hammerd Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 γιατι ρε γμτ...2 βιδες εχει και τις εχω βιδωσει ισα και τις δυο...μεχρι και αλφαδι εβαλα για να δω αν εχει στραβωβιδωθει η μια.. με την προηγουμενη ειχε τα ιδια στο idle αντε 3 βαθμους παραπανω...αλλα οταν ετρεξα το ibt πηγε 106 και το εκλεισα... θα δοκιμασω το βραδυ και βλεπουμε...
rfc Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 οχι τα εχω κλεισει ολα αυτα...δεν ριχνει τα mhz.. Αυτα δε τα κλεινουμε φιλος διοτι παιζει να σου μειενει το cpu στο χερι.......
hammerd Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 στον οδηγο του Insomnia και αλλου λενε τα κλεινουμε παντα ολα αυτα του τυπου cool and quiet που ανεβοκατεβαζουν τα mhz αναλογα με το φορτο εργασιας...αυτα δεν λεμε ?
Dennisbest Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Καμία σχέση. Το cool n quiet είναι αντίστοιχο του EIST και του C1E στους ιντελ. Αυτά όντως ανεβοκατεβάζουν τάσεις και συχνότητες , όταν είναι σε idle ο επεξεργαστής. Το thermal monitor όμως , είναι καθαρά για την ασφάλεια και όχι για τη μείωση κατανάλωσης ρεύματος. Σε αυτή την περίπτωση , ρίχνει τη συχνότητα για να σταματήσει τις υψηλές θερμοκρασίες . Εσύ , με τα intel burn test -και αφού έχεις κλειστό το thermal monitor- ξεπερνάς αυτό το όριο συνεχώς . 1
hammerd Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 χμμμ...πρεπει να δω αν το εχω αυτο να παω να το ανοιξω τοτε...και μιλαμε παλι 1
Luciddream Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 http://www.intel.com/support/processors/sb/CS-033342.htm Απλά κάποια προγράμματα μετράνε το Tcase και άλλα το Tjunction αν ψάξεις στο νετ θα δεις ότι είναι φυσιολογικό να υπάρχει ~10° διαφορά μεταξύ αυτών των δύο. το Tcase δεν μπορεί να μετρηθεί απο πρόγραμμα, μόνο το DTS value υπάρχει που είναι ενας αριθμός απο το 127 έως το 0... το πρόγραμμα απλά αφαιρεί αυτήν την τιμή απο το tj max και υπολογίζει την θερμοκρασία του κάθε core. Από κει και πέρα , δεν έχει σημασία ποια είναι η "σωστή" ένδειξη , αφού σε κάθε περίπτωση , η απόσταση από το όριο θερμοκρασίας του επεξεργαστή είναι η ίδια. η απόσταση μπορεί να ειναι ~ίδια, αλλά έχει σημασία ποια ειναι η σωστή ένδειξη.. απο την στιγμή που το πρόγραμμα μας δείχνει την θερμοκρασία και εμείς αυτην προσέχουμε να μην ξεπεράσει την θερμοκρασία που θέλουμε.. στην συγκεκριμένη περίπτωση του επεξεργαστή το TJMAX θα πρέπει να μπεί στην τιμή 80 και η θερμοκρασία αν ειναι δυνατόν να μην φτάνει ποτέ κοντά εκεί... επίσης αυτές οι τιμές έχουν σημασία μόνο για stock καταστάσεις, στην περίπτωση που εχουμε κανει overclock και δίνουμε περισσότερα volt, δεν υπάρχουν νούμερα για θερμοκρασία που θα πρέπει να φτάνουμε... οπότε ίσως το 80c που θα μας δείξει το πρόγραμμα να μεταφράζεται σε αρκετά μεγαλύτερη τιμή tcase και να ειναι επικίνδυνο για την CPU
rfc Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Εγω προσωπικα μονο το Spread spectrum κλεινω. Ολα τα αλλα οχι......
Luciddream Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Πάντως απ' ότι βλέπω εδώ btw απο ότι βλέπω έχει λάθος τιμές το λινκ του tomshardware σε κάποιες CPU, οι σωστές είναι εδώ: http://lenry.atw.hu/tjmax.pdf(σελίδα 15)
Luciddream Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 πολυ μου φαίνεται 1.5v στο auto εγω θυμάμαι μια παρόμοια που είχα (Gigabyte DQ6) έδινε 1.52v στον q6600 με auto σε overclock... την στιγμή που το όριο του ήταν τα 1.5 απο τα specs... τραγικοί οι τύποι. πάλι καλά το είδα νωρίς και το διόρθωσα. με manual ρυθμίσεις έπαιζα στα 3.6ghz με 1.425v σταθερά για πολυυυυ καιρό.... στο auto δινει 1,520 αλλα αν παω να το βαλω με το χερι πχ 1,520 στο cpu-z εμφανιζει 1,620 δηλαδη οτι του βαλω εμφανιζει 0,100 παραπανω... με τις μνημες δεν εχω ακομα ασχοληθει τις εχω αφησει στα settings του κατασκευαστη και 1,7v το mem volt γιατι αλλιως δεν εμπαινε στα windows στο auto...με εχουν βοηθησει παιδια απο εδω σε αλλο θεμα που ειχα ανοιξει και βρηκαμε οτι ειναι 1,7ν ... γενικότερα οι μνήμες ειναι "δεμένες" με το FSB της CPU... κάτι μου λέει οτι εκεί είναι το πρόβλημα σου. με λίγα λόγια οταν ανεβάζεις το FSB θα πρέπει να αλλάζει και το multiplier της ram. επίσης επειδή έχεις πολλά dimmακια μπορεί να θέλει παραπάνω ρεύμα και στον controller της μνήμης... το 1.7 που το βρήκες? 1.65 λέει το XMP..... επίσης εγω στην θέση σου θα δοκίμαζα να παίξω με 400x8 ... θεωρητικά αντέχει η μητρική.
hammerd Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 εχω 4/4 dimms γεματα...την μνημη την κραταω παντα στα 1600.0 ετσι το διχνει το bios... το 1.7 το βρηκα σε ενα αλλο φορουμ , ειχα ανοιξει θεμα εδω και μου το προτεινε ενα παιδι και το εβαλα και σταματησε να μου βγαζει bsods. τοτε δεν εκανα overclocking , απλα ειχα αγορασει τις μνημες και δεν ηταν σταθερες.
Luciddream Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 δεν γίνεται να μην ειναι σταθερές οι μνήμες... να πω οτι τις εκανες OC να το καταλαβω... αλλα σε stock θα πρεπε να δουλευουν με κανονικά volts... αν είχες BSOD θα ήταν γιατι θέλει παραπάνω ρεύμα ο controller για να παίξει με 4 sticks.. εγώ θα τις κατέβαζα στο 1.65, θα εβαζα τα timings στο auto, και θα εφτιαχνα το πρόβλημα στην πηγή του.. (προσοχη στις θερμοκρασίες του northrbridge) The northbridge (SPP) plays an important part in how far a computer can be overclocked, as its frequency is used as a baseline for the CPU to establish its own operating frequency. The northbridge typically handles communications among the CPU, RAM, PCI Express, and the Southbridge. SPP of 1.45V is good for memory configurations of 2X2 and above and memory frequencies of 1600 mhz and above. This can stabilize the memory controller for added memory throughput. The higher the speed (frequency) of the RAM, the higher this value will need to be. ρίξε και τα volt στην CPU και ανέβασε FSB σε 400x8 π.χ .. δεν γίνεται σε άλλους που τσέκαρα να παίζει στα 3.6ghz με 1.46v και εσύ να θες πάνω απο 1.5 για τα 3.3.. απλα θέλει πιο σωστές ρυθμίσεις πιστεύω. π.χ VDROOP control. you are used to compensating for vdroop by putting in a higher idle voltage than what you need to maintain load stability. With this function, you only need to enable the funtion and the MB will calibrate the amount of Vdroop and off-set that value. Now you can run your overclocks at a lower idle voltage and won't take a hit when you go under a load.
hammerd Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 λοιπον παραθετω καποια ss γιατι με βαλατε σε σκεψεις για τις μνημες... στην 001 εχω τα βασικα settings.... στην 002 εχω αυτα που μου λεγατε για το throtling στην 003 voltage settings στην 004 voltage monitor στην 005 memory timings και τελος 006 εχει κατι extra που ισως θελουν ρυθμιση... vdroop δεν εχει πρεπει να ειναι το loadline calibration στο δικο μου... τσεκαρετε τα και μου λετε τι λαλακια εχω κανει... ty
Luciddream Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 (επεξεργασμένο) δοκίμασε να ρίξεις τα volt της ram σε 1.65 και να ανεβάσεις το NB voltage σε 1.4v π.χ μήπως και είσαι stable... η CPU ειναι εντάξει με 1.4375 volt που εχεις? νόμιζα οτι είπες οτι ήθελε 1.52 για να μην πεταει bsod .. εγω θα το δοκίμαζα πάντως το 1600 FSB αντι για 1333 που εχεις.. (με μικρότερο multiplier) επίσης δες αν εχεις το τελευταιο bios, βλέπω πολλές αλλαγές οσον αφορα το memory compatibility στα τελευταία bios επίσης μήπως έχει καμια ρύθμιση για τα επίπεδα του LLC? επίσης οτι εχει επιλογή για auto, αστο auto για τώρα (π.χ PLL, VTT), εκτώς απο το CPU voltage υ.γ είδα οτι το παλεύεις απο το 2011, ήρθε η ώρα να το φτιάξουμε :P Επεξ/σία 24 Ιουνίου 2014 από Luciddream
hammerd Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 οταν βαζω 1.4375 αμα δεις το μονιτορ δινει 1.53...παντα ετσι κανει.... ναι εχω τελευταιο bios. LLC δεν εχω δει κατι...ισως το λεει αλλιως ? PLL VTT NB SB απλα τα εχω τσιμπησει 1 βημα επανω...θα τα φερω auto ok... ναι ειχα ασχοληθει ξανα αλλα δεν ειχα βοηθεια και το παρατησα δεν ειχα και ψυκτρα καλη...χεχεεχεε... μακαρι να το φτιαξουμε τωρα... θα κανω τις δοκιμες και θα επανελθω... ty all
Luciddream Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2014 LLC εννοώ το load line calibration... λογικα απο εκεί ανεβαίνει (μόνο του) το cpu voltage ... μήπως εχει καμια επιλογή normal / high / extreme το ΝΒ μην το πας auto, το θέλουμε δοκιμαστικά 1.4 για τις μνήμες... δοκίμασε και τα άλλα που είπαμε μπας και
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα