Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω ένα desktop που πήρα από το Πλαίσιο (που να 'ξερα τότε) το 2009.

Από τη στιγμή που το πήρα εμφάνιζε προβλήματα η κάρτα γραφικών και το πήγα αρκετές φορές για επισκευή, οπότε και μου άλλαξαν τις ραμ και το τροφοδοτικό (προληπτικά), και έναν σκληρό που μου κάηκε από τις επανεκκινήσεις λόγω της blue screen of death που προκαλούσε η κάρτα.

Από τότε δεν άλλαξαν πολλά, υπομένω σχεδόν καθημερινά ένα crash - force restart αφού η οθόνη γίνει ετσι post-302437-0-62277700-1403275485_thumb.jpg
και εμφανιστεί blue screen, αλλά δεν πάει άλλο. Από μία μικρή έρευνα που έκανα, διαπίστωσα ότι η κάρτα γραφικών πρέπει να είναι συμβατή με το τροφοδοτικό αλλιώς ο υπολογιστής κρασάρει. Έχετε κάποια άποψη επί του θέματος;

Graphics card: Radeon HD 4800 series

PSU: Silverstone Olympia 750W 80 Plus

Processor: Intel Quad Core i5 στα 2,67 GHz

Δημοσ.

Έχεις βάλει σωστούς drivers για την κάρτα γραφικών; Γιατί το τροφοδοτικό μια χαρά τη σηκώνει την κάρτα σου.

το πήγα αρκετές φορές για επισκευή, οπότε και μου άλλαξαν τις ραμ και το τροφοδοτικό (προληπτικά), και έναν σκληρό που μου κάηκε από τις επανεκκινήσεις λόγω της blue screen of death που προκαλούσε η κάρτα.

Ευτυχώς που δεν σου άλλαξαν και κουτί για να σιγουρευτούν ότι δε φταίει αυτό...

• Like 2
Δημοσ.

Πολυ πιθανον να φταιει η καρτα γραφικων σου. Αυτη δεν την αλλαξανε? Επισεις πες μας λιγο και τι μνημες εχεις και ποια μητρικη.

Αν μπορεις βαλε ενα προγραμματακι για θερμοκρασιες και ποσταρε να δουμε. Στο κανει στο ασχετο η οταν παιζεις παιχνιδι?

Δημοσ.

Έχεις βάλει σωστούς drivers για την κάρτα γραφικών;

Ναι, κάνω συχνά update είτε μέσω του site της AMD είτε μέσω του Catalyst Control Center, οπότε δεν νομίζω να φταίει αυτό.

post-302437-0-36947200-1403277288_thumb.jpg

Motherboard: Foxconn P55MX LGA1156

RAM: Corsair XMS3 4GB (2x2GB) 240-Pin DDR3

Κυρίως παθαίνει κοκομπλόκο όταν παίζω ή όταν βλέπω ταινία, αλλά μπορεί να το κάνει και απο μόνο του, ενώ απλά είναι στην επιφάνεια εργασίας.

Δημοσ.

Την ίδια την κάρτα γραφικών δεν την άλλαξαν;

Ποτέ! Τους έλεγα ότι προκαλεί bsod και μου άλλαζαν ραμ και τροφοδοτικό μαζί με τους καμένους δίσκους..

Και λεω κάτι θα ξέρουν. Τότε ακόμα νόμιζα ότι ο λόγος του τεχνικού στο Πλαίσιο ήταν ιερός.

Δημοσ.

Ποτέ! Τους έλεγα ότι προκαλεί bsod και μου άλλαζαν ραμ και τροφοδοτικό μαζί με τους καμένους δίσκους..

Και λεω κάτι θα ξέρουν. Τότε ακόμα νόμιζα ότι ο λόγος του τεχνικού στο Πλαίσιο ήταν ιερός.

Έχεις κάποια άλλη κάρτα; Ή έστω να δοκιμάσεις με την on-board για καμιά μέρα να βεβαιωθείς ότι φταίει αυτό.

Δημοσ.

:mellow:

Κοίτα, για αρχή, αν έχεις κάποιον φίλο/γνωστο να σου δανείσει προσωρινα την δικια του gpu.

Απεγκατέστησε τους οδηγούς, πέρνα την άλλη κάρτα καθώς και τους δικούς της οδηγούς.

Αν δεις ότι το μηχάνημα δεν κάνει ξανα τα ίδια,ο ένοχος είναι κάρτα.

Και προφανώς πας για καινούργια.

Υ.Γ με πρόλαβε η infin1tyGR

Δημοσ.

Σωστή σκέψη κι από τους 2 σας να δοκιμάσω με άλλη κάρτα ή με την on-board.
Αν δεν μου βγουν τα μάτια με τη δοκιμή σε 640x480 θα ποστάρω αποτελέσματα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

edit: τώρα που το ξανασκέφτομαι, αν όντως τελικά είναι ασύμβατη η κάρτα με το τροφοδοτικό, χρησιμοποιώντας υποδεέστερη κάρτα δε θα έχω πρόβλημα, αλλά δε θα σημαίνει απαραίτητα ότι έχει πρόβλημα η κάρτα, έτσι δεν είναι; θέλω να πω ότι μπορεί τελικά να μην είναι τίποτα από τα 2 προβληματικό και απλά να μην κουμπώνουν μεταξύ τους, οπότε δε θα βγει ασφαλές συμπέρασμα.

Δημοσ.

Υ.Γ με πρόλαβε η infin1tyGR

Αστόχησες :P

edit: τώρα που το ξανασκέφτομαι, αν όντως τελικά είναι ασύμβατη η κάρτα με το τροφοδοτικό, χρησιμοποιώντας υποδεέστερη κάρτα δε θα έχω πρόβλημα, αλλά δε θα σημαίνει απαραίτητα ότι έχει πρόβλημα η κάρτα, έτσι δεν είναι; θέλω να πω ότι μπορεί τελικά να μην είναι τίποτα από τα 2 προβληματικό και απλά να μην κουμπώνουν μεταξύ τους, οπότε δε θα βγει ασφαλές συμπέρασμα.

Η μόνη «ασυμβατότητα» που μπορεί να υπάρχει είναι το τροφοδοτικό να μην έχει την απαραίτητη ισχύ ή να μη δίνει ρεύμα μεγάλης έντασης στην κάρτα γραφικών. Το δικό σου είναι 750W και απ' ό,τι είδα δίνει 60Α στα 12V που είναι υπεραρκετά για την κάρτα σου. Μπορεί ένα τροφοδοτικό να ευθύνεται για το πρόβλημα που αναφέρεις αλλά αφού είπες ότι σου το έκανε και με το προηγούμενο που σου άλλαξαν, δεν είναι πολύ πιθανό να φταίει αυτό.

Δημοσ.

Τι εννοείς "να είναι συμβατή με το τροφοδοτικό;"Το τροφοδοτικό μετατρέπει το εναλασσόμενο και μοιράζει το ρεύμα στα επιμέρους κομμάτια του υπολογιστή.Και η κάρτα σου ,δεν είναι ένα από αυτά,απο τη μητρική και μόνο "τραβάει" το ρεύμα που χρειάζεται.

Και επειδή έχουμε ίδια κάρτα και παρόμοιο στήσιμο..

Βγάλε το ανεμιστηράκι της ,και πέρασε καινούρια πάστα.

Δοκίμασε άλλη κάρτα.

Μήπως έχεις και PCI E κάρτα ήχου και δεν έχει χώρο να κρυώσει στη Foxconn;

Δημοσ.

Μπορεί ένα τροφοδοτικό να ευθύνεται για το πρόβλημα που αναφέρεις αλλά αφού είπες ότι σου το έκανε και με το προηγούμενο που σου άλλαξαν, δεν είναι πολύ πιθανό να φταίει αυτό.

ΟΚ σωστή παρατήρηση, θα δοκιμάσω με άλλη κάρτα και θα ποστάρω αποτελέσματα.

Thanks και παλι!

Μήπως έχεις και PCI E κάρτα ήχου και δεν έχει χώρο να κρυώσει στη Foxconn;

Η AMD HD Audio Device είναι PCI-E; Σορυ αλλά δεν έχω ιδέα από sound cards.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...