Προς το περιεχόμενο

Radeon R5 M230 & Linux

giso

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από επτά χρόνια χρήσης ενός Sony Vaio Laptop  με κάρτα γραφικών την NVIDIA GeForce 8600M GS GPU και λειτουργικό το archlinux, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, ξέμεινα από Laptop (το Vaio "τα έφτυσε").

Ενδιαφέρομαι γι' αυτόν: http://www.you.gr/proionta/laptop,tablet/foritoi-ypologistes/laptop/nb-lenovo-g5070-i7-4500u-59412308?utm_source=nl19062014_tech_living&utm_medium=email&utm_term=Lenovo_G50-70&utm_content=273155&utm_campaign=NEWSLETTER, αλλά με προβληματίζει η Radeon R5 M230 κάρτα γραφικών του σε συνδυασμό με το Linux.

Αν έχει κάποιος προσωπική εμπειρία για τη λειτουργία της παραπάνω κάρτας γραφικών με το Linux, θα με ενδιέφερε η άποψή του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία από την συγκεκριμένη κάρτα σε 2 laptop που πέσαν στα χέρια μου με ati κάρτα γραφικών [1 Sony Vaio(i5 ati κάρτα γραφικών) 1TurboX(i7  ati κάρτα γραφικών)] και στα 2 το arch λειτοτυργούσε μια χαρά αλλά δεν μπορούσε να σταματήσει την ati με κανέναν τρόπο με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Θόρυβος, μεγάλες θερμοκρασίες, κατανάλωση.

Συγκρίνοντας ειδικά με το δικό μου i5,GT540M και ενός φίλου i7,GT740M όπου η κάρτα λειτουργεί μόνο όποτε χρειάζεται οι θερμοκρασίες πολύ μικρότερες σαφώς, μικρός θόρυβος και η κατανάλωση πολύ καλή. Το δικό μου ας πούμε laptop 2ετίας σχεδόν η μπαταρία κρατάει από 2:30 ώρες και πάνω. Από την στιγμή κιόλας που το bumblebee υποστηρίζει ουσιαστικά μόνο τις nVidia θα σου έλεγα καλύτερα να πας σε κάτι με nVidia. Εκτός αν δεν σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια καθόλου και πας σε κάτι με Intel HD4000 που έχουν πάρα πολύ καλή απόδοση και όλο και κάτι θα κερδίσεις από χρήματα.

• Like 1

Αν θες το κεφαλι σου ησυχο, πηγαινε σε nvidia ή intel...δυστυχως η amd εχει δρομο ακομα, αν και εχει δειξει καποια σημαδια βελτιωσης (ειδικα ο ανοικτος)...Αυτο το καταραμενο το tearing δεν λεει να το φτιαξει!

πας σε nvidia χωρίς δεύτερη σκέψη ώστε να μπορείς να παίξεις και κανα παιχνιδάκι μέσω steam και δες και τα dell που είναι αρκετά συμβατά με linux.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...