Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο Dell μου έχω 2 partitions (by factory): C: 59G και D: 450G. 

Μπορώ να μετακινήσω τα αρχεία εφαρμογών (program files και program files (x86)) στο D για να ελευθερώσω χώρο, χωρίς να υπάρξει πρόβλημα στο σύστημα?

Δημοσ.

Οχι, γιατι οι εφαρμογες βρισκουν τα αρχεια που χρειαζονται στον φακελο που τα εγκατεστησες (π.χ. C:\Program Files)
Η Εφαρμογη θα τα ψαχνει σε αυτο το Path και οταν τα μεταφερεις σε νεο partition (D:\) Θα βρισκονται στο D:\Program Files, αρα η εφαρμογη δεν θα μπορει να βρει τα αρχεια που χρειαζεται για να τρεξει, οι συντομευσεις θα ειναι αχρηστες. Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να βρεις το executable αρχειο setup καποιου προγραμματος που θες να μεταφερεις και να επιλεξεις εσυ το Path που σε βολευει (D:\Program Files      D:\Program Files x86) μπορει εκτος και απο θεμα path να προκυψουν και BSOD (εχει τυχει σε φιλο μου δεν γινομαι τραγικος)

Δημοσ.

Επειδή όπως το διατύπωσα δεν είμαι σίγουρος ότι έγινα κατανοητός, αυτό που εννοώ είναι να πάρω όλο το φάκελο "Program Files" από το C και να το μεταφέρω στο D.  

Δημοσ.

Κοίτα, μερικές εφαρμογές και παιχνίδια μπορούν να μεταφερθούν και να δουλέψουν, άλλες όχι. Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας που να σου λέει αν μπορεί κάποια να μεταφερθεί ή όχι, αλλά σε γενικές γραμμές οι βαριές εφαρμογές (office, adobe κτλ) δεν μεταφέρονται έτσι απλά.

Υπάρχει ένα πρόγραμμα με το όνομα Application Mover που υπόσχεται κάτι τέτοιο αλλά δεν το έχω δουλέψει.

Δημοσ.

Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος, η δημιουργία ενός symbolic link όπως το λένε.

1. Ας πούμε ότι έχεις εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα στο φάκελο C:\program files\tyxaioprogramma\

2. Μετακινείς με cut-paste τον φάκελο tyxaioprogramma όπου θες πχ D:\neathesi\tyxaioprogramma\ 

3. Τώρα χρειάζεται να ανοίξεις command prompt, πατάς WinKey+R και γράφεις cmd.

4. Μετακινείσαι στον αρχικό φάκελο πχ "cd c:\program files\".

5. Χρησιμοποιείς την εντολή mklink κάπως έτσι:

mklink /J tyxaioprogramma "D:\neathesi\tyxaioprogramma"

Τώρα δημιουργήθηκε κάτι σαν συντόμευση. Ο φάκελος φαίνεται στο λειτουργικό σαν να είναι στη θέση του. Όλη η διαδικασία γίνεται στο επίπεδο του filesystem. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσες να μετακινήσεις ακόμα και ολόκληρο τον "Program Files", δεν θα το συνιστούσα όμως. Επίσης, εάν χρησιμοποιούνται αρχεία από τον φάκελο που θέλεις να μετακινήσεις, καλύτερα η διαδικασία να γίνει σε safe mode ή ακόμα και σε καθαρό command prompt.

Όλη η διαδικασία είναι εύκολα αναιρέσιμη. Αρκεί να σβήσεις την "συντόμευση" και να μεταφέρεις τον φάκελο στην παλιά του θέση.

Απλά αναρωτιέμαι που θα βοηθούσε μια τέτοια κίνηση. Τον SSD τον έχεις για ταχύτητα, άρα με την μετακίνηση ενός συγκεκριμένου προγράμματος, χάνεις αυτό το πλεονέκτημα. Οπότε, το κάνεις συνειδητά, ξέροντας ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν θα έχεις γρήγορη εκκίνηση. Εκτός εάν το πρόβλημα χώρου στον SSD είναι μεγάλο οπότε πάω πάσο και θα σου πρότεινα να βρεις και άλλους τρόπους να τον αδειάσεις, πχ απενεργοποίηση του Hibernation, μετακίνηση του Pagefile, κλπ.

Δημοσ.

Υπάρχει και ένας άλλος τρόπος, η δημιουργία ενός symbolic link όπως το λένε.

1. Ας πούμε ότι έχεις εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα στο φάκελο C:\program files\tyxaioprogramma\

2. Μετακινείς με cut-paste τον φάκελο tyxaioprogramma όπου θες πχ D:\neathesi\tyxaioprogramma\ 

3. Τώρα χρειάζεται να ανοίξεις command prompt, πατάς WinKey+R και γράφεις cmd.

4. Μετακινείσαι στον αρχικό φάκελο πχ "cd c:\program files\".

5. Χρησιμοποιείς την εντολή mklink κάπως έτσι:

mklink /J tyxaioprogramma "D:\neathesi\tyxaioprogramma"

Τώρα δημιουργήθηκε κάτι σαν συντόμευση. Ο φάκελος φαίνεται στο λειτουργικό σαν να είναι στη θέση του. Όλη η διαδικασία γίνεται στο επίπεδο του filesystem. Με τον ίδιο τρόπο θα μπορούσες να μετακινήσεις ακόμα και ολόκληρο τον "Program Files", δεν θα το συνιστούσα όμως. Επίσης, εάν χρησιμοποιούνται αρχεία από τον φάκελο που θέλεις να μετακινήσεις, καλύτερα η διαδικασία να γίνει σε safe mode ή ακόμα και σε καθαρό command prompt.

Όλη η διαδικασία είναι εύκολα αναιρέσιμη. Αρκεί να σβήσεις την "συντόμευση" και να μεταφέρεις τον φάκελο στην παλιά του θέση.

Ωραία λύση, δεν το είχα υπόψη μου.

Απλά αναρωτιέμαι που θα βοηθούσε μια τέτοια κίνηση. Τον SSD τον έχεις για ταχύτητα, άρα με την μετακίνηση ενός συγκεκριμένου προγράμματος, χάνεις αυτό το πλεονέκτημα. Οπότε, το κάνεις συνειδητά, ξέροντας ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν θα έχεις γρήγορη εκκίνηση. Εκτός εάν το πρόβλημα χώρου στον SSD είναι μεγάλο οπότε πάω πάσο και θα σου πρότεινα να βρεις και άλλους τρόπους να τον αδειάσεις, πχ απενεργοποίηση του Hibernation, μετακίνηση του Pagefile, κλπ.

Μένουν μόνο μερικά MB στον C γι' αυτό η όλη φασσαρία. Αντί να κάνω ένα δεύτερο directory προγραμμάτων στον D στο οποίο θα βάζω τα νέα προγράμματα από εδώ και πέρα, σκέφτηκα αν γίνεται να μεταφέρω όλο το program files του C στο D. Πάντως και με τη λύση που προτείνεις είναι λίγο risky...φαντάζομαι..

Δημοσ.

Το να μεταφέρεις έναν έναν τους φακέλους, και ειδικά τους μεγάλους, δεν νομίζω να είναι ρίσκο. Υπενθυμίζω ότι είναι μια εύκολα αναστρέψιμη διαδικασία αλλά είναι φασαρία να κάνεις την δουλειά για έναν έναν φάκελο. Το να μεταφέρεις ολόκληρο τον Program Files, όντως είναι πιο γρήγορο αλλά δεν ξέρω κατά πόσο είναι ασφαλές. Γίνεται, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει και ούτε θα το κάνω ποτέ γιατί χρειάζομαι την ταχύτητα του SSD. Εγώ προσωπικά έχω εφαρμόσει την παραπάνω μέθοδο για να μετακινήσω φακέλους όπου κάποια παιχνίδια αποθηκεύουν τα saves τους. Έχω ανακατευθύνει τον φάκελο savedgames στον μηχανικό μου σκληρό. Δεν έχω παρατηρήσει κανένα πρόβλημα... 

Να πω ότι μερικοί με αυτή τη μέθοδο εκτός από Program Files έχουν μετακινήσει και ολόκληρο τον User... δεν τους έχω δει να γκρινιάζουν οπότε υποθέτω πως δουλεύει καλά.

Εγώ θα έλεγα να το δοκιμάσεις σε ένα δύο φακέλους και μετά κρίνεις... Διάλεξε, ξέρω γω, τον φάκελο του Office αν το έχεις εγκατεστημένο και κανά άλλο μεγάλο φάκελο πχ κανά παιχνίδι και δοκίμασε. Και στραβά να πάει σβήνεις τα symbolic link και επιστρέφεις τον φάκελο στη θέση του ή το πολύ πολύ εγκαθιστάς ξανά το πρόγραμμα.

Δημοσ.

Βασικά δεν θα σε αφήσει να μεταφέρεις κάποιους φάκελους από προγράμματα που βρίσκονται σε εκτέλεση π.χ. office, adobe reader κτλ.

Καλύτερα να μεταφέρεις τα παιχνίδια (αν έχεις τέτοια) ή ακόμα καλύτερα να τα ξαναεγκαταστήσεις στον d για σιγουριά.

Οι φάκελοι των χρηστών είναι εύκολο να μεταφερθούν και υπάρχει επιλογή αν θέλεις κάτι τέοιο μέσα από τα win. Απλά πας στον φάκεοο C:\users και κάνεις δεξί κλικ->ιδιότητες σε κάποιον φάκελο, π.χ. στον "Στοιχεία Λήψης" και πας στην καρτέλα Θέση και επιλέγεις που θα βρίσκεται ο φάκελος. Θα σου μεταφέρει τα περιεχόμενα εκεί που θα του πεις.

Τι χώρο έχει ο ssd; Κάτω από 80gb δεν ενδικνείεται για 7άρια.

Επίσης μια καλή τακτική είναι να απενεργοποιήσεις την αδρανοποίηση αν δεν τη χρησιμοποιείς και να μεταφέρεις το αρχείο της εικονικής μνήμης στον d.

Και φυσικά καθαρισμός με ccleaner και διαγραφή των παλαιότερων σημείων επαναφοράς πάλι από το cc στην καρτέλα Εργαλεία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...