Johnny Walker* Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα σε όλους! Όπως αναφέρω και στον τίτλο του θέματος, έχω στην κατοχή μου τον παραπάνω εξωτερικό σκληρό δίσκο. http://www.seagate.com/external-hard-drives/portable-hard-drives/standard/goflex/ Τον έχω 5 χρόνια, και εδώ και λίγο διάστημα, το Hard Disk Sentinel με ενημερώνει πως ο δίσκος έχει 96 κατεστραμένους τομείς και υπόλοιπο υγείας 33%. Να πω πως, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο δίσκος υπήρξε ενεργός/ σε χρήση μόνο για 380 μέρες (από σύνολο 1825 hμερών που τον έχω στην κατοχή μου). Το κυρίως πρόβλημά μου είναι το εξής: Ο δίσκος έχει κενό χώρο μόλις 5,06 GB (από σύνολο 500 GB) και, παρόλο που υποστηρίζει USB 3.0, το laptop μου έχει μόνο θύρες USB 2.0 . Έπομένως, η ταχύτηττα μεταφοράς δεδομένων μεγάλων αρχείων είναι ... βασανιστικά αργή! Πώς μπορώ, λοιπόν, να λάβω άμεσα ένα ολικό αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων μου; Υπάρχει περίπτωση να σταματήσει να λειτουργεί ξαφνικά, προτού προλάβω (ή και κατά τη διάρκεια του backup) να πάρω αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων μου; Σας ευχαριστώ προκαταβολικά! Κάθε βοήθεια εκ μέρους σας είναι ευπρόσδεκτη!
Xristaras12 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 ο καθε δισκος μπορει ανα πασα ωρα και στιγμη να πεθανει ετσι χωρις να πει τιποτα. Εννοειται οτι θα παρεις ΤΩΡΑ τα δεδομενα σου απο εκει. Η Μεγιστη ταχυτητα που μπορεις να παρεις δεδομενα απ τον δισκο ειναι ~30MB/s αν υπαρχει μικροτερη ταχυτητα οφειλεται σε 1)πολλα και μικρα αρχεια 2)ο δισκος προσπαθει να διαβασει απ τις περιοχες που εχουν καταστραφει τα δεδομενα που υπηρχαν και καθυστερει 3)τα 2 παραπανω.
Johnny Walker* Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Το θέμα είναι: Α. Μαζική "Αντιγραφή - Επικόλληση" ? ----> ενδέχεται να πάρει ... αιώνες! Β. Disk Cloning ή Imaging (όχι ότι ξέρω ποια είναι η διαφορά! ) με κάποιο πρόγραμμα ? Έχω και τον φόβο της ξαφνικής διακοπής λειτουργίας, πέραν του γεγονότος ότι 490+ GB μέσω USB 2.0 (με την μία) είναι ... "τρελό" !!!
SPANK Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Μπα μην το λές αιώνες δεν πρόκειται να πάρει αντε ισως 3 ωρίτσες στο λεω γιατι και εγω εχω κανεο το ίδιο με εσένα πήρε λιγο χρόνο αλλα οχι τοσο οσο φαντάζεσαι , στην αρχή μπορει να σου λεει πψ 50 ώρες αλλα μετα θα πάει στο φυσιολογικό οσο αντιγράφει
patrickdrd Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Η Μεγιστη ταχυτητα που μπορεις να παρεις δεδομενα απ τον δισκο ειναι ~30MB/s αν ειχε usb 3.0 ποσο θα ειχε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα