ThanosA Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Σε στοκ 4670k με στοκ ψυκτρα έτρεξα Prime για λιγότερο από 1 λεπτό , μόλις είδα θερμοκρασίες 90 έκανα shutdown με τη μια . Τώρα μόλις πατάω να ανοίξει σβήνει αμέσως ? Υποθέτω ότι είναι ακόμα αρκετά ζεστός και κλείνει αλλα ποσο ακόμα ??? Edit : The main Bios is corrupted και κανει recover Dafuq ?? Δεν πειραξα τιποτα σχετικο με Bios Edit2 : Ok bootαρε κανονικά και όλα φαίνονται να δουλεύουν και στο OSX . Χμμμ οι θερμοκρασίες μου είναι ένα χαλι έτσι ?edit3 : Μου κατέβασε το turbo από 3.8->3.59 και τις Ram από 1866->1333 ΟΚ επανήλθαν όλα . Είναι δυνατόν η στοκ της intel να μην σηκώνει το stock setup του επεξεργαστή ?!?
vaiosgtr Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 για μενα οι στοκ ψυκτρες ειναι για πεταμα... εξαρταται βεβαια απο την ψυξη ολου του κουτιου και το ποσο καθαρο ειναι. πρεπει να αγοραστει μια καινουργια ψυκτρα. οσο περισσότερο το μηχάνημα εχει τετοιες θερμοκρασιες οι επιδοσεις του θα μειώνονται. δηλαδη δεν λεώ οτι θα χαλάσει αλλα δεν θα έχει την ιδια ισχύ με πριν. 1
woe2009 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Σε prime ναι είναι δυνατόν να μην τα σηκώνει... πήγες να κάνεις stress test με "μαμα" ψύκτρα, ολίγον τι αναμενόμενο!Όσο και να δουλεψει η στοκ ψύκρτα δε μπορεί να κρατήσει χαμηλές θερμοκρασίες σε extreme καταστάσεις!Έχεις καλό hardware, θα σου συνιστούσα να πάρεις μια καλή ψύκτρα, είναι κριμα να είσαι με την στοκ!
ThanosA Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Ναι γενικα ψαχνω για ψυκτρα αλλα ακομα δεν εχω κατασταλάξει . Οκ παντως σε idle τετοιες ζεστες μερες ειμαι στους 40C με load 0-10% .Οποτε προς το παρον καθομαι ετσι και στο μελλον σιγουρα θα προχωρήσω σε αγορά . Ευχαριστω για τις απαντησεις σας .
Xristaras12 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 εφοσον εγινε corrupted bios εγινε και restore απ το εφεδρικο με αποτελεσμα να εχουν γυρισει ολα στα default settings. Μπες στο bios και βαλε τις μνημες σου παλι στα 1866 και ενεργοποιησε και το turbo boost.Μπορει να ειναι στο off. 1
ThanosA Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 εφοσον εγινε corrupted bios εγινε και restore απ το εφεδρικο με αποτελεσμα να εχουν γυρισει ολα στα default settings. Μπες στο bios και βαλε τις μνημες σου παλι στα 1866 και ενεργοποιησε και το turbo boost.Μπορει να ειναι στο off. Βασικά μονο το XMP έβαλα γιατι ήταν απενεργοποιημένο . Από cpu δεν πείραξα τίποτα και μάλλον έγινε αφού μου δείχνει 3.8 .
scha13 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Είναι δυνατόν η στοκ της intel να μην σηκώνει το stock setup του επεξεργαστή ?!? Όχι, είναι σχεδιασμένη just. Αν η μητρική υποστηρίζει XMP δεν χρειάζεται να πειράξεις τάση στις μνήμες. Θα αυξήσει (και αν) από μόνο του. Βρες και κατεύασε σταθερό BIOS από τη GB.
MoviemakerGr Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 C/P από άλλο νήμα Όλες οι ψήκτρες όλων των κατασκευαστών για να λειτουργήσουν σωστά χρειάζονται μια σειρά από δεδομένα. Όπως τα καλώδια σου να είναι μαζεμένα,το εσωτερικό να είναι καθαρό και να έχεις ένα σωστό airflow στο κουτί. Εγώ με 4670κ στα 4.3GHz κιόλας,αυτή την εποχή και υπό καθεστώς benchmark = load με την ιντελ ψήκτρα δεν είδα πάνω από 75c θα έβλεπα όμως αν είχα οποιοδήποτε burn test αλλά το burn test δεν είναι αντιπροσωπευτικό καθημερινής χρήσης.. Ανέβασε λοιπόν μια φώτο από το εσωτερικό του κουτιού σου για να δούμε τι μπορείς και αν να κάνεις κατ'αρχην ανέξοδα. Μετά βλέπω οτι πολλοί προτιμούν σουρωτήρια κουτιά γιατι πιστεύουν οτι θα έχουν καλύτερο αερισμό - airflow αυτό είναι το αρχικό λάθος οι τρύπες υπάρχουν για να καλύπτονται με ψυγεία η φουρφουρια που θα οδηγήσουν σωστά τον αέρα μέσα στο κουτί.μην ξεχνάτε ποτέ οτι το καλύτερο airflow πρέπει να έχει μια στατική πίεση για να είναι αποτελεσματικό.. 1
ThanosA Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Το κουτί μου είναι της υπογραφής μου , θεωρώ πως έχω κάνει καλουτσικο cable management , δεν υπάρχουν πολλά καλώδια εκτεθειμένα , από σκόνες επίσης είναι καθαρο . Θα ανεβάσω όμως το συντομότερο . Ίσως να δοκίμαζα να αλλάξω την στοκ παστα ? Έχω artic silver για να βάλω .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα