά, τα laptop σε συνεχή χρήση ανάβουν από θερμοκρασίες, ανάλογα και με το περιβάλλον.

Η σύνθεσή σου όσο αφορά το Desktop είναι πολύ καλή, τον σκληρό δίσκο 1ΤΒ θα τον έκανα 500 GB γιατί δεν θέλω μεγαλύτερο, το Laptop πολύ καλό επίσης αλλά τελικά όπως είπα παραπάνω στο ίδιο topic δεν θα δώσω πολλά εάν πάρω Laptop μέχρι 400 € και ας μην γίνει εντελώς η δουλειά μου.

500 με 750€ έχουν σεβαστή διαφορά για τέτοια ύψη budget.Καλύτερα να πεις ένα τελικό όπως και να δεις αν θα πας σε φορητό.

Στο θέμα της οθόνης τι περιορισμοί υπάρχουν,αν υπάρχουν;

Γιατί δε συμπληρώνεις τη φόρμα πιο σωστά; 

Για την φόρμα το φροντίζω, για τα χρήματα θέλω να δώσω περίπου 500 € και εάν δεν υπάρχει κάτι ακριβώς όπως το θέλω σε αυτά τα χρήματα να δώσω παραπάνω, αλλά πάνω από 750 € ούτε ευρωδευτερόλεπτο, για την οθόνη το βάζω και στην διορθωμένη εκδοχή του αρχικού ποστ είναι πρακτικό το θέμα θα κάθομαι κοντά αρκετές ώρες και θα με δυσκολεύσει μία μεγάλη οθόνη ειδικά στην αρχή, θερμή παράκληση λοιπόν όχι μεγάλη οθόνη.

Ευχαριστώ πολύ για της απαντήσεις, το αρχικό ποστ θα τροποποιηθεί σήμερα 22/6 ώστε να εναρμονιστεί (πως τα λέω ο άτιμος) με τους γραπτούς και άγραφους νόμους του insomnia.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...