Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια , παρακαλω οποιος μπορει υπευθυνα να με ενημρωσει θα το εκτιμουσα ,

πριν απο 3-4 χρονια εφτιαξα εταιρικη ιστοσελιδα με γνωστη εταιρεια του χωρου , η οποια καθε χρονο μου ζηταγε/ει 200€ + ΦΠΑ για web hosting στους servers της .

Οταν μου παρεδωσαν δε , το site μου εστειλαν ενα manual μαζι με τα "κλειδια" , πως μπορω να το χειριζομαι (προσθεσεις/αφαιρεσεις κτλ) μεσω μιας πλατφορμας , arkon .

Ολα καλα μεχρι εδω ....

Με προσεγγισε προσφατα η hol σαν εταιρικο πελατη , να αναβαθμισω το πακετο μου στα τηλεφωνα του γραφειου , το οποιο θα περιλαμβανει μεσα σε ολα , και δωρεαν web hosting ..

Του ρωτησα τι σημαινει αυτο και αν θα εχω προβλημα/δυσλειτουργια στην διαχειριση του site και μου ειπαν οχι , ολα θα κυλανε οπως πριν ..

ρωταω τωρα εγω , οταν η μαμα εταιρεια που μου κατασκευασε το site μαθει πως διακοπτω την παροχη φιλοξενειας και παω σε αλλο παροχο , δεν θα μου διακοψει και την προσβαση στην arkon πλατφορμα ?

και εαν ναι , πως θα χειριζομαι εγω το site πλεον , μιας και στην hol , δεν μπορουσαν (η αυτοι , η εγω) να αντιληφθουν τι εννοω ...

Καθε ΥΠΕΥΘΥΝΗ αποψη ευπροσδεκτη , γιατι το θεμα ειναι σοβαρο ...

ευχαριστω

Δημοσ.

Η HOL (ή όποιοσδήποτε άλλος provider) θα σου δώσει ένα web server. Εκεί θα πρέπει κάποιος να εγκαταστήσει την πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το site σου μαζί με όλα τα αρχεία του (database, εικόνες, κείμενα κλπ).

Λες πως το site σου χρησιμοποιεί την πλατφόρμα "arkon". Με μια απλή αναζήτηση στο Google δεν βρήκα καμία αναφορά σε αυτήν, πουθενά. Σίγουρα λέγεται έτσι; Αν είναι όντως έτσι, μάλλον πρόκειται για πλατφόρμα που έχει φτιάξει η ίδια η εταιρία που έφτιαξε το site σου και παίζει μόνο στους δικούς της web servers, οπότε έχεις πρόβλημα.

Πρέπει να "πείσεις" την εταιρία να εγκαταστήσει την "arkon" στο web server που σου παρέχει η HOL και να μεταφέρει εκεί τη database και τα αρχεία σου. Το πιθανότερο δυστυχώς είναι πως δεν θα δεχτούν να το κάνουν, ή αν το κάνουν να σου ζητήσουν χρήματα για τη μεταφορά και τη μετέπειτα "συντήρηση" της πλατφόρμας στο νέο server.

Δεν ξέρω πως θα ξεμπλέξεις τελικά αλλά σε περίπτωση που στο μέλλον χρειαστείς καινούριο site, προτίμησε κάποια διεθνώς διαδεδομένη πλατφόρμα (δωρεάν ή μη) που να μην εξαρτάται από συγκεκριμένη εταιρία αλλά να μπορείς να την κατεβάσεις/αγοράσεις ανεξάρτητα και να τη βάλεις σε όποιο server θέλεις (πχ wordpress, joumla, drupal, expression engine κλπ).

Δημοσ.

Σε ευχαριστω για την αμεση αποκριση , arkosoft ειναι η σωστη ονομασια , οχι arkon ...

εχεις καποια παρατηρηση ?

Δημοσ.

To "arkosoft" στο Google μου βγάζει τη hellassites.gr (υποθέτω αυτή είναι η εταιρία που σου έφτιαξε το site) και το www.arkosoft.it που όμως είναι αποκλειστικά στα ιταλικά και δεν μπορώ να καταλάβω αν είναι όντως αυτοί που φτιάχνουν το CMS (την πλατφόρμα) και πως την παρέχουν (δωρεάν/με τί κόστος).

Δημοσ.

Υπαρχουν πολλες εταιριες που δουλευουν πανω στα ιδια στανταρντς, αλλα δεσμιος δεν ειναι κανενας....

Το περιεχομενο μεταφερετε και σε αλλες πλατφορμες, αναλογα τι ειναι.

Στην τελικη, ενας developer, αρκετες ωρες δουλειας , κσι εισε ετοιμος.

Και πες τους να ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝΕ!!!!

Δημοσ.

Πριν προχωρήσεις όμως σκέψου τι θα κάνεις αργότερα όταν αφήσεις την HOL !! Θα πρέπει να τα μεταφέρεις ξανά αλλού.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φτιαχτο στην πλατφορμα του Otenet , εχει τσαμπα χοστινγ και ντιζαιν

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...