kyriakh Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα σας παιδια, σήμερα παρέλαβα το παλιό μου λάπτοπ νεκρό.Πήγα να το ανοίξω και απλά άναψε το λαμπάκι του power.Ακούγεται για 3-4 δευτερόλεπτα η ψύχτρα από κοντά αν αφουγκραστείς, 2 τονικοί ήχοι σα να ανοίγει η οθόνη, ένα γρατζούνισμα μηχανικό απο μέσα (ενδείξεις ζωής) αλλά η οθόνη μαύρη..Τον είχανε παραλάβει τα ανιψάκια μου.Δεν έχει καθαριστεί ποτέ για χρόνια, τουλάχιστον 6.Να κάηκε τίποτα;πάντως και τώρα η ψήκτρα από κοντά ακούγεται, και δεν καίει.Σκυλί πάντως ο άτιμος.Τι κάνω; Ευχαριστώ
nikos903 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα. Ποιο είναι το μοντέλο του λάπτοπ; Πως την έπαθε; Εκεί που δούλευε έκλεισε ή απλά μια ωραία πρωία είπε να μην ανοίξει; Δοκίμασε για αρχή να ανοίξεις απο κάτω να βγάλεις τον δίσκο και να δεις αμα πάρει, μετά δοκίμασε σε άλλη εξωτερική οθόνη άμα δείχνει τίποτα, μετά βγάλε τις μνήμες για λίγο (όσο είναι εκτός ρεύματος) και μετά ξαναβάλε τες, άμα είναι 2 βάλε την μια κάθε φορά να δεις αμα πάρει.
kyriakh Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα. Ποιο είναι το μοντέλο του λάπτοπ; Πως την έπαθε; Εκεί που δούλευε έκλεισε ή απλά μια ωραία πρωία είπε να μην ανοίξει; Δοκίμασε για αρχή να ανοίξεις απο κάτω να βγάλεις τον δίσκο και να δεις αμα πάρει, μετά δοκίμασε σε άλλη εξωτερική οθόνη άμα δείχνει τίποτα, μετά βγάλε τις μνήμες για λίγο (όσο είναι εκτός ρεύματος) και μετά ξαναβάλε τες, άμα είναι 2 βάλε την μια κάθε φορά να δεις αμα πάρει. toshiba satellite a200-im4 Μάλλον από την πολλή σκόνη; Δε ξέρω, απλά πήγα να το ανοίξω και έγιναν αυτά.Τα παιδιά και να τα ρωτήσω δε θα ξέρουν τι κάνανε. Το άνοιξα το καθάρισα και τούβαλα και πάστα, αλλά φοβάμαι να το ξανασυναρμολογίσω και να μην ανοίξει και πάλι γιατί είναι πολύ μπίζιλο στο άνοιγμα, πακέτο δηλαδή.Νάχει καεί κανένας επεξεργαστής; κάτι;
nikos903 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Μακάρι να έχει καεί επεξεργαστής... Βέβαια λίγο δύσκολο (έως αδύνατο ). Αυτό εδώ είναι δηλαδή: link 1M4? Αυτό δεν έχει την ΑΤΙ που είχε θέμα άρα ας ελπίσουμε να μην συνεχίσει τα νούμερα μετά την αλλαγή πάστας... Πολύμετρο έχεις για να μετρήσεις την μπαταρία του bios? Αν οχι απλά βγάλε την και γύρνα την στην θέση της μετά απο ένα λεπτό. Με τις ραμ δες τι θα κάνεις μετά, μια μια να την δοκιμάζεις και στα 2 slot. Τον δίσκο άστον για το τέλος, στέλιωσε το πρόχειρα απλά για να δεις αμα πάρει. Σε εξωτερική οθόνη δοκίμασες;
kyriakh Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 να βγάλω το σκληρό εννοείς; Και να δω άμα πάρει; χωρίς το σκληρό πως. Και για να δω αν παίζει σε άλλη οθόνη του δικού μου λάπτοπ αρκεί καλώδιο που συνδέει 2 λάπτοπ;
nikos903 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Ναι, απλά να ποστάρει θέλουμε για αρχή, και χωρίς δίσκο στο bios μπαίνει, δεν έχει θέμα. Για άλλη οθόνη πρέπει να πάρεις με VGA καλώδιο απο το χαλασμένο λάπτοπ και να δώσεις εικόνα σε κάποια τηλεόραση (οι περισσότερες έχουν VGA), το καλώδιο που λες δεν ξέρω ποιο είναι, εγώ για να συνδέσω λάπτοπ ethernet χρησιμοποιώ που στην προκειμένη δεν χρησιμεύει κάπου.
kyriakh Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 η μπαταρία του bios που είναι; (αυτοδίδαχτη) έχω ένα VGA ενός σταθερού που ενώνει οθόνη με πύργο.κάνει;αν ναι θα τα κάνω αύριο, για να το ανοίξω είδα 4-5 βιντεάκια, κράταγα σημειώσεις και μου πήρε τόσο που είμαι πτώμα χαχα. και όμως ναι.
nikos903 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Η μπαταρία απο όσο βλέπω είναι κολλημένη απάνω στην μητρική σε εσένα :/ Είναι αυτή στην δεύτερη φωτογραφία δεξιά απάνω, μια μπλε κάπως... Άμα την δεις καλά πρέπει να έχει 2 ποδαράκια, βάλε κάτι μεταλλικό να τα βραχυκυκλώσεις για λίγο μεταξύ τους (5 δεύτερα ~). Πάστα άλλαξες στον επεξεργαστή; Απο πίσω έχει και ένα μεταλλικό καπάκι που είναι η ψήκτρα της κάρτας γραφικών, άμα μπορείς άλλαξε και εκεί την πάστα. Edit: Ναι, αυτό το καλώδιο λέω, vga σε vga, και οθόνη σταθερού που λες κάνει, ότι έχεις πρόχειρο. Είναι λίγο μανιτζέβελο αυτό το λάπτοπ όντως... Τι να κάνεις, σιγά σιγά.
kyriakh Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 πάστα άλλαξα μόνο σε ένα σημείο, εκεί που σου στέλνω, το ξεβίδωσα, απο κάτω.Ούτε που ξέρω που βάζω απότι κατάλαβες, πάντως είχε και πριν, καθάρισα κ έβαλα. Στον επεξεργαστή δε πρέπει νάβαλα.που είναι;
nikos903 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Σχεδόν ακριβώς απο πίσω έχει άλλο ένα ψηκτράκι για το chipset - κάρτα γραφικών (το κρατάνε 2 βίδες), καλό είναι να αλλάξεις και εκεί την πάστα... Απλά άμα έχει thermal pad πρόσεχε μην το χαλάσεις γιατί πρέπει να το αφήσεις έτσι όπως ήταν, μόνο άμα έχει πάστα βάζεις πάλι πάστα δηλαδή, άμα έχει κάτι άλλο (ένα πράγμα σαν λάστιχο είναι το thermal pad) δεν βάζεις πάστα πρόσθετο. Υ.Γ Εκεί που άλλαξες πριν ήταν ο επεξεργαστής.
kyriakh Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Το βρήκα ευχαριστώ, πάστα είχε ευτυχώς γιατί thermal pad δε βρήκα και δεν έχω. Οκ καυτό αλλά πως θα βραχυκυκλώσω τη μπαταρία, δε κατάλαβα... να βάλω κάτι μεταλλικό καθώς είναι εκτός ρεύματος να ακουμπάνε και τα 2 ποδαράκια;
nikos903 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Good. Φρεσκαδούρα θα είναι, ας ελπίσουμε να πάρει... Η μπαταρία έχει 2 "πόδια", ακούμπα ένα μέταλλο μεταξύ τους για να ενωθούν για λίγο (κατσαβίδι πχ) και πρέπει να γίνει το reset. Άμα είναι μακρυά το ένα απο το άλλο χρησιμοποίησε κανένα καλώδιο, απο την μια ακούμπα το ένα πόδι και απο την άλλη το άλλο, βραχυκύκλωμα θα έχεις και με τους 2 τρόπους.
kyriakh Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 με ρεύμα δηλαδή ε; Αυτό είναι ξεκούραστο, γιατί άμα με σκοτώσει το ρεύμα δε χρειάζομαι το λάπτοπ. Θα τα κάνω αυτά αύριο, ευχαριστώ προς το παρόν .Δεν έχω λόγια για τη βοήθεια, ελπίζω να μου ξαναπεις αύριο.Καληνύχτα
nikos903 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2014 Οχι, εκτός ρεύματος, για λίγο να τα συνδέσεις μεταξύ τους τα ποδαράκια της μπαταρίας απλά για να κάνει reset το bios. Απο την άλλη με 20 βόλτ δεν θα πάθεις κάτι αλλά ούτε bios reset γίνεται άσε που μπορεί να γίνει και μεγάλο βραχυκύκλωμα και να καεί τίποτα, άρα όλα εκτός πρίζας, μόνο οταν θες να πατήσεις το κουμπί για να πάρει και είναι τα βασικά συνδεμένα σύνδεσε το ρεύμα.
kyriakh Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Εν τω μεταξύ έχω vga, αλλά δε ξέρω πως να κάνω σύνδεση.τα εβαλαστα λάπτοπ αλλά τίποτα.Έχω και σταθερό. Το ανεμιστηράκι τώρα δε δουλεύει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα