Black_Sheep Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Είπα να κάνω ένα καθαρισμό στο παλιό pc που έχω, αφού το άνοιξα καθάρισα ανεμιστηράκια, τη ψύκτρα, έβαλα και καινούργια πάστα, τα βάζω όλα στη θέση τους, ανοίγω το pc, τίποτα δεν είχε signal η (καινούργια) οθόνη, δεν ακουγόταν το speaker, αλλά ρεύμα υπήρχε. Αφού τα έλυσα όλα και δοκίμασα ένα σωρό πράγματα που βρήκα στο Internet, ξαφνικά εκεί που το είχα ανοιχτό(εκτός κουτιου, μόνο με μνήμες και επεξεργαστή/έχει ανσωματωμένη κάρτα γραφικών.) πείραζα τα καλώδια και ξαφνικά να το το σήμα στην οθόνη και το Bios, όλα καλά. Δηλαδή σαν να μην έκανε καλά επαφή το καλώδιο του cpu. το κλείνω το βάζω μπροστά τίποτα το κουνάω λίγο ξαναφτιάχνει. Εν τέλει τα έβαλα πάλι μέσα όλα στο κουτί, το ξεκινάω bootaρει, μπαίνει windows και κολλάει. Από τότε όσο κούνημα στα καλώδια και στο κουτί τίποτα. Τι πιστεύετε ότι μπορεί να φταίει? Κάποια συμβουλή/γνώμη?
dobro Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 καπου εχεις διαροη ρευματος,κανε ενα ελεγχο στο τροφοδοτικο.
Black_Sheep Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Η διαρροή ρεύματος συμβαίνει μόνο από το τροφοδοτικό ή μπορεί να γίνεται και κάπου πάνω στην μητρική. Και πως ακριβώς θα το διαπιστώσω αν όντως έχει διαρροή? Αν είχε διαρροή δεν θα έπρεπε να με τινάζει το ρεύμα όταν ακουμπάω το κουτί?
VagelisDer Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Παιδιά εγώ έχω ενα αλλο θέμα. Ανοίγει το pc και πριν μπουταρει κανει reset και η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Πήρα νέα μητρική γιατί νόμιζα πως η παλιά είχε θέμα. Τσεκαρα τροφοδοτικό , μνήμες και σκληρό σε άλλο πισι και δουλεύουν κανονικά. Λέτε να έχει θέμα ο επεξεργαστής;
dobro Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Η διαρροή ρεύματος συμβαίνει μόνο από το τροφοδοτικό ή μπορεί να γίνεται και κάπου πάνω στην μητρική. Και πως ακριβώς θα το διαπιστώσω αν όντως έχει διαρροή? Αν είχε διαρροή δεν θα έπρεπε να με τινάζει το ρεύμα όταν ακουμπάω το κουτί? οχι ακριβως......βγαλε τα ολα τα καλωδια και αρχισε να συνδεεις ενα ενα τα κομματια του υπολογιστη σου....πρωτα δισκο και ξεκινα τον... μετα το DVD και ξαναξεκινα το Η/Υ και ......μεχρι να δεις που θα σου βγαλει κολλημα.Αλλιως εχεις αλλο θεμα... Παιδιά εγώ έχω ενα αλλο θέμα. Ανοίγει το pc και πριν μπουταρει κανει reset και η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Πήρα νέα μητρική γιατί νόμιζα πως η παλιά είχε θέμα. Τσεκαρα τροφοδοτικό , μνήμες και σκληρό σε άλλο πισι και δουλεύουν κανονικά. Λέτε να έχει θέμα ο επεξεργαστής; βγαλε την μπαταρια, κανε clear cmos....o cpu δεν εχει θεμα,εφοσον σου ξεκινα.
VagelisDer Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 οχι ακριβως......βγαλε τα ολα τα καλωδια και αρχισε να συνδεεις ενα ενα τα κομματια του υπολογιστη σου....πρωτα δισκο και ξεκινα τον... μετα το DVD και ξαναξεκινα το Η/Υ και ......μεχρι να δεις που θα σου βγαλει κολλημα.Αλλιως εχεις αλλο θεμα... βγαλε την μπαταρια, κανε clear cmos....o cpu δεν εχει θεμα,εφοσον σου ξεκινα. Η μητρική είναι καινούρια. Έχω δυο μια msi και μια asrock. Κανει το ίδιο και στις δυο. Επίσης το τροφοδοτικό δουλεύει μια χαρά σε μηχάνημα με λιγότερη κατανάλωση βέβαια.
Runner25 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 βραχυκυκλωμα ειναι φιλε πριν κανεις επεμβασεις στο εσωτερικο του υπολογιστη καλο ειναι να ακουμπας μια μεταλικη επιφανεια να φυγει ο στατικος ηλεκτρισμος
VagelisDer Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 βραχυκυκλωμα ειναι φιλε πριν κανεις επεμβασεις στο εσωτερικο του υπολογιστη καλο ειναι να ακουμπας μια μεταλικη επιφανεια να φυγει ο στατικος ηλεκτρισμος Και τώρα τι γίνεται; Τι πρέπει να αλλάξω;
Runner25 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Και τώρα τι γίνεται; Τι πρέπει να αλλάξω; κατι που ειχα κανει και σε μενα δουλεψε ηταν να βγάλω τα καλωδια του κουτιου power reset κλπ και να τα ξανακουμπωσω 1
pnick Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Βραχυκύκλωμα γίνεται αν στην μητρική ακουμπάει και κάποια βιδούλα ή κάτι άλλο μεταλλικό και γειώνει. Οι αποστάτες για αυτό μπαίνουν.
άδικος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Διαρροές, βραχυκυκλώματα, τι άλλο θα ακούσουμε; @VagelisDer: Φίλε έχεις ποστάρει το πρόβλημα σου σε 5 διαφορετικά νήματα, ένα εκ των οποίων είναι δικό σου. Αν δε μπερδέψεις τους άλλους χρήστες σίγουρα τουλάχιστον θα μπερδευτείς εσύ & δε θα βγάλεις άκρη. 1
VagelisDer Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Διαρροές, βραχυκυκλώματα, τι άλλο θα ακούσουμε; @VagelisDer: Φίλε έχεις ποστάρει το πρόβλημα σου σε 5 διαφορετικά νήματα, ένα εκ των οποίων είναι δικό σου. Αν δε μπερδέψεις τους άλλους χρήστες σίγουρα τουλάχιστον θα μπερδευτείς εσύ & δε θα βγάλεις άκρη. Ναι το ξέρω απλα δεν έπαιρνα απαντήσεις και ανοιξα νεο θέμα.
rfc Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Παιρνεις απαντησεις απο οτι βλεπω και θα σε παρακαλουσαμε να μη σκοτωνεις τα θεματα των αλλων. 1
Black_Sheep Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2014 Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές δοκίμασα τα ΠΑΝΤΑ, αλλά τζίφος. Τελικά πήγα το σετάκι μητρική-μνήμες-επεξεργαστή σε έναν τεχνικό το είδε, αλλά πάλι τζίφος(δεν μου πήρε χρήματα). Τώρα μόλις τελείωσα το στήσιμο του καινούργιου συστήματος(πήγα και πήρα τα ποιο φθηνά από e-shop/μενίδι) και όλα είναι κομπλέ. Το θέμα μπορεί να το κλειδώσει κάποιος admin ή και όχι, "Up to you", που λεν και οι εγγλέζοι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα