Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έχω ένα laptop Toshiba Satellite A300D εδώ και περίπου 5 χρόνια, και ο ανεμιστήρας του έχει γεμίσει σκόνη και κάνει υπερβολικό θόρυβο, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του να φτάνει συνήθως τους 49 - 52°C  (σύμφωνα με το Hard Disk Sentinel).

Σε επίσκεψή μου σε υποκατάστημα των Public, ο τεχνικός με ενημέρωσε πω το κόστος των δύο παραπάνω εργασιών (συμπεριλαμβανόμενης και της καθεαυτής εργασίας του) είναι 50 €, με χρόνο παράδοσης 1 - 1,5 μέρες (εάν όχι 2, λόγω του ότι του εξήγησα πως το χρειάζομαι άμεσα).

Τι λέτε; "Αξίζει", ή να κοιτάξω αλλού; Οφείλω να ομολογήσω πως εμπιστεύομαι περισσότερο μία γνωστή αλυσίδα καταστημάτων (από άποψη "Τιμή - Ποιότητα Εργασίας"), παρά λοιπούς τεχνικούς... Αυτό, ωστόσο, δεν σημαίνει πως όλοι είναι σκάρτοι ή κοιτούν την τσέπη σου!

Δημοσ.

η θερμοκρασια που κοιταξες ειναι για τον σκληρο δισκο,δεν εχει καμια σχεση με τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη και της καρτας γραφικων.

Απο εκει και περα,αν νομιζεις οτι πιανουν τα χερια σου,αν ψαξεις στο youtube θα βρεις tutorial για το πως να ανοιξεις το λαπτοπ και να το καθαρισεις.

θερμοαγωγιμη παστα αγοραζεις εσυ απο καποιο καταστημα(πρεπει ομως πρωτα να δεις αν το λαπτοπ εχει θερμοαγωγιμη η thermal pads-γιατι αν εχει το δευτερο και βαλεις παστα θα γινουν χειροτερα τα πραματα)

για να δεις θερμοκρασιες γενικοτερα κατεβασε το HWmonitor.

• Like 1
Δημοσ.

Το συγκεκριμενο μοντέλο το γνωρίζω πολύ.Γενικά να ξερεις οτι τον καθαρισμο τον χρειαζεται επειγοντως και συχνά.. Εχει προβλημα με υπερθερμανσεις γενικα και το ανεμηστηρακι δουλευει στο φουλ. Η ψύκτρα του γεμίζει σκόνες στο άψε σβήσε.Φυσικά θα χρειαστείς και αλλαγή πάστας.Όχι μόνο καθαρισμό..Θερμοκρασιες θα δεις απο to hwmonitor.Κατεβασε το και στειλε μας φωτο.
Εμενα απο 88 βαθμους με παστα σε idle εφτασε τους 50.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστή η παρατήρηση και των δύο... Λάθος δικό μου, λόγω βιασύνης, το να παραθέσω στοιχεία από το Hard Disk Sentinel. Παρόλα αυτά, έχω παρατηρήσει πως και ο σκληρός δίσκος (2 εσωτερικοί ως ένας) ανεβάζει θερμοκρασία περισσότερο σε σχέση με παλιά...

Ορίστε και το screenshot από το HWMonitor :

post-290944-0-47835400-1403257471_thumb.png

Να σημειώσω πως το laptop είναι "up and running" (από αναστολή λειτουργίας) εδώ και περίπου 3,5+ ώρες..

Επεξ/σία από Johnny Walker*
Δημοσ.

Σωστή η παρατήρηση και των δύο... Λάθος δικό μου, λόγω βιασύνης, το να παραθέσω στοιχεία από το Hard Disk Sentinel. Παρόλα αυτά, έχω παρατηρήσει πως και ο σκληρός δίσκος (2 εσωτερικοί ως ένας) ανεβάζει θερμοκρασία περισσότερο σε σχέση με παλιά...

Ορίστε και το screenshot από το HWMonitor :

attachicon.gif2014-06-20 12_44_05-CPUID HWMonitor.png

Να σημειώσω πως το laptop είναι "up and running" (από αναστολή λειτουργίας) εδώ και περίπου 3,5+ ώρες..

Eχει 2 θεσεις για σκληρους.Προφανως ζεστένεται περισσοτερο αυτος που βρισκεται πιο κοντα στον επεξεργαστη-ψυκτρα..Ολα εκεί κοντά υπερθεμένονται.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...