Προς το περιεχόμενο

Bitfenix shinobi και Coolermaster 212 evo.

tekas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

'Εχω τον 8320 χωρίς oc αλλά ούτε σκοπεύω να του κάνω στο άμεσο μέλλον.
Θέλω να αγοράσω την Coolermaster 212 evo αλλά φοβάμαι ότι δεν θα χωράει.
Το κουτί http://www.skroutz.gr/s/346899/BitFenix-Shinobi.html
Η μνήμη http://www.skroutz.gr/s/3990877/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600MHz-CMZ8GX3M1A1600C10B.html
Το τροφοδοτικό είναι στη κάτω πλευρά του κουτιού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.vortez.net/articles_pages/bitfenix_shinobi_review,6.html
Σε αυτό το review λέει ότι με 158mm cooler ήταν στο τσακ να ακουμπήσει το πλαινό. Λογικά η 159 EVO θα μπει, αλλά αν ακουμπάει θα έχεις θόρυβο καθώς θα μεταφέρονται οι κραδασμοί από τον ανεμιστήρα στο heatsink και στη συνέχεια στο πλαινό.

Δες αυτή http://www.e-shop.gr/raijintek-themis-p-PER.811685είναι στα 158μμ, φθηνότερη και πολλά παιδιά εδώ μέσα τη συστήνουν ως ακόμη και καλύτερη από την EVO.

Επειδή οι μνήμες είναι ψηλές, ίσως να μη χωράει και να σε περιορίσει στο να μην μπορείς να βάλεις RAM στο πρώτο slot αλλά μπορείς α) να μετακινήσεις τις μνήμες ένα τσακ δίπλα, αντί για x_x_, _x_x .
β) να ανεβάσεις το φανάκι λίγο πιο πάνω, όσο χρειάζεται για να μπει στο πρώτο σλοτ η μνήμη και γ) να βάλεις το φανάκι από την άλλη μεριά να "τραβάει" αέρα μέσα από το heatsink.

Θα προσπαθούσα πρώτα το β, μετά το α, και τέλος το γ.

• Like 2

Υπάρχει και το μικρότερο αδερφάκι της EVO, η Τ4. Κάνει δουλειά. Την δοκίμασα. Καλή και η Raijintek στα ίδια χρήματα. Καλύτερα να υπάρχει περιθώριο 1-2 mm για πολλούς λόγους.

• Like 1

http://www.vortez.net/articles_pages/bitfenix_shinobi_review,6.html

Σε αυτό το review λέει ότι με 158mm cooler ήταν στο τσακ να ακουμπήσει το πλαινό. Λογικά η 159 EVO θα μπει, αλλά αν ακουμπάει θα έχεις θόρυβο καθώς θα μεταφέρονται οι κραδασμοί από τον ανεμιστήρα στο heatsink και στη συνέχεια στο πλαινό.

Δες αυτή http://www.e-shop.gr/raijintek-themis-p-PER.811685είναι στα 158μμ, φθηνότερη και πολλά παιδιά εδώ μέσα τη συστήνουν ως ακόμη και καλύτερη από την EVO.

Επειδή οι μνήμες είναι ψηλές, ίσως να μη χωράει και να σε περιορίσει στο να μην μπορείς να βάλεις RAM στο πρώτο slot αλλά μπορείς α) να μετακινήσεις τις μνήμες ένα τσακ δίπλα, αντί για x_x_, _x_x .

β) να ανεβάσεις το φανάκι λίγο πιο πάνω, όσο χρειάζεται για να μπει στο πρώτο σλοτ η μνήμη και γ) να βάλεις το φανάκι από την άλλη μεριά να "τραβάει" αέρα μέσα από το heatsink.

Θα προσπαθούσα πρώτα το β, μετά το α, και τέλος το γ.

H Themis δεν μπαινει οριζοντια στο AM3+. Θα βρισκουν τα fins πανω στις vengeance. 

True Spirit BW revARaijintek Aidos (η aidos μπαινει επισης κατακορυφα αλλα ειναι πολυ μαζεμενη και η καλυτερη επιλογη στα 20€)

• Like 1

Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Να ενημερώσω ότι στο πάνω μέρος του κουτιού δεν έχω fans.
Ακόμα όμως δεν έχω καταλήξει σε κάποια.

Πρώτα από όλα σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Να ενημερώσω ότι στο πάνω μέρος του κουτιού δεν έχω fans.

Ακόμα όμως δεν έχω καταλήξει σε κάποια.

Αυτο δεν λεει κατι, υπαρχει διεξοδος αερα. Αν δεν υπηρχε, τοτε μονο δεν θα ειχε πιστευω κανενα νοημα η κατακορυφη τοποθετηση.

Στα ματια μου, με δεδομενη την πλατφορμα και το κουτι σου, η καλυτερη επιλογη ειναι η True Spirit που σου λινκαρα πανω αρκει να διαθετεις 30€. Παρομοιες επιδοσεις με evo, αθορυβη και πιο κοντη/μαζεμενη οποτε δεν θα ανησυχεις για χωρους. 

@Ashmadia

Όταν λές οριζόντια τοποθέτηση εννοείς αυτό? Λογικά κοιτάς αλλιώς το κουτί για να κρίνεις ότι η ψύκτρα είναι οριζόντια ή κάθετη, γιατί όταν είναι όρθιο το κουτί και το κοιτάς στο πλάι η θέση αυτή είναι κατακόρυφη:

post-280023-0-45942600-1403487308.txt

@Ashmadia

Όταν λές οριζόντια τοποθέτηση εννοείς αυτό? Λογικά κοιτάς αλλιώς το κουτί για να κρίνεις ότι η ψύκτρα είναι οριζόντια ή κάθετη, γιατί όταν είναι όρθιο το κουτί και το κοιτάς στο πλάι η θέση αυτή είναι κατακόρυφη:

attachicon.gifοριζόντια.php.jpg

Αναφερομαι στην ροη του αερα. Δεν ξερω γιατι, αυτοματα. Ενα ξερο κατακορυφη/οριζοντια δεν λεει τιποτα υποθετω. (ευχαριστω για την παρατηρηση)

• Like 1

Αναφερομαι στην ροη του αερα. Δεν ξερω γιατι, αυτοματα. Ενα ξερο κατακορυφη/οριζοντια δεν λεει τιποτα υποθετω. (ευχαριστω για την παρατηρηση)

Α οκ τοτε. Το εθεσες το θεμα με βαση τη ροη αερα. Λεω και εγω.. ;) Απλα δεν διευκρινησες τον τροπο που τοποθετηθηκες. Με βαση το στερεο σωμα της ψυκτρας νομιζω ειναι πιο ευκολο να το συλλαβει κανεις. Παντως εισαι σωστος ως προς το κουμπωμα της ψυκτρας.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Τελικά αγοράστηκε και τοποθετήθηκε η raijintek themis.

Σχετικά με την vengeance αφαίρεσα την ψύκτρα και όλα μια χαρά.
Μπήκε και η Arctic Silver γιατί η πάστα της συσκευασίας δεν έκανε για τίποτα.
Φωτογραφίες το βράδυ.

• Like 1

IMG_4932.jpg

IMG_4933.jpg

IMG_4934.jpg

IMG_4935.jpg

Και θερμοκρασιες πες, καθως και θορυβο, αν και την εχω ακουσει......

Σχετικά με τις θερμοκρασίες είναι από 29-50
Από θόρυβο είναι εντελώς αθόρυβη.

• Like 2

Ωραία φαίνεται η ψύχτρα. Είμαι κι εγώ ανάμεσα σε αυτήν και στην Arctic Freezer 13.

Μια ερώτηση, όμως.... γιατί δεν μετακινείς τη μνήμη RAM σε κάποια διπλανή θέση ώστε να της βάλεις και την ψύχτρα της;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...