Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα...

Θα ηθελα την γνωμη σας πανω σε ενα θεμα που με απασχολει. 

Εχω ενα pc αρκετα παλιο με επεξεργαστη core2quad q9505 στα 2.83 ghz, 
σε mb gigabyte G41m combo, με μνημη 4gb kingston 533 mhz και καρτα γραφικων ΑΤΙ 4890.

Μεχρι στιγμης δεν ειχα κανενα προβλημα. Επειδη παιζω περισσοτερο FPS και simulation, τα περισσοτερα ετρεχαν σε high ή και maximum details.

Τελευταια ομως, σε καποια πιο βαρια παιχνιδια, αναγκαζομαι να ριξω τις ρυθμισεις σε medium ή ακομα και στο low.

Δε θελω ακομα να τον αλλαξω, γιατι περιμενω τα χριστουγεννα. Μεχρι τοτε ελεγα να κανω μια μικρη αναβαθμιση. Πχ να βαλω εναν ssd δισκο και να αλλαξω τη καρτα γραφικων με μια evga gtx760 sc μεταχειρισμενη που εχω βρει (200 ευρω), για να τρεχω και τα dx11 παιχνιδια..

Συμφωνειτε με αυτη τη κινηση, ή ο επεξεργαστης παραειναι αργος για να συνοδεψει μια τετοια καρτα? Δηλαδη, μηπως η καρτα θα δουλευει σχεδον στο ρελαντι και ο επεξεργαστης στο φουλ και να μη δω καμια διαφορα?
Επισης, η mb σηκωνει μια τετοια καρτα? Επιμενω για αυτη τη καρτα, γιατι λεω να την περασω και στο καινουργιο Pc (που θα αγοραστει τα χριστουγεννα, ελπιζω)

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας.. Να στε καλα

Δημοσ.

μπορεις να το αναβαθμισης σιγα σιγα,ξεκινοντας απο ενα καλο τροφοδοτικο(εαν ειναι καμια μαρκα μεκαψες αυτο που εχεις)μετα βαζεις καρτα και ssd και αφηνεις cpu-ram-mobo για αναβαθμιση αργοτερα

Δημοσ.

μπορεις να το αναβαθμισης σιγα σιγα,ξεκινοντας απο ενα καλο τροφοδοτικο(εαν ειναι καμια μαρκα μεκαψες αυτο που εχεις)μετα βαζεις καρτα και ssd και αφηνεις cpu-ram-mobo για αναβαθμιση αργοτερα

To τροφοδοτικο ειναι οκ. Το αλλαξα προσφατα, γιατι το παλιο καηκε. Δε θυμαμαι ομως μαρκα... Νομιζω, corsair.. Αλλα ειναι καλο...

Δημοσ.

Πάνε για μια r9 270,που δεν έχει κάτι να ζηλέψει από μια GTX760 (εκτός το μεγαλύτερο κόστος :P ) μετά για έναν Samsung 840 EVO 120GB κι έπειτα για μια Coolermaster Hyper 212 Evo (για να κλοκάρεις τον q9050).

Αν δεν σου φτάσουν αυτά (κάπως δύσκολο) βάλε στα Χριστούγεννα καινούργιο σετάκι MB/CPU/RAM ;)

Δημοσ.

Πάνε για μια r9 270,που δεν έχει κάτι να ζηλέψει από μια GTX760 (εκτός το μεγαλύτερο κόστος :P ) μετά για έναν Samsung 840 EVO 120GB κι έπειτα για μια Coolermaster Hyper 212 Evo (για να κλοκάρεις τον q9050).

Αν δεν σου φτάσουν αυτά (κάπως δύσκολο) βάλε στα Χριστούγεννα καινούργιο σετάκι MB/CPU/RAM ;)

μα δεν ειναι gtx760 > r9 270 ?

• Like 1
Δημοσ.

καλησπερα και παλι και ευχαριστω για τις απαντησεις σας

Για εξοδα, δε θελω να ξεφυγω πολυ... Οσο γινεται λιγοτερα. Θελω να πληρωσω μια και καλη τα Χριστουγεννα για το καινουργιο συστημα.

Βασικα για τη καρτα ψηνομαι και ισως για εναν ssd. Τη καρτα την εχω βρει στα 200 και αντε να δωσω αλλα 100 για τον σκληρο...

Απλα, δε ξερω αν θα δω μεγαλη διαφορα αλλαζοντας μονο τη καρτα και το σκληρο, μιας και δε ξερω αν θα ακολουθει ο επεξεργαστης. 

Οσο για τον ssd, ξερω οτι θα δω καποια διαφορα αν εκει ειναι το λειτουργικο. Πρεπει να ειναι και ssd o δισκος οπου ειναι εγκατεστημενο το παιχνιδι?

Και παλι ευχαριστω για τις σκεψεις σας...

Δημοσ.

Στα 200 παίρνεις καινούρια 280 3gb που'ναι δυνατότερη από αυτές.Μπορείς να πάρεις και ssd με τα χρήματα και αναλόγως τι θα περρισέψει και μια ψύκτρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω πανω της ASUS, το artic square cpu cooler.. Δε ξερω αν σηκωνει OC, αλλα εγω δε ξερω να κανω. Και ο φιλος που μου την τοποθετησε, φοβαται τα OC.

H 9 270  ειναι για πεταμα μετα αν κανω την μεγαλη αναβαθμιση το χειμωνα? Μηπως να πηγαινα σε κατι καλυτερο που να το κρατησω και πιο μετα με τον i7 που σκεφτομαι να βαλω?

Επεξ/σία από billymos
Δημοσ.

Εχω πανω της ASUS, το artic square cpu cooler.. Δε ξερω αν σηκωνει OC, αλλα εγω δε ξερω να κανω. Και ο φιλος που μου την τοποθετησε, φοβαται τα OC.

H 9 270  ειναι για πεταμα μετα αν κανω την μεγαλη αναβαθμιση το χειμωνα? Μηπως να πηγαινα σε κατι καλυτερο που να το κρατησω και πιο μετα με τον i7 που σκεφτομαι να βαλω?

Το overclock δεν είναι δύσκολο. Υπάρχουν πολλοί οδηγοί στο insomnia αλλά και σε άλλα sites και το ρίσκο είναι αρκετά μικρό,το πολύ πολύ να χρειαστεί να κάνεις Clear CMOS.

Για πέταμα δεν είναι,αλλά ο Millenium δικαίως πρότεινε την r9 280. Είναι καλύτερη από οποιαδήποτε κάρτα σ'αυτά τα λεφτά και θα σου κρατήσει για αρκετό καιρό,εκτός αν θέλεις gaming σε ανάλυση άνω του 1080p

• Like 1
Δημοσ.

καλησπερα και παλι και ευχαριστω για τις απαντησεις σας

Για εξοδα, δε θελω να ξεφυγω πολυ... Οσο γινεται λιγοτερα. Θελω να πληρωσω μια και καλη τα Χριστουγεννα για το καινουργιο συστημα.

Βασικα για τη καρτα ψηνομαι και ισως για εναν ssd. Τη καρτα την εχω βρει στα 200 και αντε να δωσω αλλα 100 για τον σκληρο...

Απλα, δε ξερω αν θα δω μεγαλη διαφορα αλλαζοντας μονο τη καρτα και το σκληρο, μιας και δε ξερω αν θα ακολουθει ο επεξεργαστης. 

Οσο για τον ssd, ξερω οτι θα δω καποια διαφορα αν εκει ειναι το λειτουργικο. Πρεπει να ειναι και ssd o δισκος οπου ειναι εγκατεστημενο το παιχνιδι?

Και παλι ευχαριστω για τις σκεψεις σας...

Με 70-75€ παίρνεις πολύ καλό ssd 120άρι. Προσεχώς με 100€ περίπου θα έρθει και 256άρης Crucial στην αγορά. Με 200-220€ πέρα από καινούργιες που σου προτάθηκαν, παίρνεις και πολύ καλές μεταχειρισμένες που θα ταιριάξουν πολύ καλά με τον i7 που σκέφτεσαι να βάλεις. Με 220€ παίρνεις και καινούργια gtx 760. Η ίδια σαν ελαφρώς μεταχειρισμένη μπορεί πλεόν να κάνει 170-180€. Δες και αυτή την λύση, ειδικά αν υπάρχει υπόλοιπο εγγύησης πάνω από 1 χρόνο.

Δημοσ.

Με 70-75€ παίρνεις πολύ καλό ssd 120άρι. Προσεχώς με 100€ περίπου θα έρθει και 256άρης Crucial στην αγορά. Με 200-220€ πέρα από καινούργιες που σου προτάθηκαν, παίρνεις και πολύ καλές μεταχειρισμένες που θα ταιριάξουν πολύ καλά με τον i7 που σκέφτεσαι να βάλεις. Με 220€ παίρνεις και καινούργια gtx 760. Η ίδια σαν ελαφρώς μεταχειρισμένη μπορεί πλεόν να κάνει 170-180€. Δες και αυτή την λύση, ειδικά αν υπάρχει υπόλοιπο εγγύησης πάνω από 1 χρόνο.

Η r9 280 είναι δυνατότερη και φθηνότερη της GTX 760

Δημοσ.

Φθηνότερη ελάχιστα. Οι καλές υλοποιήσεις κάνουν τα ίδια λεφτά με τις καλές της gtx760. Για το αν είναι καλύτερη, ας το ψάξει ο άνθρωπος πριν αποφασίσει. Από τα λίγα που είδα, δεν είδα αυτό που λές, αλλά δεν μπορώ να πώ ότι τα είδα και όλα. 2-3 reviews μόνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...