Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσφατα αγορασα μια true spirit 140 power , και θελησα να μετρησω temps

να δω τι κερδισα σε σχεση με την παλια μου...

Δοκιμασα διαφορα οπως core temp  , realtemp , hwmonitor και το ενσωματωμενο του aida

αλλα βλεπω διαφορες μεταξυ τους το core temp και hwmonitor σταθερα δινουν 10 βαθμους

παραπανω απο τα 2 αλλα...

Ποια λενε την πραγματικη θερμοκρασια γιατι αν ειναι τα core temp και hwmonitor τα σωστα ,

μου διχνουν 93 βαθμους σε full load αντι 83 που μου λενε τα aida και real temp !

χρησιμοποιω την AS5 παστα...και διπλους ανεμηστηρες στην true spirit...

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τι μητρικη εχεις και ποιον επεξεργαστη? Δοκιμασες το software που δινει ο κατασκευαστης να κανεις συγκριση με τα αλλα προγραμματα?

Δημοσ.

Αυτό που λες οφείλεται στο διαφορετικό tjmax που έχουνε ορίσει στο κάθε πρόγραμμα για τον επεξεργαστή που έχεις. Και σε μένα πχ. το hwinfo32 και το aida64 δίνουνε 10 βαθμούς παρακάτω επειδή το tjmax του επεξεργαστή μου (q6600 G0) είναι 90 βαθμοί. Σε άλλα προγράμματα τύπου hwmonitor, coretemp, realtemp το tjmax για τον ίδιο επεξεργαστή το έχουνε ορίσει 100 , γι αυτό και οι θερμοκρασίες φαίνονται 10 βαθμούς υψηλότερες. Από κει και πέρα , δεν έχει σημασία ποια είναι η "σωστή" ένδειξη , αφού σε κάθε περίπτωση , η απόσταση από το όριο θερμοκρασίας του επεξεργαστή είναι η ίδια.

Δημοσ.

asus striker 2 extreme

intel qx6800 extreme

αυτα εχω...

ποιο ειναι καλυτερο για αυτα ?

ειναι λογικες θερμοκρασιες αυτες για αυτον τον επεξεργαστη ?

αυτη την στιγμη τον εχω στα 3333MHz 10x333 @ 1.536v (1.520 σταθερο μου δινει στο auto)

και περασε 120 λεπτα standard test @ intel burn test αλλα στο hwmonitor επιασε 94,94,86,86 , ανα πυρηνα...

Δημοσ.

Πάντως απ' ότι βλέπω εδώ , αυτός ο επεξεργαστής έχει tj max τους 80 βαθμούς...οπότε πολύ πιθανόν να είναι και οι 2 ενδείξεις λάθος και η πραγματική θερμοκρασία να είναι 73 βαθμοί..Αλλιώς θα είχε κλέισει λόγο υπερθέρμανσης εφόσον ξεπερνάει το tj max. Όπως και να έχει είσαι αρκετά κοντά στο maximum που αντέχει ο επεξεργαστής.

http://www.tomshardware.co.uk/intel-dts-specs,news-29460.html

• Like 1
Δημοσ.

δινεις πολυ ρευμα γι αυτο εχεις τετοιες θερμοκρασιες,καλο ειναι να μην ανεβαινεις πανω απο 1.4v

κατω απο 1,520 δεν ειναι καθολου σταθερος ακομα και με το ελαχιστο oc...

το auto ειναι συνηθως και το default του cpu ?

• Like 1
Δημοσ.

Εχουμε την ιδια μητρικη κ στο auto δινει παρα πλ! σε στοκ συχνοτητα στο auto μ δινει 1.36v. To 1.52 ειναι παρα πλ μηπως θα επρεπε να το χαμηλωσεις για να μν γινει τπτ κακο? Λογικο ειναι να εχεις αυτες τις θερμοκρασιες παντως

Δημοσ.

κατω απο 1,520 δεν ειναι καθολου σταθερος ακομα και με το ελαχιστο oc...

το auto ειναι συνηθως και το default του cpu ?

όταν κανεις oc τις τιμές να τις δίνεις με το χέρι και σε μενα στα 4ghz αμα το αφήσω στο auto το παει 1.41v ,ενώ με δοκιμές ειμαι stable στα 1.36v ,κανε δοκιμές κατεβάζοντας λιγο λιγο με το χέρι το vcore για να δεις που εισαι σταθερός,εγω δεν θα το άφηνα στα 1.5v ειναι παρά πολυ για 3.3ghz

Δημοσ.

και ξαναλέω, εχω κανει δοκιμη και κατω απο 1.536ν βγαζει μπλε οθόνη...

οταν του δινω στο bios 1.4 μεσα στα windows διχνει 1.5 !

Δημοσ.

και ξαναλέω, εχω κανει δοκιμη και κατω απο 1.536ν βγαζει μπλε οθόνη...

οταν του δινω στο bios 1.4 μεσα στα windows διχνει 1.5 !

Τοτε κατα την γνωμη μ θα ηταν καλυτερο να τον πας πιο χαμηλα.

Δημοσ.

αρχιζω και γω να το πιστευω η κατι κανω λαθος στην διαδικασια oc...και δεν μπορω να βρω και εναν

οδηγo για την μητρικη μου...εχω φαει ολο το ιντερνετ και τιποτα ...και αν βρω ειναι ολα με κατι καλα

κομματια 1333ρηδες με 1,3v...ετσι και η γιαγια μου τον κανει oc :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...