Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.. Επειδή τελιώνω σε λίγο καιρό με την εξεταστική μου και είμαστε στο καλοκαίρι θα ήθελα να ασχοληθώ περαιτέρω με τον προγραμματισμό και να συμμετάσχω σε κάποιο open source project.. Δεύτερο έτος είμαι σε τμήμα πληροφορικής οπότε βασικές γνώσεις διαθέτω.. Έχει συμμετάσχει κάποιος από εδώ σε τέτοια προγράμματα και στο επίπεδο που βρίσκομαι?? Και αν ναι προς τα που να κοιτάξω πιο πολύ? Τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα φαντάζομαι από το να ασχοληθώ μόνος μου με μια εφαρμογή.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Δεν προλαβαίνεις τώρα, αλλά αν σε ενδιαφέρει ψάξε του χρόνου για το Google summer of code, το οποίο αν το ολοκληρώσεις θα πληρωθείς κιόλας.

Δημοσ.

Το γνωρίζω αυτό αλλά είναι σαν διαγωνισμός πιο πολύ ενώ εγώ θα ήθελα κάτι να ασχολούμαι σε καθημερινή βάση..

Δημοσ.

Τα πλεονεκτήματα είναι περισσότερα φαντάζομαι από το να ασχοληθώ μόνος μου με μια εφαρμογή.

 

Αντιθέτως, πιστεύω πως λόγω του ότι είσαι αρχάριος, θα κερδίσεις πολλά περισσότερα υλοποιώντας κάτι ολοκληρωμένο από το μηδέν. Σκέψου μια οποιαδήποτε εφαρμογή, σχεδίασέ την και υλοποίησέ την. Θα μάθεις τρομερά πολλά πράγματα στην πορεία, αλλά και θα προσθέσεις κάτι στο το portfolio σου που θα σε βοηθήσει μεθαύριο στην επαγγελματική σου πορεία.

 

Το παραπάνω δεν αποκλείει φυσικά το να ασχοληθείς και με open source projects, αν και θεωρώ λίγο δύσκολο το να καταφέρεις να έχεις ουσιαστική συμβολή στο να γράψεις κώδικα (πχ να προσθέσεις κάποιο feature ή/και να διορθώσεις κάποιο bug). Αυτό λόγω του ότι δεν έχεις εμπειρία στο αντικείμενο (άρα είναι πολύ πιθανό και ο κώδικάς σου αλλά και η λογική του να μην είναι στα standards του project), αλλά και επειδή δεν έχεις χρησιμοποιήσει στην πραγματικότητα το εκάστοτε project. Αυτοί που συνήθως συμμετέχουν ενεργά σε κάποιο project (που δεν έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι) είναι αυτοί που το χρησιμοποιούν στην παραγωγή και είτε χρειάζονται κάποια features, ή βρίσκουν κάποιο bug και αποφασίζουν να το διορθώσουν, ή αποφασίζουν να διορθώσουν bugs που βρήκαν άλλοι και μπορούν να το κάνουν "εύκολα" διότι έχουν ασχοληθεί ήδη αρκετά με το project ώστε να ξέρουν τη δομή, τη λογική, και τις "παραξενιές" του.

 

Μία εναλλακτική είναι να μελετήσεις κάποιο open source project υπό ακαδημαϊκή σκοπιά, ώστε να δεις πως λύνουν διάφορα προβλήματα (και βάσει λογικής αλλά και κώδικα) που ίσως να έχεις συναντήσει, κλπ. Επίσης, δε σε σταματάει κανείς από το να κατεβάσεις οποιοδήποτε τέτοιο project και να του "αλλάξεις τα φώτα" ώστε να πειραματιστείς.

 

Τέλος, κάτι που πάσχουν αρκετά open source projects, είναι το documentation, κι εκεί μπορείς να βοηθήσεις υπό προϋποθέσεις, ακόμα και αν δεν έχεις τόση μεγάλη εμπειρία ώστε να γράψεις κώδικα γι' αυτά.

Δημοσ.

Να κοιτάξεις να βρεις κάτι που χρησιμοποιείς ο ίδιος. Η προοπτική του να δεις αργότερα μια αλλαγή που έκανες με τα χέρια σου σε κάποιο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς, όσο μικρή κι αν είναι, είναι μεγάλο κίνητρο.

 

Γενικά νομίζω εφόσον έχεις άπλετο χρόνο και όλα τα φόντα, αυτό που θα έπρεπε να δώσεις βάση είναι να ασχοληθείς με κάτι που θα σου δίνει κίνητρο, ο,τι κι αν είναι αυτό.

 

 

 

Εγώ κάποτε αφού κάναμε μισό μάθημα HTML στη σχολή (lol δηλαδή, μάθαμε τι είναι <p> και <br>) αποφάσισα να μάθω παραπάνω. Πήρα το Dreamweaver, έκανα αλλαγές στο visual editor και κοιτούσα από πίσω τι γινόταν στην HTML. Έβαλα ένα πίνακα, είδα <table><td>. Google τι είναι αυτό και πώς χρησιμοποιείται. Πολύ άχαρη δουλειά γενικά αλλά είχα βάλει στόχο: εκείνη την περίοδο έγραφα ποιήματα και μικρές ιστοριούλες, και ο στόχος ήταν να φτιάξω ένα site να τα βάλω online.

 

Motivation!

 

 

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...