hammerd Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 σε ενα δικτυο 4 η/υ και ενος server με απλες καρφωμενες ip πανω , 2 φορες μεσα στην ημερα , ξαφνικα , μπορει να χασει το map network drive και αν δεν κλεισω και ανοιξω ξανα τον server δεν το ξαναβλεπει ... τι μπορει να ειναι ? ο server εχει στημενο ενα ubuntu και ρυθμισμενο ενα raid partition 6tb για να αποθηκευουν τα τερματικα δεδομενα... τα τερματικα εχουν windows 7 pro... στην αρχη νομιζα οτι ηταν το switch , το αλλαξα με ενα ιδιο αλλα μετα απο 3 μερες αρχισε σημερα παλι τα ιδια.
leonidas_fs Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Οταν το χάνει το map, μπορείς να κάνεις Ping στον server?
konstantin1 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Σήκωσες samba στο linux για να το δούν τα Windows? Αν ναι, μήπως χάνεται το mapping γιατί ο Ubuntu ζητά ξανά authentication? Αν είμαι σωστός μέχρι εδώ, δοκίμασε την άλλη φορά να κάνεις restart μόνο το samba service για να δούμε. Η εντολή είναι sudo restart smbd Αν με το restart του samba δουλέψει, νομίζω θα πρέπει να δεις λίγο τo samba configuration.. Ένα μικρό how-to αναφέρεται στο παρακάτω link. https://help.ubuntu.com/community/How%20to%20Create%20a%20Network%20Share%20Via%20Samba%20Via%20CLI%20%28Command-line%20interface/Linux%20Terminal%29%20-%20Uncomplicated,%20Simple%20and%20Brief%20Way!
hammerd Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 @leonidas_fs οταν χανει το map δεν κανει ουτε ping... @kostantin1 δεν τον εχω στησει εγω τον σερβερ , δεν εχω ιδεα τι ειναι το samba που μου λες , δεν εχω ασχοληθει με linux ... και φανταζομαι αυτην την εντολη πρεπει να μπω στον ιδιο τον σερβερ με πληκτρολογιο ποντικι οθονη , τωρα τον εχουμε απλα on χωρις τιποτα απο αυτα επανω , και να κανω login και μετα να δω μεσα το configuration σωστα ?
hammerd Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 μιλησα με τον τεχνικο που τον εστησε και μου ειπε οτι ειναι ετσι στημενος που δεν ζηταει authentication... μου ειπε αφου δεν κανει ping να δοκιμασω ενα αλλο καλωδιο μεταξυ σερβερ και switch... το αλλαξα και θα δουμε αμα ξανακολησει τα λεμε ευχαριστω
hammerd Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 απο τις 7 το πρωι κόλλησε πάλι πριν από 30 λεπτά...καμια ιδεα ?
leonidas_fs Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Τι ip έχει ο server? DHCP ή στατική; Το καλώδιο του server είναι μόνο του στο switch ή είναι και άλλα καλώδια πάνω σε αυτο το switch? Εαν είναι και άλλα, τα pc εκείνα έχουν πρόβλημα;
hammerd Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 192.168.1.1 η 111 δεν θυμαμαι τωρα...πρεπει να το δω....ειναι πανω σε switch ολα μαζι. νομιζω μεταξύ τους βλέπονται. αν οχι τι παιζει ? εχω ηδη δοκιμάσει 2ο switch και αλλαξα καλώδιο στο σερβερ.
leonidas_fs Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Οκ αρα είναι καρφωτές οι ip. Τα άλλα pc που είναι πάνω στο switch έχουν πρόβλημα; Εαν οχι, τότε 2 είναι τα τινά: 1) Υπάρχει πρόβλημα στο καλώδιο του δικτύου. Απο την στιγμή που άλλαξες το καλώδιο, δοκίμασε να το βάλεις σε άλλη θέση πάνω στο switch. 2) Υπάρχει πρόβλημα στην κάρτα δικτύου του server. Δοκίμασε να κάνεις update την κάρτα δικτύου. Επίσης όταν ξανασυμβεί το πρόβλημα, πάνε στον server και κάνε disable και ξανα enable το Network connection. Εαν φτιάξει το πρόβλημα τότε 100% φταίει η κάρτα δικτύου!
hammerd Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 το εχω ηδη δοκιμασει αυτο να βαλω ολα τα καλωδια σε αλλες θεσεις... τωρα το να κανω update σε ubuntu δεν το βλεπω...θα μιλησω με αυτον που τον εστησε μηπως και βαλουμε μια αλλη pci και δουμε αν ειναι η καρτα... ty παντως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα