vagg77 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Καλησπερα παιδια. Μπορειτε να με βοηθησετε λιγο με την ασκηση 2 ? Εχω επισυναψει την εκφωνηση της ασκησης 2. Εχω κολλησει λιγο στην δημιουργια αντικειμενου που ανοικει σε 2 κλασεις ταυτοχρονα. Βρηκα ενα πολυ χρησιμο Post στο StackOverflow και εφαρμοσα την 1η απαντηση που ειχε(http://stackoverflow.com/questions/6762283/how-can-i-use-same-object-in-different-classes-in-java). Εγω θα πρεπει το αντικειμενο Παυλος να το αναθετω σε 2 κλασεις. Το προβλημα ειναι ομως οτι o constructor kallitexnis μου ειναι πια φτιαγμενος ετσι ωστε να ζηταει ορισμα ενω πριν στην ασκηση λεει ξεκαθαρα πως το σωμα των κλασεων πρεπει να ειναι κενο. Ως αποτελεσμα, η εντολη kallitexnis KOSTAS = new kallitexnis(); βγαζει error καθως δεν δεχεται ορισμα, κατι που θα πρεπει να συμβαινει στην ασκηση, παρολο που η κλαση kallitexnis προσαρμοστηκε καταλληλα ωστε να δεχεται πια ορισμα και δεν ειναι αδεια οπως στο ερωτημα α. Ξερει κανεις πως να αντιμετωπισω αυτο το προβλημα?? Κωδικας ερωτηματος α public class anthropos { public static class athlitis extends anthropos{} public static final class stoivou extends athlitis{} public static class kolumbisis extends athlitis{} public static class kallitexnis extends anthropos {} public static void main(String[] args){ kallitexnis KOSTAS = new kallitexnis(); kallitexnis ELENI = new kallitexnis(); stoivou GIORGOS = new stoivou(); stoivou MARIA = new stoivou(); kolumbisis PETROS = new kolumbisis(); } } Κωδικας ερωτηματος Β (Εδω εχουμε error) public class anthropos { public static class athlitis extends anthropos{} public static final class stoivou extends athlitis{} public static class kolumbisis extends athlitis{} public static class kallitexnis extends anthropos { private final kallitexnis PAULOS; public kallitexnis(kallitexnis PAULOS) { this.PAULOS = PAULOS; } } public static void main(String[] args){ kallitexnis KOSTAS = new kallitexnis(); kallitexnis ELENI = new kallitexnis(); stoivou GIORGOS = new stoivou(); stoivou MARIA = new stoivou(); kolumbisis PETROS = new kolumbisis(); // Ερωτημα Β kolumbisis PAULOS = new kolumbisis(); kallitexnis PAULOS_OXI_O_IDIOS_ALLA_ENAS_ALLOS = new kallitexnis(PAVLOS); } }
Luciddream Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 το διάβασα λίγο στα γρήγορα αλλα έχω την εντύπωση οτι θέλει να του πείς για τα interfaces ... π.χ public interface Iathlitis { public String xx = "xx"; } public interface Ikalitexnis { public String bb = "bb"; } public class Anthropos { public Anthropos() { } } public class Athlitexnis extends Anthropos implements Iathlitis, Ikalitexnis { public Athlitexnis() { System.out.println(this.xx); System.out.println(this.bb); } } και απλά να σχεδιάσεις τα βελάκια μετά.. 1
MeTaXaS4 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 αν έχει γράψει τα θέματα καθηγητής είναι τουλάχιστον τραγικός με την επιλογή των ονομάτων που έχει κάνει... "kalitexnis" για κλάση, το είδα και αυτό... 1
vagg77 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 public class anthropos { public static class athlitis extends anthropos{} public static final class stoivou extends athlitis{} public static class kolumbisis extends athlitis{} public static class kallitexnis extends anthropos {} // Χρησιμοποιω διεπιφανεις για την δημιουργια αντικειμενου που ανοικει σε 2 διαφορετικες // κλασεις. public interface Iathlitis {} public interface Ikalitexnis {} // Δημιουργια ΝΕΑΣ κλασης για την κατασκευη τoυ αντικειμενου Παυλος που ανοικει σε 2 κλασεις. public static class Athlitexnis extends anthropos implements Iathlitis, Ikalitexnis {} public static void main(String[] args){ kallitexnis KOSTAS = new kallitexnis(); kallitexnis ELENI = new kallitexnis(); stoivou GIORGOS = new stoivou(); stoivou MARIA = new stoivou(); kolumbisis PETROS = new kolumbisis(); Athlitexnis PAVLOS = new Athlitexnis(); } } To Ιnterface θεωρειται κλαση? αν έχει γράψει τα θέματα καθηγητής είναι τουλάχιστον τραγικός με την επιλογή των ονομάτων που έχει κάνει... "kalitexnis" για κλάση, το είδα και αυτό... Μια φορα μεσα στην ταξη του ειπε μια φοιτητρια να γινεται να μιλαει πιο δυνατα γιατι δεν ακουγοταν και της απαντησε οτι αμα δεν θελει μπορει να φυγει απο την ταξη.......αυτο λεω μονο!!
MeTaXaS4 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 τραγικός καθηγητής! το πιο σωστό είναι να χρησιμοποιήσεις interfaces αλλά δεν το λέει η άσκηση. οπότε πρέπει να φτιάξεις μόνο κλάσεις. ath-stoivoi extends athlitis athlitis extends anthropos κ.ο.κ. θες κάποια άλλη συγκεκριμένη απορία;
vagg77 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Βασικα η απορια ηταν αυτο που λεει και ο τιτλος. Πως θα εφτιαχνα ενα αντικειμενο που ανοικει σε 2 κλασεις( μαλλον δεν θα πρεπει να βαλω interfaces) και οι constructors των κλασεων να μην εχουν ορισματα και να ειναι και αδειες?
MeTaXaS4 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Αν θες να ανήκει σε 2 κλάσεις δεν μπορείς, για αυτό είναι τα interfaces. Η Java δεν υποστηρίζει κληρονομικότητα σε πάνω από 1 κλάσεις. 1
vagg77 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μιας και με ρωτησες, θα μπορουσες λιγο να κοιταξεις το 4ο θεμα και να μου εξηγησεις πως βρισκω εμβαδον παραθυροφυλλου??? Λεει οτι το παραθυρο ειναι τετραγωνο, ομως το παραθυροφυλλο ειναι και αυτο τετραγωνο η ορθ.παραλληλογραμμο? Και τι σημασια εχει ο αριθμος των παραθυροφυλλων στον υπολογισμο του εμβαδου τους? Θα χρησιμοποιησω την διαγωνιο του παραθυρου για το εμβαδον του παραθυροφυλλου?
MeTaXaS4 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 το size γιατί είναι public και έχει και setSize? wtf... σε 1 παράθυρο θα μπορούσες να έχεις 2 ορθογώνια παραθυρόφυλλα σωστά;
vagg77 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 το size γιατί είναι public και έχει και setSize? wtf... σε 1 παράθυρο θα μπορούσες να έχεις 2 ορθογώνια παραθυρόφυλλα σωστά; Ναι..........
MeTaXaS4 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 δεν θέλω να στα λύσω όλα, αν έχει συγκεκριμένες απορίες ρωτάς..
vagg77 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δεν ζητησα ρε να τα λυσεις ολα. Η απορια μου ηταν συγκεκριμενη. Δεν εχω καταλαβει τον τροπο υπολογισμου του Εμβαδου για τα παραθυροφυλλα και τι ρολο παιζει η μεταβλητη diagonal και plies για τον υπολογισμου αυτου του εμβαδου.
MeTaXaS4 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 το piles οκ, αν πεις ότι έχεις 2 piles τότε έχεις εμβαδών_παραθύρου/2 = εμβαδών_παραθυρόφυλλου. η διαγώνιος του παραθύρου στα παραθυρόφυλλα δεν μπορώ να φανταστώ που χρειάζεται, δεν είναι και πολύ κατανοητή η ερώτηση...
vagg77 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 H διαγωνιως χρειαζεται για το εμβαδον του παραθυρου. Εστω οτι εχεις ενα τετραγωνο πλευρας α και διαγωνιου d. Τοτε, απο Πυθαγορειο : α^2 + α^2 = d^2 <=> 2a^2 = d^2 <=> a^2 = d^2 / 2 Ξερεις επισης οτι το εμβαδον του τετραγωνου ειναι πλευρα * πλευρα. Δηλαδη : Ε = α*α = α^2 = d^2 / 2!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα