Προς το περιεχόμενο

Sony Motionflow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι το motion interpolation που κάνει η TV, δημιουργώντας κάτι σαν ψευδο-καρέ. Στην πράξη, το καταλαβαίνεις αν βάλεις μια ταινία ας πούμε. Εκεί θα σου δημιουργήσει αυτό που αναφέρεται γενικά σαν "Soap Opera Effect". Η κίνηση θα είναι κάπως σαν... ψεύτικη (δε μου 'ρχεται καμιά άλλη λέξη τώρα :P). Γι' αυτό κι η συντρηπτική πλειοψηφία το έχουμε στο Off κυρίως σε θέαση σειρών, ταινιών αλλά και τηλεοπτικού προγράμματος. Χαλάει τελείως την ταινία-σειρά, ενώ στο Off έχεις μια φυσιολογική, κινηματογραφική κίνηση. (Ok γούστα, αλλά οι περισσότεροι χαλιόμαστε πολύ.)

Σε games το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις το gaming mode που έχει η TV σου κάπου μέσα στις ρυθμίσεις. Όταν το βάζεις, κλείνει τα περισσότερα φίλτρα για να σου δώσει το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα (και χαμηλό input lag βεβαίως). Επίσης στις Samsung μπορούμε να μετονομάσουμε και την HDMI (στην οποία έχουμε συνδεμένο το pc) στην επιλογή "PC", κάτι που ρίχνει επίσης διάφορα settings της εικόνας για καλύτερη απόδοση (στις Sony δεν το έχω κοιτάξει αυτό). Τα περισσότερα από αυτά που κλείνουν, είναι greyed out, δεν μπορείς δηλαδή μεμονωμένα να τα ενεργοποιήσεις ή να τα πειράξεις. Το αντίστοιχο motion interpolation της Samsung απενεργοποιείται τελείως (και γίνεται inaccessible) όταν κάνω την παραπάνω μετονομασία. Πιθανολογώ ότι και στις Sony, σε gaming mode θα κλείνει το Motionflow.

Στα sports βέβαια, πολλοί το ενεργοποιούν. Ιδίως σε κανένα HD (της ΝΕΡΙΤ ας πούμε). Κι εγώ το έχω στο On (σε κάποια από τις διαθέσιμες επιλογές του τέλος πάντων) συνήθως στη μπαλίτσα.

Εννοείται εσύ θα πρέπει να τα δοκιμάσεις σε κάθε μια από τις παραπάνω περιπτώσεις και να δεις τι σου αρέσει πιο πολύ. Λογικά μια διαφορά, μικρή ή μεγάλη, παίζει να την καταλάβεις.

Α κι επίσης έχει αναφερθεί σε πιο παλιά topic από άνθρωπο του forum που το είχε ψάξει στις Sony, ότι κάποιες TV's της προηγούμενης σειράς αν θυμάμαι καλά, το moton interpolation τους δεν έδινε καθόλου Soap Opera Effect... Ποιο μοντέλο έχεις εσύ; Όχι ότι θυμάμαι ακριβώς για ποια μοντέλα έλεγε ο φίλος, αλλά έτσι κουβέντα να γίνεται. Κι αν βρω κανα σχετικο topic, έχει καλώς. :)

Δημοσ.

Σε games/αγωνες ποδοσφαιρου ειναι καλυτερα να ειναι on;

Αυτό, εσύ θα το κρίνεις.

Δοκίμασε και τα δύο και επέλεξε αυτό που σου αρέσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...