Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια,υπαρχει καποιοσ με γνωσεις απο fortran να με βοηθησει σε κανα κατι προγραμματα?ειναι απλα για καποιον που ξερει απλα εχω κολησει αφανταστα..θελω βοηθεια σε καποια φορματ.οποιαδηποτε βοηθεια θα με υποχρεωναι!!

Δημοσ.

λοιπον το προβλημα ειναι το εξης

δινεται το αρχειο με το ονομα numbers.txt το οποιο περιεχει 100 αριθμους,ενας σε ακθε γραμμη.οι αιθμοι ειναι πραγματικοι με ακεραιο μερος 3ψηφιο και 10δικο 4ψηφιο.δημιουργηστε ενα μικρο προγραμμα στη φορτραν το οποιο διαβαζει τους αριθμουσ απο το αρχειο (εναν την φορα) και τους αναγραφει σε ενα αρχειο με ονομα copy.txt αλλα βαζει 10 αριθμους σε καθε γραμμη του αρχειου αυτυ με 5 κενα αναμεσα τους.

Δημοσ.

θελω βοηθεια σε καποια φορματ

Τι εννοείς με αυτό;

Σε ποιο σημείο κόλλησες; Σε τεχνικά ζητήματα όπως το πως να διαβάζεις και να γράφεις σε αρχείο ή αλγοριθμικά ζητήματα όπως το πως να το σχεδιάσεις να δουλεύει;

Επίσης ποια Fortran χρησιμοποιείς; Την 90;

Δημοσ.

για φορτραν 90 μιλαμε.ειναι ουσιαστικα θεμα απο την προηγουμενη εξεταστικη μου,αλλα δεν μπορω να εμφανισω το δευτερο σκελος.οκ ανοιξα τα αρχεια διαβασα τα νουμερα με το αναλογο φορματ,αλλα δεν ξερω πως να γραψω να απο 100 αριθμους που διαβασα ανα 10 σε καθε σειρα.ο τροποσ και το φορματ..αν μπορουσες να την λυσεις ολοκληρη θα με βοηθουσες

με το θελω βοηθεια σε φορματ εννοω να μου υποδειξει καποιος πως θα κανω το αντιστοιχο φορματ για να εμφανισω σωστα τα αποτελεσματα

το βρηκα τελικα!τυ

Δημοσ.

για φορτραν 90 μιλαμε.ειναι ουσιαστικα θεμα απο την προηγουμενη εξεταστικη μου,αλλα δεν μπορω να εμφανισω το δευτερο σκελος.οκ ανοιξα τα αρχεια διαβασα τα νουμερα με το αναλογο φορματ,αλλα δεν ξερω πως να γραψω να απο 100 αριθμους που διαβασα ανα 10 σε καθε σειρα.ο τροποσ και το φορματ..αν μπορουσες να την λυσεις ολοκληρη θα με βοηθουσες

με το θελω βοηθεια σε φορματ εννοω να μου υποδειξει καποιος πως θα κανω το αντιστοιχο φορματ για να εμφανισω σωστα τα αποτελεσματα

Τους αποθήκευσες όλους σε ένα πίνακα 100 θέσεων;

Αν το έκανες έτσι, τότε ο αλγόριθμος θα είναι ο εξής:

ΓΙΑ_ΚΑΘΕ αριθμό i ΣΤΟ nums[100]
        ΤΥΠΩΣΕ(copy.txt) nums[i]
        ΑΝ i mod 10 <> 0 ΤΟΤΕ
                ΤΥΠΩΣΕ(copy.txt) 5*KENO
        ΑΛΛΙΩΣ  !ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ 10ο ΑΡΙΘΜΟ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΓΡΑΜΜΗ
                ΤΥΠΩΣΕ(copy.txt) ΑΛΛΑΓΗ_ΓΡΑΜΜΗΣ
        ΤΕΛΟΣ_ΑΝ
ΤΕΛΟΣ_ΓΙΑ_ΚΑΘΕ

Μπορείς εύκολα να τον γράψεις σε fortran.

Μία άλλη λύση θα ήταν να γλυτώσεις τον πίνακα 100 θέσεων και αμέσως μόλις διαβάζεις κάποιον αριθμό από το ένα αρχείο να τον γράφεις στο copy.txt με το νέο format.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...